Brian Mark Hansen

"I kroens køkken holder det standarden, og det gør det også derhjemme"

Mød vores ambassadør

Brian Mark Hansen

Brian Mark Hansen anses for at være en af Danmarks dygtigste kokke. Han har i 2023 vundet verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence, “Bocuse d’Or”, der også kaldes det uofficielle verdensmesterskab indenfor faget. Tidligere har han udmærket sig med to 2. placeringer i “Årets Kok 2010” og “Bocuse d'Or Danmark 2013”. I 2012 vandt han “Årets Vildtret”, og i 2014 modtog han “Årets Hummerklo” ved Læsø Jomfruhummerfestival. I 2016 vandt han desuden “Årets ret med Gris”.

Brian Mark har tidligere været ansat på Ruths Hotel i Skagen, Kong Hans Kælder og var souschef på Søllerød Kro mellem 2007 og 2011. Derefter var Brian Mark køkkenchef på Christiansholm Slot, inden han vendte hjem til Søllerød Kro i 2013, hvor han i dag er køkkenchef. Søllerød Kro har siden 2007 haft en stjerne i Michelinguiden – i 2024 for 18. år i træk - og Brian Mark har formået at fastholde Kroens Michelinstjerne i alle sine år som køkkenchef.


Kokketip fra Brian Mark Hansen

Stegetid er lig med hviletid

"Når vi steger bøffer, så presser vi al kødsaften ind mod kernen, og den skal vi have til at slippe ud igen i kødet - det er derfor, vi har en hviletid.

Hele hemmeligheden bag kød er, at stegetid er lig med hviletid. Det vil sige, hvis du steger dine bøffer i fem minutter, så skal de have en hviletid på fem minutter."

Brian Mark x Gastrotools opskrifter

Brian Mark: Sauce Bearnaise

Brian Mark: Sauce Bearnaise

Lær at lave en fransk klassiker, sauce bearnaise. Brian Mark giver dig her sin opskrift både på selve saucen og en hjemmelavet bearnaiseessens, som skal bruges. Denne...

Læs mere
Brian Mark: Sauce Blanquette

Brian Mark: Sauce Blanquette

"Verdens nemmeste og måske mest alsidige sauce". Sådan beskriver Brian Mark sauce blanquette, som han her giver dig sin opskrift på. Saucen er lettere at...

Læs mere
Brian Mark: Hønsefond

Brian Mark: Hønsefond

Her får du Brian Mark Hansens opskrift på hønsefond, som er en hyppigt brugt ingrediens i mange af retterne på Michelinrestauranten Søllerød Kro, hvor han...

Læs mere
Brian Mark: Sådan steger du en tournedos

Brian Mark: Sådan steger du en tournedos

Tournedos er noget af det lækreste, du kan lave med en oksemørbrad, hvor kødet virkelig kommer til sin ret. Her guider Brian Mark, køkkenchef på...

Læs mere
Brian Mark: Grundopskrift til mayonnaise

Brian Mark: Grundopskrift til mayonnaise

Her får du grundopskriften på mayonnaise med et lille twist af olivenolie fra Brian Mark Hansen, som er køkkenchef på Michelinrestauranten Søllerød Kro. Opskriften tager...

Læs mere