✓ Gratis levering ✓ Julegaver byttes frem til d. 15. januar ✓ Sikker e-handel

Alle produkter


Køkkenknive af 67 lag japansk stål fra Gastrotools

Japanske køkkenknive er noget helt særligt. Alle vores køkkenknive og knivsæt tager udgangspunkt i det bedste japanske stål og smedes af hele 67 lag stål med en kerne af VG10-stål. Gastrotools udbyder en række køkkenknive til forskellige formål. Vores mest populære knivtyper er Gyuto kokkekniven, Santoku kokkekniven og utilitykniven.

Japansk stål til enestående køkkenknive

Damascerede køkkenknive af mange lag stål er udviklet og forfinet i Japan. Vores knivblade består af 67 lag japansk stål. Grundlaget for enhver god køkkenkniv er stålet. Japansk stål har ry for at være noget af det absolut bedste til fremstilling af skarpe køkkenknive. Det er hårdheden af det japanske stål, som giver den enestående skarphed, som også holder længe. Selv de bedste køkkenknive med VG10-kernestål skal vedligeholdes. Vi har skrevet en artikel om, hvordan du vedligeholder dine køkkenknive bedst.

Et bredt udvalg af køkkenknive

Hos Gastrotools finder du et bredt udvalg af forskellige knivtyper og knivsæt, som anvendes til forskellige formål. Herunder kan du læse om de tre mest populære køkkenknive.

1. Gyuto kokkekniven. Denne knivtype er en japansk kokkekniv, som med sit knivblad på 21 cm og et vuggeskær, kan anvendes som en klassisk europæisk kokkekniv.

2. Santoku kokkekniven. Santokuen er en alsidig japansk kokkekniv, som med sit brede knivblad giver god plads til hænderne, når du snitter og hakker grøntsager og kød. Santoku betyder "3 dyder" og referer til køkkenknivens mange anvendelsesmuligheder - herunder kød, fisk og grøntsager.

3. Utilitykniven. Utilitykniven er en af vores mest alsidige og praktiske køkkenknive. Med sit knivblad på 12 cm og et let vuggeskær, kan utilitykniven både anvendes i hånden som en urtekniv til at skrælle løg eller på skærebrættet til kød og grønt. Med sit smallere og let fleksible blad kan utilitykniven bruges til filetering af fisk og udbening af fjerkræ.

Vi har samlet et knivsæt af vores mest populære køkkenknive. I "Den essentielle" får du et sæt køkkenknive, som ruster dig på til enhver skæreopgave. Er du i tvivl om, hvilke køkkenknive du skal købe, så læse vores guide om, hvordan du vælger de rigtige køkkenknive.

Vedligeholdelse og rengøring af køkkenknive

Selv de bedste køkkenknive skal vedligeholdes og rengøres optimalt, så du kan bruge dem resten af livet. Vask altid dine køkkenknive op i hånden - og aldrig i opvaskemaskinen. Dine køkkenknive skal opbevares i æsker, skånsom knivblok eller på en knivmagnet - og ikke løst i en skuffe. Til køkkenknive af hårdt japansk stål, skal du anvende et keramisk strygestål til mild slibning og vedligeholdelse af skarpheden. Du kan læse mere om vedligeholdelse af dine japanske køkkenknive her.