Tomatsauce

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Brian Mark Hansen

Køkkenchef, Søllerød Kro

Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 20 min
I alt: 30 min
Se videoopskrift
Print opskrift

Sauce tomat – eller tomatsauce, som vi kalder den på dansk – er endnu en af de fem klassiske grundsaucer i det franske køkken – enkel, fyldig og fuld af karakter.

I denne opskrift viser Brian Mark, hvordan du laver en dyb og aromatisk tomatsauce med San Marzano-tomater, friske krydderurter og et strejf af sherryeddike. En tidløs klassiker, der kan løfte alt fra pasta til kød- og grøntsagsretter.

Antal : Antal
personer
Ingredienser
2 stk
skalotteløg
2 fed
hvidløg
1 spsk
tomatkoncentat
1 spsk
sherryeddike
1 tsk
rørsukker
500 g
afhinede San Marzano-tomater
et par kviste frisk oregano, timian og rosmarin
groftkværnet sort peber
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/9

Hak skalotteløg, gulerødder og hvidløg i små tern.

Trin 2/9

Sautér løg, hvidløg og gulerødder i olivenolie, til de bliver blanke.

Trin 3/9

I mellemtiden hakkes et par kviste rosmarin og timian fint.

Trin 4/9

Tilsæt tomatkoncentrat og lad det sautere kort, så sødmen trækkes ud.

Trin 5/9

Kom de afhinede hele tomater i sammen med krydderurterne, sherryeddike og lidt peber.

Trin 6/9

Lad saucen simre i ca. 15 minutter.

Trin 7/9

Blend med stavblender eller i glasblender – alt efter ønsket konsistens.

Trin 8/9

Smag til med lidt rørsukker, sort peber og salt.

Trin 9/9

Tilsæt til sidst frisk, hakket oregano.

Brian Mark Hansen

Køkkenchef, Søllerød Kro

Brian Mark Hansen anses for at være en af Danmarks dygtigste kokke. Han har i 2023 vundet verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence, “Bocuse d’Or”, der også kaldes det uofficielle verdensmesterskab indenfor faget.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.