Hønsefond

Hønsefond

Her får du Brian Mark Hansens opskrift på hønsefond, som er en hyppigt brugt ingrediens i mange af retterne på Michelinrestauranten Søllerød Kro, hvor han er køkkenchef.

Hønsefond er en af grundstenene i de fleste køkkener og en uundværlig base i mange retter, som tilfører en dybde af smag, man sjældent finder i færdigkøbte varianter. Den kan bruges som base til supper, saucer, risotto eller andre retter, som kan løftes med en rig smag af kylling.

Se opskriften her 

Ingredienser

1 suppehøne

Lidt ekstra kyllingeskind

1 stort hvidt løg i grove tern

1/3 knoldselleri i grove tern

2 store gulerødder i grove tern

1/2 stor porre, den hvide del i grove stykker

100 g bredbladet persille med stilke

20 g frisk timian

20 g tørrede korianderfrø

20 g sorte peberkorn

20 g grøn peberkorn

Vand


Sådan gør du

Læg alle ingredienser i en stor gryde og fyld koldt vand i, til alt er dækket.

Varm gryden op, til fonden simrer.

Lad hønsefonden simre i tre timer, mens du jævnligt skummer af.

Sigt fonden fra.

Pluk kødet fra hønen og gem det - det kan du eksempelvis bruge til tarteletter med høns i asparges eller frikassé.

Kog fonden op, og reducer den ned til 1/3.

Opbevar fonden på køl, og brug den til saucer, supper eller risotto.


Tip: Du kan også fryse fonden ned, så du altid har hjemmelavet hønsefond klar.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Kartoffelblinis med urtecreme og rogn

Siden optagelsen af denne video har fiskeriministeren udmeldt et forbud mod målrettet fiskeri efter stenbideren i 2025. For at støtte bestanden af stenbidere anbefaler Adam...

Læs mere

Ceviche af torsk med urteolie

Se opskriften her Ingredienser 4 personer 200 gram torsk (50 gram torsk pr. person) 1 lille fed hvidløg Saften af 2 citroner, 1 lime en...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke