Brian Mark: Hønsefond

Brian Mark: Hønsefond

Her får du Brian Mark Hansens opskrift på hønsefond, som er en hyppigt brugt ingrediens i mange af retterne på Michelinrestauranten Søllerød Kro, hvor han er køkkenchef.

Hønsefond er en af grundstenene i de fleste køkkener og en uundværlig base i mange retter, som tilfører en dybde af smag, man sjældent finder i færdigkøbte varianter. Den kan bruges som base til supper, saucer, risotto eller andre retter, som kan løftes med en rig smag af kylling.

Se opskriften her 

Ingredienser

1 suppehøne

Lidt ekstra kyllingeskind

1 stort hvidt løg i grove tern

1/3 knoldselleri i grove tern

2 store gulerødder i grove tern

1/2 stor porre, den hvide del i grove stykker

100 g bredbladet persille med stilke

20 g frisk timian

20 g tørrede korianderfrø

20 g sorte peberkorn

20 g grøn peberkorn

Vand


Sådan gør du

Læg alle ingredienser i en stor gryde og fyld koldt vand i, til alt er dækket.

Varm gryden op, til fonden simrer.

Lad hønsefonden simre i tre timer, mens du jævnligt skummer af.

Sigt fonden fra.

Pluk kødet fra hønen og gem det - det kan du eksempelvis bruge til tarteletter med høns i asparges eller frikassé.

Kog fonden op, og reducer den ned til 1/3.

Opbevar fonden på køl, og brug den til saucer, supper eller risotto.


Tip: Du kan også fryse fonden ned, så du altid har hjemmelavet hønsefond klar.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Brian Mark: Sauce Bearnaise

Brian Mark: Sauce Bearnaise

Lær at lave en fransk klassiker, sauce bearnaise. Brian Mark giver dig her sin opskrift både på selve saucen og en hjemmelavet bearnaiseessens, som skal bruges. Denne...

Læs mere
Brian Mark: Sauce Blanquette

Brian Mark: Sauce Blanquette

"Verdens nemmeste og måske mest alsidige sauce". Sådan beskriver Brian Mark sauce blanquette, som han her giver dig sin opskrift på. Saucen er lettere at...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke