Brian Mark: Sauce Bearnaise

Brian Mark: Sauce Bearnaise

Lær at lave en fransk klassiker, sauce bearnaise. Brian Mark giver dig her sin opskrift både på selve saucen og en hjemmelavet bearnaiseessens, som skal bruges. Denne opskrift giver ekstra essens, som du kan opbevare i køleskabet til næste gang, du skal lave sauce bearnaise.

Brian Mark er køkkenchef på Michelinrestauranten Søllerød Kro og kendt for sin kærlighed til sauce samt sin dygtighed i at skabe smagfulde saucer, perfekte til enhver ret.

Se opskriften her

 

Ingredienser

Bearnaiseessens

100 g roscoff-løg, fintsnittet

50 g fransk estragon, hele med blade og stilke

20 g stilke af bredbladet persille

10 g peberrod, skåret i skiver

150 g hvidvinseddike, god kvalitet

10 sorte peberkorn

Klaret smør

150 g smør

Sauce bearnaise

2 æggeblommer

15 g ren bearnaiseessens

10 g vand

Klaret smør

10 g estragonblade, fintsnittede

5 g kørvel, fintsnittet

Salt

Peber

 

Evt. saft fra kød eller Worchestershire Sauce til tilsmagning

 

Sådan gør du

Bearnaiseessens

Tilføj alle ingredienser til en kasserolle og lad det koge, til det er reduceret til cirka det halve.

Tag kasserollen af varmen og lad essensen trække, til den har stuetemperatur.

Klaret smør

Klar smøret ved at smelte det i en kasserolle ved lav varme uden at røre i det.

Når den hvide valle har lagt sig i bunden, tager du kasserollen af varmen.

Sauce Bearnaise

Æggeblommer, salt, peber, vand og bearnaiseessens kommes i en kasserolle og piskes sammen.

Pisk ved lav varme eller over vandbad, så der kommer luft ind i æggemassen, og massen legerer.

Hæld langsomt det klarede smør i æggeblandingen, mens du pisker konstant. Smørret skal være omkring 50 grader, og du skal undgå vallen, der har samlet sig i bunden af kasserollen.

Tilsæt estragon og kørvel og smag til.

 

← Ældre indlæg

Opskrifter

RSS
Brian Mark: Sauce Blanquette

Brian Mark: Sauce Blanquette

"Verdens nemmeste og måske mest alsidige sauce". Sådan beskriver Brian Mark sauce blanquette, som han her giver dig sin opskrift på. Saucen er lettere at...

Læs mere
Brian Mark: Hønsefond

Brian Mark: Hønsefond

Her får du Brian Mark Hansens opskrift på hønsefond, som er en hyppigt brugt ingrediens i mange af retterne på Michelinrestauranten Søllerød Kro, hvor han...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke