Her får du grundopskriften på mayonnaise med et lille twist af olivenolie fra Brian Mark Hansen, som er køkkenchef på Michelinrestauranten Søllerød Kro. Opskriften tager udgangspunkt i én æggeblomme, så hvis du vil lave en større portion, kan du altid skalere op.
Du kan lave dine egne fortolkninger af opskriften og tilsætte den smag, du har lyst til. Eksempelvis kan du udskifte vindruekerneolien med en urteolie i stedet, så du får en urtemayonnaise - perfekt på tartar eller carpaccio.
Se opskriften her
Ingredienser
1 æggeblomme
1 tsk grov sennep
1 tsk sherryeddike
Et nip salt
Et nip peber
200 g vindruekerneolie
En smule olivenolie (cirka 1 spsk)
Sådan gør du
Pisk æggeblomme, sennep, sherryeddike, salt og peber til en homogen masse.
Tilsæt vindruekerneolien i en tynd stråle lidt ad gangen, mens du pisker konstant.
Når du har en tyk mayonnaise, tilsætter du til sidst olivenolie for at give mayonnaisen en smule kant.
Tip: Sørg for at ingredienserne har samme temperatur, så er der meget mindre risiko for, at din mayonnaise skiller.