Brian Mark: Grundopskrift til mayonnaise

Brian Mark: Grundopskrift til mayonnaise

Her får du grundopskriften på mayonnaise med et lille twist af olivenolie fra Brian Mark Hansen, som er køkkenchef på Michelinrestauranten Søllerød Kro. Opskriften tager udgangspunkt i én æggeblomme, så hvis du vil lave en større portion, kan du altid skalere op.

Du kan lave dine egne fortolkninger af opskriften og tilsætte den smag, du har lyst til. Eksempelvis kan du udskifte vindruekerneolien med en urteolie i stedet, så du får en urtemayonnaise - perfekt på tartar eller carpaccio.

Se opskriften her 

Ingredienser

1 æggeblomme

1 tsk grov sennep 

1 tsk sherryeddike

Et nip salt 

Et nip peber

200 g vindruekerneolie

En smule olivenolie (cirka 1 spsk)

Sådan gør du

Pisk æggeblomme, sennep, sherryeddike, salt og peber til en homogen masse.

Tilsæt vindruekerneolien i en tynd stråle lidt ad gangen, mens du pisker konstant.

Når du har en tyk mayonnaise, tilsætter du til sidst olivenolie for at give mayonnaisen en smule kant.

Tip: Sørg for at ingredienserne har samme temperatur, så er der meget mindre risiko for, at din mayonnaise skiller.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Brian Mark: Sauce Bearnaise

Brian Mark: Sauce Bearnaise

Lær at lave en fransk klassiker, sauce bearnaise. Brian Mark giver dig her sin opskrift både på selve saucen og en hjemmelavet bearnaiseessens, som skal bruges. Denne...

Læs mere
Brian Mark: Sauce Blanquette

Brian Mark: Sauce Blanquette

"Verdens nemmeste og måske mest alsidige sauce". Sådan beskriver Brian Mark sauce blanquette, som han her giver dig sin opskrift på. Saucen er lettere at...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke