Grundopskrift til mayonnaise

Grundopskrift til mayonnaise

Her får du grundopskriften på mayonnaise med et lille twist af olivenolie fra Brian Mark Hansen, som er køkkenchef på Michelinrestauranten Søllerød Kro. Opskriften tager udgangspunkt i én æggeblomme, så hvis du vil lave en større portion, kan du altid skalere op.

Du kan lave dine egne fortolkninger af opskriften og tilsætte den smag, du har lyst til. Eksempelvis kan du udskifte vindruekerneolien med en urteolie i stedet, så du får en urtemayonnaise - perfekt på tartar eller carpaccio.

Se opskriften her 

Ingredienser

1 æggeblomme

1 tsk grov sennep 

1 tsk sherryeddike

Et nip salt 

Et nip peber

200 g vindruekerneolie

En smule olivenolie (cirka 1 spsk)

Sådan gør du

Pisk æggeblomme, sennep, sherryeddike, salt og peber til en homogen masse.

Tilsæt vindruekerneolien i en tynd stråle lidt ad gangen, mens du pisker konstant.

Når du har en tyk mayonnaise, tilsætter du til sidst olivenolie for at give mayonnaisen en smule kant.

Tip: Sørg for at ingredienserne har samme temperatur, så er der meget mindre risiko for, at din mayonnaise skiller.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Kartoffelblinis med urtecreme og rogn

Siden optagelsen af denne video har fiskeriministeren udmeldt et forbud mod målrettet fiskeri efter stenbideren i 2025. For at støtte bestanden af stenbidere anbefaler Adam...

Læs mere

Ceviche af torsk med urteolie

Se opskriften her Ingredienser 4 personer 200 gram torsk (50 gram torsk pr. person) 1 lille fed hvidløg Saften af 2 citroner, 1 lime en...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke