Brian Mark: Sauce Blanquette

Brian Mark: Sauce Blanquette

"Verdens nemmeste og måske mest alsidige sauce". Sådan beskriver Brian Mark sauce blanquette, som han her giver dig sin opskrift på. Saucen er lettere at kaste sig over end eksempelvis hollandaise, og så egner den sig godt til utrolig mange retter.

Brian Mark er køkkenchef på Michelinrestauranten Søllerød Kro, og så vandt han i 2023 det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d'Or. En af de ting, Brian Mark er specielt anerkendt for, er netop hans saucer, som han har en særlig kærlighed til: "Vi dit liv til sauce, for sauce er essensen i alle køkkener".

Se opskriften her

Ingredienser

100 g smør

100 g hønsefond

2 æggeblommer 

1 stor spsk fed creme fraiche 

1 spsk eddike med smag - her bruges estragoneddike

Salt

Peber

 

Sådan gør du 

Kog smørret op i en kasserolle med hønsefond. Stil blandingen til side.

Bland æggeblommer, creme fraiche, eddike, et drys salt og lidt friskkværnet peber i en kasserolle eller skål, og pisk det sammen.

Hæld smør- og fondblandingen ned i æggemassen i en tynd stråle, mens du blender med en stavblender. 

Smag til med salt og peber.

 

Tip: Få endnu mere smag ud af din fond ved at lade lidt friske krydderurter trække i den inden brug. Her bruges bredbladet persille.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Brian Mark: Sauce Bearnaise

Brian Mark: Sauce Bearnaise

Lær at lave en fransk klassiker, sauce bearnaise. Brian Mark giver dig her sin opskrift både på selve saucen og en hjemmelavet bearnaiseessens, som skal bruges. Denne...

Læs mere
Brian Mark: Hønsefond

Brian Mark: Hønsefond

Her får du Brian Mark Hansens opskrift på hønsefond, som er en hyppigt brugt ingrediens i mange af retterne på Michelinrestauranten Søllerød Kro, hvor han...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke