"Verdens nemmeste og måske mest alsidige sauce". Sådan beskriver Brian Mark sauce blanquette, som han her giver dig sin opskrift på. Saucen er lettere at kaste sig over end eksempelvis hollandaise, og så egner den sig godt til utrolig mange retter.
Brian Mark er køkkenchef på Michelinrestauranten Søllerød Kro, og så vandt han i 2023 det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d'Or. En af de ting, Brian Mark er specielt anerkendt for, er netop hans saucer, som han har en særlig kærlighed til: "Vi dit liv til sauce, for sauce er essensen i alle køkkener".
Se opskriften her
Ingredienser
100 g smør
100 g hønsefond
2 æggeblommer
1 stor spsk fed creme fraiche
1 spsk eddike med smag - her bruges estragoneddike
Salt
Peber
Sådan gør du
Kog smørret op i en kasserolle med hønsefond. Stil blandingen til side.
Bland æggeblommer, creme fraiche, eddike, et drys salt og lidt friskkværnet peber i en kasserolle eller skål, og pisk det sammen.
Hæld smør- og fondblandingen ned i æggemassen i en tynd stråle, mens du blender med en stavblender.
Smag til med salt og peber.
Tip: Få endnu mere smag ud af din fond ved at lade lidt friske krydderurter trække i den inden brug. Her bruges bredbladet persille.