Sauce Blanquette

Sauce Blanquette

"Verdens nemmeste og måske mest alsidige sauce". Sådan beskriver Brian Mark sauce blanquette, som han her giver dig sin opskrift på. Saucen er lettere at kaste sig over end eksempelvis hollandaise, og så egner den sig godt til utrolig mange retter.

Brian Mark er køkkenchef på Michelinrestauranten Søllerød Kro, og så vandt han i 2023 det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d'Or. En af de ting, Brian Mark er specielt anerkendt for, er netop hans saucer, som han har en særlig kærlighed til: "Vi dit liv til sauce, for sauce er essensen i alle køkkener".

Se opskriften her

Ingredienser

100 g smør

100 g hønsefond

2 æggeblommer 

1 stor spsk fed creme fraiche 

1 spsk eddike med smag - her bruges estragoneddike

Salt

Peber

 

Sådan gør du 

Kog smørret op i en kasserolle med hønsefond. Stil blandingen til side.

Bland æggeblommer, creme fraiche, eddike, et drys salt og lidt friskkværnet peber i en kasserolle eller skål, og pisk det sammen.

Hæld smør- og fondblandingen ned i æggemassen i en tynd stråle, mens du blender med en stavblender. 

Smag til med salt og peber.

 

Tip: Få endnu mere smag ud af din fond ved at lade lidt friske krydderurter trække i den inden brug. Her bruges bredbladet persille.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Kartoffelblinis med urtecreme og rogn

Siden optagelsen af denne video har fiskeriministeren udmeldt et forbud mod målrettet fiskeri efter stenbideren i 2025. For at støtte bestanden af stenbidere anbefaler Adam...

Læs mere

Ceviche af torsk med urteolie

Se opskriften her Ingredienser 4 personer 200 gram torsk (50 gram torsk pr. person) 1 lille fed hvidløg Saften af 2 citroner, 1 lime en...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke