Brian Mark: Sådan steger du en tournedos

Brian Mark: Sådan steger du en tournedos

Tournedos er noget af det lækreste, du kan lave med en oksemørbrad, hvor kødet virkelig kommer til sin ret. Her guider Brian Mark, køkkenchef på Søllerød Kro, dig til, hvordan du steger dine tournedoser perfekt på panden.

Det bærende princip fra Brian Mark er: Stegetid er lig med hviletid. Det betyder, at hvis du har stegt dine bøffer i seks minutter, skal de også hvile i seks minutter - hør mere om hvorfor i videoen.

Står du med en hel oksemørbrad, du skal have skåret til tournedoser? Så viser Brian Mark dig også i videoen, hvordan du klargør den.

Se opskriften her

Ingredienser

2 tournedoser

1 spsk vindruekerneolie

100 g smør

1 fed hvidløg, der har fået et tryk

Et par stilke frisk timian

En gren frisk rosmarin

Salt

Peber


Sådan gør du 

Varm en pande op på medium varme. Når panden er varm, tilsættes vindruekerneolie.

Læg tournedosernes ene skæreside på den varme pande, og krydr med salt og peber.

Lad tournedoserne karamellisere uden at røre ved dem. Når stegesiden er karamelliseret, vendes de, og fremgangsmåden gentages.

Når den anden stegeside er karamelliseret, skrues der ned for varmen, og der tilsættes smør, timian, hvidløg og rosmarin.

Pod kødet med smøret, mens du steger færdigt, som du foretrækker*.

Fjern tournedoserne fra panden, hæld smør og krydderurter over, og lad dem hvile lige så længe, som de har været på panden.

Skær ud, efterkrydr og server.


* Brian Mark steger sine tournedoser på høj varme i to minutter på hver side, og derefter færdigtilbereder han på lav varme ved yderligere to minutter.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Brian Mark: Sauce Bearnaise

Brian Mark: Sauce Bearnaise

Lær at lave en fransk klassiker, sauce bearnaise. Brian Mark giver dig her sin opskrift både på selve saucen og en hjemmelavet bearnaiseessens, som skal bruges. Denne...

Læs mere
Brian Mark: Sauce Blanquette

Brian Mark: Sauce Blanquette

"Verdens nemmeste og måske mest alsidige sauce". Sådan beskriver Brian Mark sauce blanquette, som han her giver dig sin opskrift på. Saucen er lettere at...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke