Tournedos er noget af det lækreste, du kan lave med en oksemørbrad, hvor kødet virkelig kommer til sin ret. Her guider Brian Mark, køkkenchef på Søllerød Kro, dig til, hvordan du steger dine tournedoser perfekt på panden.
Det bærende princip fra Brian Mark er: Stegetid er lig med hviletid. Det betyder, at hvis du har stegt dine bøffer i seks minutter, skal de også hvile i seks minutter - hør mere om hvorfor i videoen.
Står du med en hel oksemørbrad, du skal have skåret til tournedoser? Så viser Brian Mark dig også i videoen, hvordan du klargør den.
Se opskriften her
Ingredienser
2 tournedoser
1 spsk vindruekerneolie
100 g smør
1 fed hvidløg, der har fået et tryk
Et par stilke frisk timian
En gren frisk rosmarin
Salt
Peber
Sådan gør du
Varm en pande op på medium varme. Når panden er varm, tilsættes vindruekerneolie.
Læg tournedosernes ene skæreside på den varme pande, og krydr med salt og peber.
Lad tournedoserne karamellisere uden at røre ved dem. Når stegesiden er karamelliseret, vendes de, og fremgangsmåden gentages.
Når den anden stegeside er karamelliseret, skrues der ned for varmen, og der tilsættes smør, timian, hvidløg og rosmarin.
Pod kødet med smøret, mens du steger færdigt, som du foretrækker*.
Fjern tournedoserne fra panden, hæld smør og krydderurter over, og lad dem hvile lige så længe, som de har været på panden.
Skær ud, efterkrydr og server.
* Brian Mark steger sine tournedoser på høj varme i to minutter på hver side, og derefter færdigtilbereder han på lav varme ved yderligere to minutter.