Sauce velouté

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Brian Mark Hansen

Køkkenchef, Søllerød Kro

Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 15 min
I alt: 25 min
Se videoopskrift
Print opskrift

Følg med, når Brian Mark viser, hvordan du kan give den klassiske sauce velouté, som er en af de klassiske grundsaucer, et twist med asparges og fiskefond.

Brian Mark foretrækker sin velouté serveret som en suppe – men du kan nemt justere konsistensen med lidt ekstra jævning, hvis du ønsker en mere klassisk sauce.

Antal : Antal
personer
Ingredienser
30 g
smør
30 g
mel
1 l
fiskefond
200 g
aspargesvand (fra asparges i lage)
200 g
hvide asparges
30 g
æggeblomme
100 ml
fløde
salt & peber
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/9

Skær de hvide asparges i tynde skiver.

Trin 2/9

Sautér aspargesene i smeltet smør.

Trin 3/9

Tilsæt melet i kasserollen, og lad det stege med, indtil det er let afbagt – uden at tage farve.

Trin 4/9

Tilsæt fiskefonden og bring det hele i kog under omrøring. Lad stivelsen koge ud af melet.

Trin 5/9

Kog suppen i ca. 15 minutter, og sigt derefter aspargesene fra.

Trin 6/9

Smag veloutéen til med lidt salt, og tilsæt derefter aspargesvandet.

Trin 7/9

Giv suppen et opkog, så den når kogepunktet.

Trin 8/9

Monter suppen med æggeblommer og fløde, mens den blendes med en stavblender.

Trin 9/9

Smag til med lidt peber inden servering.

Brian Mark Hansen

Køkkenchef, Søllerød Kro

Brian Mark Hansen anses for at være en af Danmarks dygtigste kokke. Han har i 2023 vundet verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence, “Bocuse d’Or”, der også kaldes det uofficielle verdensmesterskab indenfor faget.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.