Fiskefond

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
(1 bedømmelse)
Brian Mark Hansen

Køkkenchef, Søllerød Kro

Forberedelse: 20 min
Tilberedning: 60 min
I alt: 1t 20 min
Se videoopskrift
Print opskrift

Verdens måske bedste fiskefond – i hvert fald hvis du spørger Brian Mark selv.


I denne opskrift viser han dig, hvordan du laver en klassisk, klar og smagspakket fiskefond helt fra bunden.

Det er en solid grundopskrift, der løfter dine saucer, supper og fiskeretter til et nyt niveau. Perfekt som base i alt fra bisque til bouillabaisse og andre elegante retter.

Antal : Antal
personer
Ingredienser
1 kg
fiskeben - i videoen bruges torsk og pighvar
1 l
hvidvin
200 g
porrer
100 g
fennikel
150 g
persillerødder
150 g
skalotteløg
100 g
mark champignoner
50 g
persillestilke
5 g
koriander frø
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/6

Filer fisken, så du har fiskebenene. Udvand derefter benene, så de slipper blodet.

Trin 2/6

Klargør grøntsagerne ved at skrælle persillerødderne, fjerne hinderne fra løgene og rense porrerne – brug kun den lyse del af porrerne. Skær alle grøntsagerne i tynde skiver

Trin 3/6

Læg alle grøntsager, fiskebene og koriander frø op i en gryde, og hæld koldt vand over, så det hele er dækket. Tilsæt også hvidvin.

Trin 4/6

Bring fonden i kog, og lad den simre i 20 minutter. Når den begynder at koge, skru lidt ned, så du løbende kan afskumme og holde fonden klar.

Trin 5/6

Lad fonden trække i yderligere 20 minutter med stilkene fra krydderurterne, og sigt derefter.

Trin 6/6

Kog fonden ind til ca. 50 %, alt efter hvad du skal bruge den til.

Brian Mark Hansen

Køkkenchef, Søllerød Kro

Brian Mark Hansen anses for at være en af Danmarks dygtigste kokke. Han har i 2023 vundet verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence, “Bocuse d’Or”, der også kaldes det uofficielle verdensmesterskab indenfor faget.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.