Sauce hollandaise

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Brian Mark Hansen

Køkkenchef, Søllerød Kro

Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 10 min
I alt: 20 min
Se videoopskrift
Print opskrift

Sauce Hollandaise er en af de helt store klassikere i det franske køkken – en cremet, smørfyldt og syrlig sauce, der kan løfte alt fra pocherede æg til sprøde asparges og frisk fisk.

I denne opskrift viser Bocuse d’Or-vinderen Brian Mark Hansen, hvordan du trin for trin kan lykkes med den ikoniske sauce i dit eget køkken. Resultatet er en silkeblød hollandaise med perfekt balance mellem fedme og friskhed.

Antal : Antal
personer
Ingredienser
250 g
økologisk smør
3
æggeblommer
1 spsk
sherryeddike
0.5
citron - saften heraf
salt & peber
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/4

Start med at klare smørret i en kasserolle.

Trin 2/4

I en anden kasserolle kommes æggeblommer, peber, citronsaft og sherryeddike. Leger blandingen til ca. 84 grader, mens der piskes luft ind. Pisk, indtil der kan trækkes spor i æggeblandingen, og den tykner.

Trin 3/4

Tilsæt det klarede smør i en tynd stråle, lidt ad gangen, mens der fortsat piskes.

Trin 4/4

Hvis saucen bliver for tyk, kan konsistensen justeres med lidt varmt vand.

Brian Mark Hansen

Køkkenchef, Søllerød Kro

Brian Mark Hansen anses for at være en af Danmarks dygtigste kokke. Han har i 2023 vundet verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence, “Bocuse d’Or”, der også kaldes det uofficielle verdensmesterskab indenfor faget.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.