Sauce béchamel

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Brian Mark Hansen

Køkkenchef, Søllerød Kro

Forberedelse: 5 min
Tilberedning: 10 min
I alt: 15 min
Se videoopskrift
Print opskrift

I denne opskrift får du Brian Marks version af sauce béchamel – en af de fem grundsaucer.

Sauce béchamel er en cremet, hvid sauce, der består af få ingredienser. Lær, hvordan du skaber den silkebløde base, og hvordan du nemt kan variere den.

Antal : Antal
personer
Ingredienser
30 g
smør
30 g
mel
500 g
sødmælk
30 g
skalotteløg
salt & peber
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/9

Snit skalotteløget fint.

Trin 2/9

Smelt smørret, og sautér skalotteløget, til det bliver blankt.

Trin 3/9

Tilsæt melet, og lad det afbage under omrøring – det må ikke tage farve.

Trin 4/9

Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du rører, så jævningen opløses.

Trin 5/9

Kog saucen op under konstant omrøring.

Trin 6/9

Justér konsistensen med lidt mere mælk, hvis den bliver for tyk.

Trin 7/9

Krydr med salt og peber – evt. også muskat og allehånde efter smag.

Trin 8/9

Giv saucen et sidste opkog, og sigt den derefter for løg.

Trin 9/9

Tilsæt frisk persille og lidt citronskal – så har du en lækker sauce til rødspætte. Ønsker du en mornay til lasagne, tilsættes i stedet ost.

Brian Mark Hansen

Køkkenchef, Søllerød Kro

Brian Mark Hansen anses for at være en af Danmarks dygtigste kokke. Han har i 2023 vundet verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence, “Bocuse d’Or”, der også kaldes det uofficielle verdensmesterskab indenfor faget.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.