Sauce espagnole

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Brian Mark Hansen

Køkkenchef, Søllerød Kro

Forberedelse: 15 min
Tilberedning: 20 min
I alt: 35 min
Se videoopskrift
Print opskrift

Sauce espagnole er en af de fem klassiske grundsaucer i det franske køkken, defineret af den berømte Auguste Escoffier.

Brian Mark viser her, hvordan du kan tilberede en blank og elegant sauce espagnole – med et moderne twist.

Antal : Antal
personer
Ingredienser
25 g
marvfedt
15 g
skalotteløg
50 g
gulerødder
50 g
markchampignon
50 g
mel
15 g
tomatpuré
1 tsk
paprika
10
sorte peberkorn
1 spsk
sherryeddike
1 l
god kalvehalefond

Bouquet garni:

5
kviste timian
5
laurbærblade
porre (et stykke)
persillestilke
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/9

Saml krydderierne i et porrestykke og bind det til en bouquet garni med kødsnor.

Trin 2/9

Skær skalotteløg, gulerødder og champignoner i små tern.

Trin 3/9

Smelt marvfedt i en kasserolle, og sautér grøntsagerne, til de er gyldne og karamelliserede.

Trin 4/9

Tilsæt mel og brun det af sammen med grøntsagerne. Kom peberkorn i.

Trin 5/9

Tilsæt tomatpuré og rist det kort af, så sødmen fremhæves.

Trin 6/9

Hæld sherryeddike ved og derefter halefond.

Trin 7/9

Tilsæt paprika og lad saucen koge i ca. 10 minutter.

Trin 8/9

Sigt saucen.

Trin 9/9

Lad den trække med langpeber, persillestilke og timian inden servering.

Brian Mark Hansen

Køkkenchef, Søllerød Kro

Brian Mark Hansen anses for at være en af Danmarks dygtigste kokke. Han har i 2023 vundet verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence, “Bocuse d’Or”, der også kaldes det uofficielle verdensmesterskab indenfor faget.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.