Mød vores ambassadør
Brian Mark Hansen
Køkkenchef, Søllerød Kro
Mød Brian Mark Hansen
Brian Mark Hansen anses for at være en af Danmarks dygtigste kokke. Han har i 2023 vundet verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence, “Bocuse d’Or”, der også kaldes det uofficielle verdensmesterskab indenfor faget. Tidligere har han udmærket sig med to 2. placeringer i “Årets Kok 2010” og “Bocuse d'Or Danmark 2013”. I 2012 vandt han “Årets Vildtret”, og i 2014 modtog han “Årets Hummerklo” ved Læsø Jomfruhummerfestival. I 2016 vandt han desuden “Årets ret med Gris”.

Brian Mark har tidligere været ansat på Ruths Hotel i Skagen, Kong Hans Kælder og var souschef på Søllerød Kro mellem 2007 og 2011. Derefter var Brian Mark køkkenchef på Christiansholm Slot, inden han vendte hjem til Søllerød Kro i 2013, hvor han i dag er køkkenchef. Søllerød Kro har siden 2007 haft en stjerne i Michelinguiden – i 2024 for 18. år i træk - og Brian Mark har formået at fastholde Kroens Michelinstjerne i alle sine år som køkkenchef.


Brian Mark Hansens favoritter

Stegeplade - Carbonstål - Gastrotools.dkStegeplade - Carbonstål - Gastrotools.dk Stegeplade - Carbonstål 62x27 cm - 999 kr.
Stegepande - 5 - ply - Gastrotools.dkStegepande - 5 - ply - Gastrotools.dk Stegepande - 5-ply 24 cm - 799 kr.
Piskeris - Gastrotools.dkPiskeris - Gastrotools.dk Piskeris Stål / komposit - 199 kr.
Kokketip fra Brian Mark Hansen
Stegetid er lig med hviletid
"Når vi steger bøffer, så presser vi al kødsaften ind mod kernen, og den skal vi have til at slippe ud igen i kødet - det er derfor, vi har en hviletid.

Hele hemmeligheden bag kød er, at stegetid er lig med hviletid. Det vil sige, hvis du steger dine bøffer i fem minutter, så skal de have en hviletid på fem minutter."