Kom godt igang

Hjælp til alt i køkkenet

Vi vil gerne sikre den bedst mulige vedledning inden, under og efter køb hos os. Derfor har vi oprettet guides til alle tænkelige problemstillinger. Har du et spørgmål til et produkt, er du i tvivl om korrekt vedligeholdelse eller noget helt tredje? Så kan du finde svaret i vores guides.

I vores guides finder du uddybende information og instruktioner til alle vores produkter, samt guides til vedligeholdelse, hjælp til brug og tips til hvordan du får mest ud af produkterne.

Se alle guides

Se vores guides

Bag produktionen og designet: Forklæde i hør

Bag produktionen og designet: Forklæde i hør

Hvordan bliver et forklæde produceret?  Kom med en tur til det nordlige Frankrig, hvor vi producerer vores hørforklæder, på en fabrik med mere end 150 års...

Pleje af egetræsskærebrætter

Pleje af egetræsskærebrætter

En af de største fordele ved et skærebræt i egetræ er, at det holder i mange år, hvis du passer ordentligt på det. Derfor er...

Sådan bør du opbevare dine (skarpe) knive

Sådan bør du opbevare dine (skarpe) knive

Hvordan opbevarer du dine knive?  Hvis du har knivene liggende i en rodet køkkenskuffe, så har du en god forklaring på, hvorfor dine knive måske...

Sådan fjerner du rust fra dit bagestål

Sådan fjerner du rust fra dit bagestål

Rust på bagestål er helt normalt, og heldigvis super simpelt at fjerne. Så bare rolig! Hvis du står med et rustet bagestål, så skal du...

3 ting du kan lave på dit bagestål

3 ting du kan lave på dit bagestål

Mangler du inspiration til, hvad du skal lave på dit bagestål?  Her viser vores 3 ynglingsopskifter til dit bagestål - med en ekstra bonus nederst i...

Sådan giver du dit bagestål seasoning

Sådan giver du dit bagestål seasoning

Med et bagestål kan du skabe profesionelle bageresultater i din egen ovn. Bagestålet holder hele livet, men for konsistente resultater er det vigtigt, at du får...

Sådan bruger du dit bagestål

Sådan bruger du dit bagestål

Hvis du netop har fået dit nye bagestål ind ad døren - så er du et skridt tættere på profesionelle bageresultater, direkte fra din egen...

Sådan plejer og vedligeholder du dit bagestål

Sådan plejer og vedligeholder du dit bagestål

Er du den heldige ejer af et bagestål i carbonstål, så ved du helt sikkert allerede, hvor simpelt det er at pleje og vedligeholde. Men ligeså vigtigt...

Bag designet og produktionen: Bagestålet

Bag designet og produktionen: Bagestålet

Med et bagestål kan du løfte dit bagværk til nye højder. Når du modtager bagestålet, er det klar til brug med det samme. Det skyldes, at vores...

Hvad er forskellen på en bagesten og et bagestål?

Hvad er forskellen på en bagesten og et bagestål?

Høj og eksplosiv varme er essentielt for, at dit bagværk kan få en sprød skorpe. Både en bagesten og et bagestål kan løfte dit bagværk...

Michelin-kokke sværger til 5-ply: Her er hvorfor

Michelin-kokke sværger til 5-ply: Her er hvorfor

 Er du træt af mad, der brænder på? Og frustreret over at udskifte dine nonstick-pander år efter år? Det kan være en udfordring at finde...

Carbonstål vs. 5-ply rustfrit stål - Guide til stegepander

Carbonstål vs. 5-ply rustfrit stål - Guide til stegepander

Hvad er forskellen mellem carbonstål og kogegrej i 5-ply?Her er de vigtigste forskelle. Hvis du har arbejdet i et professionelt køkken - eller bare et veludstyret...

7 grunde til, at vælge gryder og pander i 5-ply

7 grunde til, at vælge gryder og pander i 5-ply

I professionelle køkkener sværger de til rustfrit stål konstrueret i 5 lag - med en kerne af aluminium.  Og vi synes det er synd, at...

Sådan rengør du dit kogegrej i rustfrit stål

Sådan rengør du dit kogegrej i rustfrit stål

Er du den heldige ejer af kogegrej i rustfrit stål, så ved du helt sikkert hvor nemt det er, at rengøre dine gryder og pander...

Så nemt er det at lave mad i en stegepande i rustfrit stål

Så nemt er det at lave mad i en stegepande i rustfrit stål

Hvorfor er pander i rustfrit stål så populære i professionelle køkkener?  5-ply rustfrit stål er det mest alsidige materiale at lave køkkenværktøj i, da du praktisk talt...

Bag designet og produktionen: Gryder og pander i rustfrit stål

Bag designet og produktionen: Gryder og pander i rustfrit stål

Kogegrej i rustfrit stål har altid været førende i det professionelle køkken - og det er der en helt særlig årsag til.  Denne konstruktion er...

4 ting du kan lave i rustfrit stål

4 ting du kan lave i rustfrit stål

Vores gryder og pander i rustfrit stål er produceret i Italien - så hvad bedre at tilberede i dem, end lækre italienske retter.  Her giver...

Hvad er forskellen på 3-ply og 5-ply

Hvad er forskellen på 3-ply og 5-ply

Gryder og pander i rustfrit stål består af forskellige typer metal - lagt i lag.  Så den åbenlyse forskel imellem 3-ply og 5-ply er selvfølgelig...

Sådan fjerner du kalk og regnbuepletter fra dine stegepander og gryder i rustfrit stål

Sådan fjerner du kalk og regnbuepletter fra dine stegepander og gryder i rustfrit stål

Gryder og pander i rustfrit stål (særligt i en 5ply-konstruktion) er fantastiske. De er slidstærke, har en perfekt varmefordeling, varmekontrol og så pynter de i ethvert køkken. ...

Sådan bruger og vedligeholder du gryder i rustfrit stål

Sådan bruger og vedligeholder du gryder i rustfrit stål

En god gryde i rustfrit stål er en ren arbejdshest i køkkenet, som vil tjene dig de næste mange år. Her er de vigtigste tips til,...

Bag designet og produktionen: Stegepanden i carbonstål

Bag designet og produktionen: Stegepanden i carbonstål

Stegepander i carbonstål har eksisteret i århundreder - og foretrækkes af mange professionelle kokke. Og det er af en god grund.  Vi har spurgt de...

Sådan undgår du at slå din carbonstålpande skæv

Sådan undgår du at slå din carbonstålpande skæv

En stegepande i carbonstål er en pande for livet - som kun bliver bedre med tiden.  Alligvel er der nogle ting du skal være opmærksom...

Carbonstål-guide: Sådan opbygger du naturlig nonstick (seasoning)

Carbonstål-guide: Sådan opbygger du naturlig nonstick (seasoning)

Har du lige fået en stegepande i carbonstål ind af døren - eller overvejer du at anskaffe dig en?  Uanset hvad, er det vigtigt at...

Sådan laver du mad i en jernpande - Gastrotools.dk

Sådan laver du mad i en stegepande i carbonstål

Når først du har lært at lave mad i en stegepande i carbonstål, vil du aldrig se dig tilbage - Det er den ultimative stegepande, hvis...

Sådan rengør du din stegepande i carbonstål

Sådan rengør du din stegepande i carbonstål

Rengøringen af din stegepande i carbonstål er meget vigtigt for at få de bedste oplevelser med denne pande.  I denne artikel vil vi tage dig...

5 grunde til at vælge en stegepande i carbonstål

5 grunde til at vælge en stegepande i carbonstål

Har du nogensinde overvejet at få fingrene i en stegepande i carbonstål? Det forstår vi godt!  Selvom det har været svært at koge alle de...

3 ting du kan lave i din stegepande i carbonstål

3 ting du kan lave i din stegepande i carbonstål

Mangler du inspiration til, hvad du kan lave i din stegepande i carbonstål - eller til lækre retter, hvor pandens fantastiske stegeegenskaber virkelig kommer til...

Sådan fjerner du rust fra din stegepande i carbonstål

Sådan fjerner du rust fra din stegepande i carbonstål

Bare rolig, din pande er ikke ødelagt, bare fordi den har fået en smule rust.Med lidt lagereddike og kærlig pleje, kan den blive så god som...

Stegepande i carbonstål: Den bedste pande til udendørs madlavning

Stegepande i carbonstål: Den bedste pande til udendørs madlavning

Noget af det bedste vi ved i de varme sommermåneder er udendørs madlavning - og gerne over åben ild. Uanset om du sidder i gården,...

Er carbonstålpander sikre at lave mad på? - Gastrotools.dk

Er carbonstålpander sikre at lave mad på?

Carbonstålpander er ikke bare sikre nok til at lave mad på - du kan i princippet spise direkte af carbonstål. Sikkerhed og sundhed er vigtigt...

Hvad er carbonstål? - Gastrotools.dk

Hvad er carbonstål?

Carbonstål - også kendt som pladejern, jern, kulstål og kulstofstål - er et fantastisk materiale til stegepander. Gennem en periode, har carbonstålpander været glemt til...

Bedste olie til behandling af jernpander

Bedste olie til behandling af jernpander

Når du har modtaget og pakket din nye jernpande ud, kan du nok ikke vente med at komme i gang med at lave med -...

7 grunde til du skal have en stegeplade

7 grunde til du skal have en stegeplade

Stegeplade, grillplade, stegebord eller griddle. Kært barn har mange navne. Måske har du hørt, hvor fantastisk mad man kan lave på en stegeplade, men endnu ikke...

Bag designet: Stegepladen

Bag designet: Stegepladen

Carbonstål er et populært materiale inden for køkkengrej på grund af dets fremragende egenskaber. Det er holdbart, modstandsdygtigt over for ridser og kan varmes op...

Sådan plejer og bruger du din stegeplade i carbonstål

Sådan plejer og bruger du din stegeplade i carbonstål

Du har måske lige fået din nye stegeplade ind af døren eller overvejer at købe en. Men hvordan får man det bedste ud af sin...

5 ting du kan lave på en stegeplade

5 ting du kan lave på en stegeplade

Stegepladen er fantastisk til at lave mange ting - uanset om det er morgenmad, lækre bøffer eller burgere til hele familien.  Her viser vi nogle af vores...

Stegeplade-guide: Sådan genopretter du naturlig nonstick (seasoning)

Stegeplade-guide: Sådan genopretter du naturlig nonstick (seasoning)

Hvis du lige har foretaget en dybderengøring, eller er kommet til at tilberede syreholdig mad på din stegeplade, kan det være et godt tidspunkt at...

Sådan rengør du din stegeplade i carbonstål

Sådan rengør du din stegeplade i carbonstål

En stegeplade i carbonstål er perfekt til madlavning til mange mennesker. Du kan lave alt fra den lækreste brunch til perfekte smashburgers. Derudover er stegepladen...

Støbejern vs. nonstick: 5 forskelle som du skal kende

Støbejern vs. nonstick: 5 forskelle som du skal kende

I mange år har emaljeret støbejern og nonstick med teflon-belægning været blandt de foretrukne valg for både professionelle- og hjemmekokke. I den seneste tid har...

Sådan får du et perfekt stegeresultat - fri for PFAS

Sådan får du et perfekt stegeresultat - fri for PFAS

Er du også træt af stegepander, som skal udskiftes efter et år? Og vil du have en stegepande, som ikke er fuld af fluorstoffer (PFAS-stoffer),...

Jernpander vs. Nonstick-pander: 8 forskelle - Gastrotools.dk

Carbonstål vs. Nonstick-pander: 8 forskelle

Jernpander (eller carbonstålpander) har længe været populære blandt professionelle, og i dag har flere hjemmekokke også fået øjnene op for de fantastiske stegepander i carbonstål,...

Bag designet: Foldbart rivejern

Bag designet: Foldbart rivejern

Du kender helt sikkert til besværet i at rengøre et boksformet rivejern - eller bare at finde et sted at opbevare det.  Eller har du...

5 ting du kan bruge dit rivejern til

5 ting du kan bruge dit rivejern til

Et godt rivejern er essentielt i ethvert køkken og tjener mange forskellige formål, når du kokkererer. Måske bruger du mest dit rivejern til at rive gulerødder,...

Bag produktionen: Skærebrætter i egetræ

Bag produktionen: Skærebrætter i egetræ

Tag med os til Frankrig syd for Lyon, hvor vi producerer vores skærebrætter i fransk egetræ - på et familiedrevet værksted, med mere end 100 års...

Rengøring af skærebrætter i egetræ

Rengøring af skærebrætter i egetræ

Når det kommer til skærebrætter, bør du altid gå efter et i træ frem for plastik eller bambus. Plastikskærebrætter holder ikke så længe, som man...

5 grunde til at vælge et skærebræt i egetræ

5 grunde til at vælge et skærebræt i egetræ

Et skærebræt i 100% egetræ er både smukt, naturligt antibakterielt og holder i rigtig mange år, hvis du passer på det.  Her er fem gode grunde...

Slibning af knive - Den ultimative guide - Gastrotools.dk

Slibning af knive - Den ultimative guide

Skarpe knive er afgørende i køkkenet og hvis du vil sikre at dine knive altid er så skabe som mulige, så kræver det ind in mellem...

Skærebrætter af træ eller plastik - Hvad er bedst? - Gastrotools.dk

Skærebrætter af træ eller plastik - Hvad er bedst?

Skærebrættet er et ofte overset redskab i køkkenet: ”Et skærebræt er jo bare et skærebræt”. Når du arbejder med et skærebræt i dårlig kvalitet eller...

Hvilken type fedt skal du bruge i køkkenet? - Gastrotools.dk

Hvilken type fedt skal du bruge i køkkenet?

Bliv klogere på fedt, hvordan vi bruger det i madlavningen - og hvorfor du bør kende til “rygepunktet” (eller “røgpunktet”). Når du har læst artiklen...

Gryder og pander: Emaljeret vs. ubehandlet støbejern - Gastrotools.dk

Gryder og pander: Emaljeret vs. ubehandlet støbejern

Emaljeret støbejern og ubehandlet/rå støbejern består af den samme kerne, men er vidt forskellige når det kommer til, hvordan du skal bruge og pleje dem....

Guide til pleje af emaljeret støbejern - Gryder og pander - Gastrotools.dk

Guide til pleje af emaljeret støbejern - Gryder og pander

Kasseroller, gryder og stegepander - Emaljeret støbejern fortjener pleje og en kærlig hånd. Her er den ultimative guide til at lave mad i støbejern og...

Bag designet: Støbejernspander og -gryder - Gastrotools.dk

Bag designet: Støbejernspander og -gryder

Da vi besluttede os for at udvikle en moderne støbejernskollektion, skulle der gå mere end et år, før vi endte med de gryder og stegepander, som vi...

Jernpande-guide: Spørgsmål og svar (FAQ)

Jernpande-guide: Spørgsmål og svar (FAQ)

Selvom mange professionelle kokke sværger til carbonstålpander, er det stadig sjældnere at finde blandt hjemmekokke. Hvis du spørger os, så er denne type pande helt fantastisk -...

Hvad er en jernpande? - Gastrotools.dk

Hvad er en jernpande?

Jernpander kendes under mange navne med samme betydning - herunder carbonstål, kulstofstål, kulstål eller pladejern, som alle er betegnelser for samme fantastiske stegepandetype.  Jernpander kombinerer...

Knuste krydderier vs. hele krydderier - hvad er bedst? - Gastrotools.dk

Knuste krydderier vs. hele krydderier - hvad er bedst?

Skal du bruge knuste krydderier eller hele krydderier, når du laver mad? Og er der egentligt en forskel? Det kigger vi nærmere på i denne...

Disse værktøjer skal du have i køkkenet - Gastrotools.dk

Disse værktøjer skal du have i køkkenet

Når man har passion for madlavning, kan man hurtigt lade sig blive grebet af alle de muligheder, der er for at købe spændende udstyr til...

Den komplette artikel om strygestål - Gastrotools.dk

Den komplette artikel om strygestål

Vi elsker skarpe knive hos Gastrotools. De gør arbejdet i køkkenet hurtigere, nemmere og ikke mindst sjovere.  Men for at have skarpe knive længere end...

En introduktion til de forskellige køkkenknive - Gastrotools.dk

En introduktion til de forskellige køkkenknive

Her hos Gastrotools finder du et væld af forskellige knive. Men hvornår er det, at du skal bruge en utility kniv fremfor urtekniven. Og kan...

Alt du skal vide om slibesten - Gastrotools.dk

Alt du skal vide om slibesten

Slibesten er et værktøj, du bruger til at slibe dine knive - og en rigtig god investering, hvis du ønsker at holde dine knive skarpe...

Slibning af knive - hvorfor, hvordan og hvor ofte? - Gastrotools.dk

Slibning af knive - hvorfor, hvordan og hvor ofte?

En skarp kniv gør dit arbejde i køkkenet meget lettere. Men hvor ofte skal man egentligt slibe sine knive? Og hvordan pokker gør man dog...

Knivhåndtering – lær at skære som en professionel kok - Gastrotools.dk

Knivhåndtering – lær at skære som en professionel kok

Når du først har anskaffet dig en god køkkenkniv (eller flere), er det vigtigt at lære, hvordan du håndterer den. Ikke bare så du kan...

Den ultimative guide: Sådan vedligeholder du dine køkkenknive - Gastrotools.dk

Den ultimative guide: Sådan vedligeholder du dine køkkenknive

Når du har investeret i en god køkkenkniv, vil du gerne have, at den holder så langt tid og så godt som muligt – og...

Køkkenknive: Sådan vælger du den helt rette - Gastrotools.dk

Køkkenknive: Sådan vælger du den helt rette

Er det tid til at udvide repertoiret med nye køkkenknive? Står du og skal investere i en køkkenkniv, kan udbuddet hurtigt blive overvældende, og i...

Hvilket stål er skarpest? - Gastrotools.dk

Hvilket stål er skarpest?

Er du i tvivl om forskellen på VG10-stål og det stål, som de fleste vestlige knive fremstilles af? Vi guider dig! De fleste køkkenknive fremstilles...

3 gode råd til hvorfor man bør vælge professionelt køkkengrej - Gastrotools.dk

3 gode råd til hvorfor man bør vælge professionelt køkkengrej

Professionelt køkkengrej er den rigtige løsning Professionelt køkkenudstyr er en investering for livet. Når først du har anskaffet dig de nødvendige køkkenredskaber højnes din madlavning...

Opskrifter fra professionelle, hver måned

I vores opskriftsunivers udgiver vi hver måned nytænkte opskrifter inden for alle madgenrer. Opskrifterne skabes og kureres af professionelle kokke efter sæsonens traditioner og råvarer.

Opskrifterne er kreative og nytænkte, men er skabt til at være nemme at kaste sig over og kræver derfor hverken exceptionelle køkkenfærdigheder eller dyre indkøb.

Om end du vil prøve en helt ny ret, imponere gæster eller blot lave et solidt måltid til familie og venner, er vores opskriftsunivers det perfekte sted at finde inspiration.

Se alle opskrifter

Seneste opskrifter

Kogt hummer

Kogt hummer

Det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og...

Surdejsbrød

Surdejsbrød

Surdejsbrød kan føles som en videnskab i sig selv, men det behøver ikke være så svært. Her får du en mere simpel version med lav...

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Surdejsbaguettes

Surdejsbaguettes

Baguettes er en sikker vinder på langt de fleste spiseborde, uanset om det til charcuteri, tapas eller som tilbehør til hovedretten. Her i en simpel...

Pitabrød

Pitabrød

Mange tror, at det er svært at lave hjemmelavede pitabrød, fordi de skal have det karakteristiske hulrum i midten, så der er plads til lækkert...

Surdejsboller

Surdejsboller

Det er en helt speciel følelse at tage sine første vellykkede surdejsboller ud af ovnen, og det bliver helt sikkert ikke de sidste, når man...

Pizza bianca med butternut squash, feta og salvie

Pizza bianca med butternut squash, feta og salvie

Vil du gerne prøve noget andet end den klassiske pizza med tomatsauce og mozzarella? Så giv denne pizza bianca med butternut squash et skud. Kombination...

Pizzadej

Pizzadej

Den hjemmelavede pizza er blevet mere og mere populær og med god grund: Pizza er en sikker vinder i ethvert hjem, og hvis man virkelig...

Kogt hummer

Kogt hummer

Der findes mange fornemme retter med havets konge, hummeren, men det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at...

Brunede kartofler

Brunede kartofler

Til den klassiske julemiddag er brunede kartofler en fast medspiller, som de færreste vil være foruden. Kog og pil eventuelt kartoflerne dagen før. Så er...

Hjemmelavet rødkål til julemiddagen

Hjemmelavet rødkål til julemiddagen

Denne her nemme og klassiske opskrift på hjemmelavet rødkål er krydret med ribssaft og varme krydderier. Den er den perfekte ledsager til både andesteg, flæskesteg,...

Klassisk andesauce

Klassisk andesauce

Ingen andesteg er komplet uden en perfekt balanceret andesauce på sidelinjen. Her kommer en klassisk opskrift på den bedste andesauce tilsat piskefløde og ribsgelé. Basen...

Klassisk andesteg med æbler og svesker

Klassisk andesteg med æbler og svesker

For størstedelen af den danske befolkning er julen ikke komplet uden en saftig andesteg med sprødt skind på julebordet. Her kommer en nem og lækker...

Arrabiata-sauce

Arrabiata-sauce

Pasta Arrabiata er en italiensk klassiker med pasta i en enkel tomatsauce med hvidløg, olivenolie og tørret chili. Den laves typisk med hele flåede tomater...

Pasta med salsiccia

Pasta med salsiccia

Nemme pastaretter er et sikkert hit, og denne her krydrede sag med salsiccia, hvidløg og chili er ingen undtagelse. Den er perfekt til dage, hvor...

Saltimbocca ala Romana

Saltimbocca ala Romana

Saltimbocca består af tynde skiver kalveschnitzel, som steges sammen med salvie og lufttørret skinke. Hertil kommer en enkel sauce på sød marsalavin og fond. Ønsker...

Risotto med porre, persille og parmesan

Risotto med porre, persille og parmesan

Risotto er nem italiensk comfort food, som dog kræver din fulde opmærksomhed, mens du laver den. Der skal røres hyppigt i gryden, så risene tilberedes...

Frittata med svampe, tomat og pancetta

Frittata med svampe, tomat og pancetta

Italienernes svar på vores æggekage er typisk fyldt med masser af gode sager fra grøntsagsriget. Her er hovedingrediensen svampe, som får selskab af forårsløg, semi-soltørrede...

Stegte jomfruhummere med hvidløgssmør

Stegte jomfruhummere med hvidløgssmør

Skru helt op for wow-faktoren med de her stegte jomfruhummere med hvidløgssmør, som til trods for enkelheden i tilberedningen signalerer et festmåltid uden lige. Nyd...

Grønne asparges med olivenolie, citronskal og parmesan

Grønne asparges med olivenolie, citronskal og parmesan

Her kommer en lille og let grønsagsret, som passer perfekt som tilbehør, når der er italiensk mad på menuen. Er lysten til det, kan du...

Fritto Misto di Mare

Fritto Misto di Mare

Friteret blæksprutte, rejer og småfisk er fingermad, når det er bedst. Servér det som en forret for venner og familie med øl eller kølig hvidvin,...

Stegt blæksprutte med kålskud, blomkålspuré og soja-limevinaigrette - Gastrotools.dk

Stegt blæksprutte med kålskud, blomkålspuré og soja-limevinaigrette

Lækker lille ret med stegt blæksprutte, puré på blomkål, kålskud og en vinaigrette med æble, skalotteløg, soja og lime. Der er brugt kålskud fra palmekål...

Smash Burgers

Smash Burgers

Her er vores bud på en klassisk burger, som nemt kan laves på grillen, over bål eller indenfor ved komfuret. Smash burgers giver en ekstra sprød...

Hvide asparges med parmesan, ramsløg og brunet smør - Gastrotools.dk

Hvide asparges med parmesan, ramsløg og brunet smør

Denne her lille og lette anretning er en hyldest til forårets spisekammer. Brug gerne hvide asparges med tykke stængler til retten her. Kan du kun...

Nye kartofler med stenbiderrogn, rødløg, cremefraiche og urter - Gastrotools.dk

Nye kartofler med stenbiderrogn, rødløg, cremefraiche og urter

Let lille forret eller tilbehør til en god middag med flere små retter. Opskriften her er en hyldest til forårets bedste råvarer som de første...

Skindstegt torsk med kål, nødder og brunet smørsauce - Gastrotools.dk

Skindstegt torsk med kål, nødder og brunet smørsauce

Fisk får til tider ry for at være svært at tilberede, men sådan behøver det langt fra at være. Her kommer en simpel og lækker...

Millionbøf med kartoffelmos - Gastrotools.dk

Millionbøf med kartoffelmos

Millionbøf er en enkel, men skøn spise, som både små og store elsker. Hemmeligheden bag en god millionbøf er en god brun sovs, som den...

Brændende kærlighed - Gastrotools.dk

Brændende kærlighed

Til trods for enkelheden i en klassisk portion brændende kærlighed, så er det en intet mindre end herlig spise. De søde karamelliserede løg, de sprøde...

Karbonader med stuvede grøntsager - Gastrotools.dk

Karbonader med stuvede grøntsager

Om det hedder karbonader eller krebinetter kan der herske dyb uenighed om blandt danske fans af den elskede mormorspise. Bred enighed er der dog, når...

Mørbradgryde med champignon, cocktailpølser og bacon - Gastrotools.dk

Mørbradgryde med champignon, cocktailpølser og bacon

Mørbradgryde er en gammel kending på danskernes middagsborde, og det er ikke uden grund. Der er nemlig tale om ægte comfort food, som både små...

Kartoffel-porresuppe med bacon og timiancroutoner - Gastrotools.dk

Kartoffel-porresuppe med bacon og timiancroutoner

En klassisk kartoffel-porresuppe er en rigtig vintervarmer. Suppen er elsket blandt både store og små, den er nem at lave, og så er det samtidig...

Chili con carne - Gastrotools.dk

Chili con carne

Chili con carne har muligvis ikke rod i det danske traditionskøkken, men den er en favorit på danske middagsborde på lige fod med boller i...

Tarteletter med høns i asparges - Gastrotools.dk

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges er en klassiker fra det danske mormorkøkken. I stedet for en suppehøne er der her brugt kylling, som både er...

Flæskesteg med sprøde svær - Gastrotools.dk

Flæskesteg med sprøde svær

Den perfekte flæskesteg har saftigt kød og sprøde svær, og ved først at stege kødet ved en lav temperatur, øges chancen for at opnå begge...

Flæskestegssandwich med rødkål og agurkesalat - Gastrotools.dk

Flæskestegssandwich med rødkål og agurkesalat

En vellavet flæskestegssandwich med fyld af saftigt kød, sprøde svær, lun rødkål og en hjemmelavet agurkesalat er svær at modstå for de fleste. Her er...

Bagt æggekage med stegte cherrytomater og krydderurter - Gastrotools.dk

Bagt æggekage med stegte cherrytomater og krydderurter

En æggekage er både nem og økonomisk mad, der passer perfekt til travle hverdagsaftener, men du kan også nyde den som en lækker weekendfrokost. Du...

Oksefilet med rødvinssauce - Gastrotools.dk

Oksefilet med rødvinssauce

På årets sidste aften skal der noget særligt på bordet, og i den kategori passer en rosastegt oksefilet glimrende ind. Den smager herligt med en...

Gravad laks med rævesauce - Gastrotools.dk

Gravad laks med rævesauce

Gravad laks er en klassiker på påske- eller julefrokostbordet. Den ser imponerende ud, og så smager den fantastisk. Det bedste af det hele er, at...

Sådan laver du en lækker and til Jul og Mortensaften - Gastrotools.dk

Sådan laver du en lækker and til Jul og Mortensaften

Når det er jul og Mortensaften, skal vi selvfølgelig have and. Derfor har vi allieret os med Michelin-kok og ven af huset Thomas Rode, der...

Porchetta med urtefyld - Gastrotools.dk

Porchetta med urtefyld

Giv julens flæskesteg baghjul, og sæt i stedet en porchetta på bordet. Den sprøde og saftige italienske rullesteg med svær er her fyldt med en...

Frikadeller - Gastrotools.dk

Frikadeller

Klassiske frikadeller er et hit hos både store og små. Nyd frikadellerne med brun sovs, surt og kogte kartofler, eller brug dem i en frikadellesandwich...

Svensk pølseret - Gastrotools.dk

Svensk pølseret

Svensk pølseret er en god gammel kending, som de fleste børn af 80’erne har stiftet bekendtskab med gennem deres opvækst. Retten har overlevet frem til...

Okseconsommé med tortellini - Gastrotools.dk

Okseconsommé med tortellini

Consommé er en klaret suppe, som typisk laves på oksekraftben. Du kan servere den, som den er – eller bruge den som base i gammeldags...

Blinis med caviar, cremefraiche og tatar - Gastrotools.dk

Blinis med caviar, cremefraiche og tatar

Blinis er en fast ledsager til caviar. De kan købes på frost i velassorterede supermarkeder, men vil du gå hele vejen, kan du lave dem...

Helleflynder med ærter, bacon og syltede perleløg - Gastrotools.dk

Helleflynder med ærter, bacon og syltede perleløg

Herlig helleflynder med ærter, sprød bacon, syltede perleløg, ramsløgskapers og brunet smør. Servér eventuelt retten med godt brød eller kartofler for et mere mættende måltid. ...

Vol au vents med krebs og kantareller - Gastrotools.dk

Vol au vents med krebs og kantareller

Vol au vents med krebs og kantareller er en perfekt lille sensommer hapser. Kan du ikke få fingrene i friske kantareller, kan du enten udelade...

Salade nicoise med vagtelæg, syltede perleløg og avocado - Gastrotools.dk

Salade nicoise med vagtelæg, syltede perleløg og avocado

Salade nicoise er en velsmagende klassiker fra det franske køkken. Udgaven her er opdateret med syltede perleløg, avocado og vagtelæg.  Salaten smager fremragende med lynstegt...

Laksetatar med cremefraiche, lime og skalotteløg - Gastrotools.dk

Laksetatar med cremefraiche, lime og skalotteløg

Denne her laksetatar er både nem og lækker på sommerbordet, når der kommer gæster. Den tager ikke lang tid at lave, og det hele kan...

Multeceviche - Gastrotools.dk

Multeceviche

Denne her nemme og sommerlige forret tager ingen tid at bikse sammen, og derfor er den en perfekt ret at smide på menuen, når du...

Glaseret chateaubriand med syltede tyttebær og croutoner - Gastrotools.dk

Glaseret chateaubriand med syltede tyttebær og croutoner

Chateaubriand er festlig spise, når der skal noget helt særligt på bordet. Kødet kommer fra det midterste stykke på oksemørbraden, og selv om det ikke...

Kogte krabbeklør - Gastrotools.dk

Kogte krabbeklør

Krabbeklør er en skøn spise, der kræver minimal indsats fra kokken. De er gode at servere til festlige anledninger, da de kan forberedes dagen før...

Østers med bærgranité - Gastrotools.dk

Østers med bærgranité

Østers er en fornem spise i sig selv med et par dråber citronsaft og måske et stænk Tabasco. Lidt bedre bliver de med en sherryvinaigrette....

Pocherede vagtelæg med grønne asparges, kærnemælk og dild - Gastrotools.dk

Pocherede vagtelæg med grønne asparges, kærnemælk og dild

Der er forår på tallerkenen med denne lille lette anretning med grønne asparges, pocherede vagtelæg og skilt kærnemælk med dildolie. Kan du ikke få fingrene...

Jomfruhummerfrikassé - Gastrotools.dk

Jomfruhummerfrikassé

Den klassiske frikassé kan laves med forskellige slags protein og grøntsager. Her kommer en deluxe-udgave med jomfruhummere og forårsgrønt. Den traditionelle opbagte sauce er desuden...

Hvide asparges med fjordrejer og sauce mousseline  - Gastrotools.dk

Hvide asparges med fjordrejer og sauce mousseline 

Skøn forret med alt det bedste fra forårets spisekammer. De delikate hvide asparges får selskab af den klassiske sauce mousseline. For at gøre det endnu...

Ravioli med vin jaune, ramsløg og morkler - Gastrotools.dk

Ravioli med vin jaune, ramsløg og morkler

Morkler er en forårssvamp, hvis sæson er på sit højeste netop nu. Kan du ikke finde friske morkler, kan du erstatte dem med tørrede morkler...

Lammekrone med ramsløg - Gastrotools.dk

Lammekrone med ramsløg

Lam er på spisebordet hos de fleste til påske. Men mangler du inspiration, så får du her en skøn og nem opskrift på lammekrone med sprød...

Chevre chaud med proscuitto og sennepsvinaigrette - Gastrotools.dk

Chevre chaud med proscuitto og sennepsvinaigrette

Chevre chaud er en altid skøn spise, som du ofte finder på franske bistroers frokostkort. Det sprøde brød med grillet gedeost får dejligt modspil af...

Oksehaleragout med pasta - Gastrotools.dk

Oksehaleragout med pasta

Oksehaler braiseret i rødvin og tomatpassata er simremad, når det er allerbedst. Oksehalerne giver masser af smag til retten, som suppleres af blandt andet hvidløg,...

Rørt tatar med rødbede, urter og croutoner - Gastrotools.dk

Rørt tatar med rødbede, urter og croutoner

Tatar er en lynhurtig og lækker spise, som leder tankerne hen på ferie i det franske. Her er der tale om en ”rørt” udgave, hvor...

Steaksandwich med løg, salat og blå ost - Gastrotools.dk

Steaksandwich med løg, salat og blå ost

Opgradér dit sandwich- repertoire med denne sag med stegte løg, blåskimmelsost, rucola og møre skiver rosastegt oksekød. Sandwichen tager ikke længe at lave, og så...

Revelsben i spicy BBQ-sauce - Gastrotools.dk

Revelsben i spicy BBQ-sauce

Der er fuld knald på smagen i de her revelsben, som er marineret natten over i en spicy BBQ-sauce med et hint af asiatiske smagsnoter....

Croque madame - Gastrotools.dk

Croque madame

Den franske klassiker croque madame er forrygende til både morgen og middag – og som en snack ud på de sene timer. Det ristede brød...

Nudelsalat med steak, peanuts, urter og asiatisk dressing - Gastrotools.dk

Nudelsalat med steak, peanuts, urter og asiatisk dressing

Salaten her er en fest for både gane og øjne. Der er brugt rosastegt steak skåret i strimler, men du kan fint bruge både kylling...

Indisk curry med braiseret nakkefilet - Gastrotools.dk

Indisk curry med braiseret nakkefilet

Skøn og varmende curry til de kolde måneder. En nakkefilet vejer ofte det dobbelt af mængden, du skal bruge i opskriften her. Derfor kan du...

Kylling i prosciutto og salvie med marsalasauce - Gastrotools.dk

Kylling i prosciutto og salvie med marsalasauce

Den italienske klassiker saltimbocca er oprindeligt lavet med tynde skiver kalv. Her er der brugt kylling i stedet, som er lidt mere tilgængelig i danske...

Pot pies med braiseret oksekød, vin og gulerødder - Gastrotools.dk

Pot pies med braiseret oksekød, vin og gulerødder

Pies er den ultimative hyggemad, når kalenderen siger vinter. Her er der tale om oksekød i tern og gulerødder i en herlig sauce på rødvin,...

Bagt lakseside med honning, soja og ingefær - Gastrotools.dk

Bagt lakseside med honning, soja og ingefær

Der er nem og nærende mad på menuen, hvis du smider laksesiden her i ovnen. Laksen har fået et asiatisk tvist i form af ingefær,...

Ølbraiserede svinekæber - Gastrotools.dk

Ølbraiserede svinekæber

Braiserede svinekæber er skøn simremad i årets kolde måneder. Kødet bliver mørt som smør efter længere tids tilberedning, og saucen får masser af smagsmæssig dybde...

Blomkålssuppe med chorizo - Gastrotools.dk

Blomkålssuppe med chorizo

Den milde og cremede blomkålssuppe får et krydret modspil i form af små stykker chorizo stegt på panden. Der er her brugt en blød chorizo,...

Mexicansk krydret kylling med mangosalsa - Gastrotools.dk

Mexicansk krydret kylling med mangosalsa

Simpelt og lækkert, men smækfyldt med smag fra lunere himmelstrøg. Kyllingen her er marineret i en masse skønne krydderier med rod i det mexicanske køkken....

Muslingesuppe med fennikel og porre - Gastrotools.dk

Muslingesuppe med fennikel og porre

Skøn og cremet suppe med blåmuslinger, hvidvin og fløde samt grønt. Retten fungerer glimrende som forret, når menuen skal være ekstra festlig som eksempelvis på...

Rimmet laks med syrnet fløde og grønt - Gastrotools.dk

Rimmet laks med syrnet fløde og grønt

Rimmet laks fungerer både som forret på nytårsbordet eller som et alternativ til den klassiske gravad laks til årets julefrokost. Husk at købe fisk en...

Andebryst med bagte rødbeder, raddicchio og portvinssauce - Gastrotools.dk

Andebryst med bagte rødbeder, raddicchio og portvinssauce

Saftigt rosastegt andebryst får her selskab af bagte rødbeder, sprød raddicchio og en portvinssauce, som komplimenterer kødet på fornem vis. Retten her kan nydes, som...

Gratinerede østers med spinat, ost og hvidløg - Gastrotools.dk

Gratinerede østers med spinat, ost og hvidløg

Selv østersskeptikere må overgive sig, når de her ostegratinerede østers med hvidløg og spinat kommer på bordet. Denne lille forret er ideel til nytårsaften i...

Hønsesalat med fennikel, æble og bacon - Gastrotools.dk

Hønsesalat med fennikel, æble og bacon

En hjemmelavet hønsesalat med bladselleri, drueagurk og et hint af karry er et sikkert hit på årets påske- og julefrokostbord. Brug evt. en rest kylling...

Andeconfit med sauteret spinat og orangesauce - Gastrotools.dk

Andeconfit med sauteret spinat og orangesauce

Gør Mortens Aften og Julen ekstra nem ved at sætte andeconfit på bordet. Fordelen er, at du kan købe færdig andeconfit hos både slagtere og...

Lynstegt tun med salat og sojadressing - Gastrotools.dk

Lynstegt tun med salat og sojadressing

Lynstegt tun er en skøn spise, som her er sat sammen med en asiatisk inspireret salat og en dressing på soja, ingefær og honning. Retten...

Pariserbøf med syltede rødløg og rødbede - Gastrotools.dk

Pariserbøf med syltede rødløg og rødbede

En pariserbøf er en dansk frokostklassiker, som hitter den dag i dag. Kombinationen af det sprøde brød, den saftige hakkebøf og tilbehøret, der tilfører både...

Kalvelever med brunet smørsauce - Gastrotools.dk

Kalvelever med brunet smørsauce

Kalvelever er en skøn spise, som måske er gået i glemmebogen hos dem, der er blevet udsat for en skamstegt lever med bløde løg i...

Omelet med tomat og ost - Gastrotools.dk

Omelet med tomat og ost

Perfekt måltid til én, når det både skal være nærende og mættende, samtidig med at det skal gå stærkt. Omeletten her er tilsat både semi-soltørrede...

Côte de boeuf med pebersauce - Gastrotools.dk

Côte de boeuf med pebersauce

Hvis der endelig skal bøf på menuen, kan du lige så godt sætte det ypperste på bordet. En côte de boeuf har en god fedtmarmorering,...

Stegte poussiner med urter og citron - Gastrotools.dk

Stegte poussiner med urter og citron

Poussiner er blot små kyllinger, som ser festlige ud serveret hele. Beregn én poussin til en sulten voksen, og nyd dem eksempelvis med ovnstegte kartofler...

Græskarsuppe med ingefær, chilikerner og koriander - Gastrotools.dk

Græskarsuppe med ingefær, chilikerner og koriander

Efteråret er lig med græskar. Her kommer opskriften på en fyldig græskarsuppe, som er krydret med karry og ingefær. Bruger du hokkaidogræskar, kan du også...

Bagt torsk med svampe og jordskokker - Gastrotools.dk

Bagt torsk med svampe og jordskokker

Giv retter med fisk et ekstra skud umami (den 5. grundsmag) ved at tilføje svampe til retten. Her indgår de både stegte samt i en...

Kylling med hvidvin, pancetta og svampe - Gastrotools.dk

Kylling med hvidvin, pancetta og svampe

Skøn og varmende simreret med kyllingelår, pancetta og blandede svampe til efterårets regnvejrsdage. Brug gerne en tør riesling, skulle du have én ved hånden, og...

Jordskokkesuppe med kammuslinger og æble - Gastrotools.dk

Jordskokkesuppe med kammuslinger og æble

Denne her cremede jordskokkesuppe smager skønt med stegte kammuslinger og sprøde æbletern. Er lysten til det, kan du også supplere med en smule rå jordskokker...

Rejer med hvidløg, chorizo og timian - Gastrotools.dk

Rejer med hvidløg, chorizo og timian

Lynhurtige at lave, men fuld smæk på smagen. De her rejer med spansk inspiration er fremragende som en del af det delemåltid med flere små...

Gnocchi med parmesansauce, svampe og kål - Gastrotools.dk

Gnocchi med parmesansauce, svampe og kål

Nordisk inspireret gnocchi med årstidens svampe og grønkål i en cremet parmesansauce. Ønsker du et endnu fyldigere måltid, kan du eventuelt tilsætte lidt sprødstegt bacon...

Sprød kyllingeburger med spicy slaw - Gastrotools.dk

Sprød kyllingeburger med spicy slaw

Sprødt og lækkert alternativ til den klassiske burger med oksebøf. Versionen her er med kylling i en krydret panering, mens det grønne element er en...

Lun blækspruttesalat med tomat, rødløg og urter - Gastrotools.dk

Lun blækspruttesalat med tomat, rødløg og urter

Blæksprutter er meget andet end friturestegt calamari. Her er de stegt med chili og hvidløg, inden de serveres i en salat med tomat, fennikel, bladselleri...

Frittata med tomat, gedeost og krydderurter - Gastrotools.dk

Frittata med tomat, gedeost og krydderurter

En frittata er italienernes svar på vores æggekage. Den tilsættes ofte forskelligt fyld – typisk blandt andet kartofler. Versionen her er også med masser af...

Dildkogte krebs med brændt citron - Gastrotools.dk

Dildkogte krebs med brændt citron

Det er her i sensommeren, at vore svensker naboer kaster sig over deres traditionelle kräftskiva. Et krebsegilde er en festlig anledning, hvor man mødes med...

Dampede blåmuslinger med pastis og urter - Gastrotools.dk

Dampede blåmuslinger med pastis og urter

De skønne danske blåmuslinger får et hint af anis takket være pastis og fennikel i retten. Hvis du foretrækker en mere cremet version, kan du...

Parpadelle med pancetta og svampe - Gastrotools.dk

Parpadelle med pancetta og svampe

Hurtig og velsmagende pastaret med fuld smæk på umamien takket være de mange svampe i saucen. Du kan bruge lige præcis de svampe, du har...

BBQ-vagtel - Gastrotools.dk

BBQ-vagtel

Den klassiske grillkylling får kamp til stregen af de her butterfly-vagtler i en spicy hjemmelavet BBQ-sauce. Lav evt. en dobbelt portion af sidstnævnte, nu du...

Rimmede kammuslinger med parmesan, trøffel og agurk - Gastrotools.dk

Rimmede kammuslinger med parmesan, trøffel og agurk

Skøn og lækker frokost- eller forret, hvor det meste kan forberedes i forvejen. Brug ferske kammuslinger af den bedste kvalitet, du kan få fingrene i....

Laks med rygeostcreme, salat, urter, syltet agurk og rugbrødschips - Gastrotools.dk

Laks med rygeostcreme, salat, urter, syltet agurk og rugbrødschips

Skøn og let frokost, som også fungerer sublimt som forret til gæstemiddagen, da de fleste elementer kan laves i forvejen. Dermed er der mere tid...

Sommerbuk med sauce gastrique, rødbede og bær - Gastrotools.dk

Sommerbuk med sauce gastrique, rødbede og bær

Sommermad bliver næsten ikke bedre, end når der kommer sommerbuk på bordet. Her får den selskab af syltede brombær, rødbede og nye løg samt en...

Risoni med svampe og parmesan - Gastrotools.dk

Risoni med svampe og parmesan

Risoni, som også går under navnet orzo, er en slags pasta, der ligner riskorn. Du finder den i velassorterede supermarkeder sammen med pastaen. Du kan...

Beef Wellington - Gastrotools.dk

Beef Wellington

- Jacob Jørgsholm Beef Wellington er en af de retter, som altid vækker glæde. Udover den fantastiske smag og præsentation ligger der et præcist håndværk bag...

Wagyu Tomahawk - Gastrotools.dk

Wagyu Tomahawk

- Jacob Jørgsholm Her viser Jacob Jørgsholm, hvordan du skal tilberede en Tomahawk af Australsk Wagyu - en ekstraordinær Ribeye-udskæring, hvor benet stadig sidder på....

Den perfekte flæskesteg - Gastrotools.dk

Den perfekte flæskesteg

- Jacob Jørgsholm Glem alt om den tørre og kedelige flæskesteg. Her får du Jacob Jørgsholms opskrift på svinebryst, som giver et langt mere saftigt,...

Lun sommersalat med grønne asparges - Gastrotools.dk

Lun sommersalat med grønne asparges

I denne her lune sommersalat med grønne asparges, squash, artiskokker, bøftomater og radiser fungerer kogelagen som en slags dressing, der samler retten. Nyd den med...

Små kammuslinger med sauce nage - Gastrotools.dk

Små kammuslinger med sauce nage

De her små kammuslinger kaldes pétoncles på fransk. Her får de selskab af nye løg og gulerødder samt en delikat sauce nage. Kan du ikke...

Svampetoast - Gastrotools.dk

Svampetoast

En svampetoast er en skøn og delikat spise, som samtidig er både nem og hurtig at lave. Brug de svampe, du nu engang kan få...

Ravioli med spinat og ricotta med parmesansauce og trøfler - Gastrotools.dk

Ravioli med spinat og ricotta med parmesansauce og trøfler

Hjemmelavet ravioli med fyld af spinat og ricotta med cremet parmesansauce, smørstegt salvie og sorte vintertrøfler fra Australien. For en hurtigere version kan du købe...

Kotelet a la milanese med salat med mormordressing - Gastrotools.dk

Kotelet a la milanese med salat med mormordressing

Simpelt, men godt! Kotelet a la milanese får her en opgradering ved brugen af skaftkoteletter. Nyd dem med citron og en lækker salat på siden....

Stegt pighvar med ærter a la francaise - Gastrotools.dk

Stegt pighvar med ærter a la francaise

Skøn sommerret med stegte pighvarfileter med ærter, perleløg, bacon og ærteskud. Pighvarren kan fint skiftes ud med andre fisk, og kan du ikke finde friske...

Hvide asparges med sauce gribiche og lufttørret skinke - Gastrotools.dk

Hvide asparges med sauce gribiche og lufttørret skinke

Hvide asparges i velsmagende selskab med sauce gribiche og lufttørret skinke. Servér evt. retten med godt brød for et mere fyldigt måltid.   4 personer...

Tatar med ramsløgsmayonnaise, kartoffelchips, syltede perleløg og estragon - Gastrotools.dk

Tatar med ramsløgsmayonnaise, kartoffelchips, syltede perleløg og estragon

Den klassiske tatar har fået en opgradering med hjemmelavet ramsløgsmayonnaise, små kartoffelchips og syltede perleløg. Skal det gå hurtigt, kan du købe til dig til...

Salade Lyonnaise med vagtelæg - Gastrotools.dk

Salade Lyonnaise med vagtelæg

Klassisk salat fra Frankrig med hjemmelavede croutoner, pocherede æg og sprød bacon. Den laves traditionelt med hønseæg, men her er der brugt vagtelæg i stedet....

Grillede jomfruhummere med citrus-urtesmør - Gastrotools.dk

Grillede jomfruhummere med citrus-urtesmør

Det er både nemt og lækkert at en portion grillede jomfruhummere med urtesmør med citrus på bordet. Uden for ramsløgssæsonen kan du bruge finthakket hvidløg...

Torsk med brunet smørsauce og spinat - Gastrotools.dk

Torsk med brunet smørsauce og spinat

Lynhurtigt, men vanvittigt lækkert. Retten her fungerer glimrende på både travle hverdage, og når der kommer gæster. Den brunede smørsauce er med sprød panko, kapers,...

Pasta med hjertemuslinger og ramsløgspesto - Gastrotools.dk

Pasta med hjertemuslinger og ramsløgspesto

Det italienske køkken får et nordisk tvist ved tilføjelsen af ramsløgspesto. Hvis du foretrækker det, eller hvis det er uden for ramsløgssæsonen, kan du bruge...

Kylling med morkler, estragon og hvide asparges - Gastrotools.dk

Kylling med morkler, estragon og hvide asparges

Den ultimative forårsret med morkler og hvide asparges. Friske morkler er i sæson nu, men du kan også bruge tørrede, hvis de er nemmere at...

Fjordreje roll - Gastrotools.dk

Fjordreje roll

Dansk take på amerikanernes lobster roll. Det er en opgraderet udgave af den danske hotdog, som her er med bløde briochebrød fyldt med fjordrejer, mayonnaise,...

Nytårsdessert: Chokolade-mokka parfait med citrussalat og brud af kakaomarengs - Gastrotools.dk

Nytårsdessert: Chokolade-mokka parfait med citrussalat og brud af kakaomarengs

Puuuh. Vi kan næsten ikke få mere ned - og så er der også kransekagen… Men vi garanterer dig. Så snart denne dessert står på...

Nytårshovedret: Tournedos med estragon-persille emulsion og en lun salat - Gastrotools.dk

Nytårshovedret: Tournedos med estragon-persille emulsion og en lun salat

Nu hvor dronningen har talt, og snacks og forret er blevet nydt, skal vi videre til aftenens hovedret.   Vores menu byder på en dejlig tournedos...

Nytårsforret: Grillet hummer med jalapeñokål - Gastrotools.dk

Nytårsforret: Grillet hummer med jalapeñokål

Nu er dine østers og sardiner forhåbentligt stillet frem til dig og dine gæsters store fornøjelse.  Så nu skal vi springe videre til forretten.  Retten,...

Nytårssnacks: 3 slags østers, lufttørret skinke og sardiner - Gastrotools.dk

Nytårssnacks: 3 slags østers, lufttørret skinke og sardiner

I samarbejde med Thomas Rode har vi hos Gastrotools udarbejdet den dejligste nytårsmenu, du selv kan kokkerere hjemme i dit køkken.  Menuen består af nytårssnacks,...

Hvorfor fejrer vi mortensaften – og hvor kommer anden ind i billedet? - Gastrotools.dk

Hvorfor fejrer vi mortensaften – og hvor kommer anden ind i billedet?

Her hos Gastrotools elsker vi mortensaften. Og det skyldes i høj grad, at hygge og lækker and begge er på menuen.  Mangler du opskriften på...

Stegt lammekølle med grøn- og glaskål - Gastrotools.dk

Stegt lammekølle med grøn- og glaskål

Når du skal imponere gæsterne, svigermor eller din udkårne, er opskriften her oplagt. Følger du den korrekt, kan du være sikker på at få en...

Slethvar med grønt i asiatisk marinade - Gastrotools.dk

Slethvar med grønt i asiatisk marinade

Se med her, når Thomas Rode lærer dig at lave en lækker fiskeret. Opskriften er lige til at gå til, og selv hvis du ikke...

KOTELETTER MED BUTTERNUTSQUASH & KANTARELLER - Gastrotools.dk

KOTELETTER MED BUTTERNUTSQUASH & KANTARELLER

Kantareller og butternutsquash er nogle rigtige efterårsklassikere – og hvilken bedre måde at få dem på end med selskab af et par lækre svinekoteletter? I...

Sådan steger du den perfekte bøf – metoden, der aldrig slår fejl - Gastrotools.dk

Sådan steger du den perfekte bøf – metoden, der aldrig slår fejl

Åhh. Den perfekte bøf. Perfekt rosa i midten. En god stegeskorpe og en karamelliseret overflade.  At stege den perfekte bøf er en kunst i sig...

Stegt lammeryg med grønne asparges og selleri - Gastrotools.dk

Stegt lammeryg med grønne asparges og selleri

I samarbejde med Ass. Køkkenchef fra Restaurant Uformel, Kasper Correl, har vi udarbejdet denne skønnne opskrift på lammekrone, grønne asparges og selleri. Med enkle gode råvarer...

Hvide asparges med krebs og hollandaise - Gastrotools.dk

Hvide asparges med krebs og hollandaise

Sæsonen for de fantastiske danske asparges slutter snart - så hvis ikke du har fået del i denne fantastiske spise endnu, så følg med her. ...