Kom godt igang

Hjælp til alt i køkkenet

Vi vil gerne sikre den bedst mulige vedledning inden, under og efter køb hos os. Derfor har vi oprettet guides til alle tænkelige problemstillinger. Har du et spørgmål til et produkt, er du i tvivl om korrekt vedligeholdelse eller noget helt tredje? Så kan du finde svaret i vores guides.

I vores guides finder du uddybende information og instruktioner til alle vores produkter, samt guides til vedligeholdelse, hjælp til brug og tips til hvordan du får mest ud af produkterne.

Se alle guides

Se vores guides

Stegepande i carbonstål: Faser & udfordringer - Gastrotools.dk

Stegepande i carbonstål: Faser & udfordringer

Carbonstål er et materiale, som er kendt at opbygge naturlig nonstick ved patina. Det betyder, at overfladen udvikler sin farve og udtryk over tid, efterhånden som...

Mød producenten bag vores italienske kogegrej - Gastrotools.dk

Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Kogegrej i både carbonstål og rustfrit stål har altid været førende i det professionelle køkken - og det er der en helt særlig årsag til....

5 ting du skal bruge for at lave mad over bål - Gastrotools.dk

5 ting du skal bruge for at lave mad over bål

Der er få ting, der slår følelsen af udendørs madlavning i de varme sommermåneder, især når det foregår over åben ild. Uanset om du er...

Bag produktionen og designet: Forklæde i hør - Gastrotools.dk

Bag produktionen og designet: Forklæde i hør

Hvordan bliver et forklæde produceret?  Kom med en tur til det nordlige Frankrig, hvor vi producerer vores hørforklæder, på en fabrik med mere end 150 års...

Pleje af egetræsskærebrætter - Gastrotools.dk

Pleje af egetræsskærebrætter

En af de største fordele ved et skærebræt i egetræ er, at det holder i mange år, hvis du passer ordentligt på det. Derfor er...

Sådan bør du opbevare dine (skarpe) knive - Gastrotools.dk

Sådan bør du opbevare dine (skarpe) knive

Hvordan opbevarer du dine knive?  Hvis du har knivene liggende i en rodet køkkenskuffe, så har du en god forklaring på, hvorfor dine knive måske...

Sådan fjerner du rust fra dit bagestål - Gastrotools.dk

Sådan fjerner du rust fra dit bagestål

Rust på bagestål er helt normalt, og heldigvis super simpelt at fjerne. Så bare rolig! Hvis du står med et rustet bagestål, så skal du...

3 ting du kan lave på dit bagestål - Gastrotools.dk

3 ting du kan lave på dit bagestål

Mangler du inspiration til, hvad du skal lave på dit bagestål?  Her viser vores 3 ynglingsopskifter til dit bagestål - med en ekstra bonus nederst i...

Sådan giver du dit bagestål seasoning - Gastrotools.dk

Sådan giver du dit bagestål seasoning

Med et bagestål kan du skabe profesionelle bageresultater i din egen ovn. Bagestålet holder hele livet, men for konsistente resultater er det vigtigt, at du får...

Sådan bruger du dit bagestål - Gastrotools.dk

Sådan bruger du dit bagestål

Hvis du netop har fået dit nye bagestål ind ad døren - så er du et skridt tættere på profesionelle bageresultater, direkte fra din egen...

Sådan plejer du dit bagestål - Gastrotools.dk

Sådan plejer du dit bagestål

Er du den heldige ejer af et bagestål i carbonstål, så ved du helt sikkert allerede, hvor simpelt det er at pleje og vedligeholde. Men ligeså vigtigt...

Bag designet og produktionen: Bagestålet - Gastrotools.dk

Bag designet og produktionen: Bagestålet

Med et bagestål kan du løfte dit bagværk til nye højder. Når du modtager bagestålet, er det klar til brug med det samme. Det skyldes, at vores...

Hvad er forskellen på en bagesten og et bagestål? - Gastrotools.dk

Hvad er forskellen på en bagesten og et bagestål?

Høj og eksplosiv varme er essentielt for, at dit bagværk kan få en sprød skorpe. Både en bagesten og et bagestål kan løfte dit bagværk...

Michelin-kokke sværger til 5-ply: Her er hvorfor - Gastrotools.dk

Michelin-kokke sværger til 5-ply: Her er hvorfor

 Er du træt af mad, der brænder på? Og frustreret over at udskifte dine nonstick-pander år efter år? Det kan være en udfordring at finde...

Carbonstål vs. 5-ply rustfrit stål - Guide til stegepander - Gastrotools.dk

Carbonstål vs. 5-ply rustfrit stål - Guide til stegepander

Hvad er forskellen mellem carbonstål og kogegrej i 5-ply?Her er de vigtigste forskelle. Hvis du har arbejdet i et professionelt køkken - eller bare et veludstyret...

7 grunde til, at vælge gryder og pander i 5-ply - Gastrotools.dk

7 grunde til, at vælge gryder og pander i 5-ply

I professionelle køkkener sværger de til rustfrit stål konstrueret i 5 lag - med en kerne af aluminium.  Og vi synes det er synd, at...

Sådan rengør du dit kogegrej i rustfrit stål - Gastrotools.dk

Sådan rengør du dit kogegrej i rustfrit stål

Er du den heldige ejer af kogegrej i rustfrit stål, så ved du helt sikkert hvor nemt det er, at rengøre dine gryder og pander...

Så nemt er det at lave mad i en stegepande i rustfrit stål - Gastrotools.dk

Så nemt er det at lave mad i en stegepande i rustfrit stål

Hvorfor er pander i rustfrit stål så populære i professionelle køkkener?  5-ply rustfrit stål er det mest alsidige materiale at lave køkkenværktøj i, da du praktisk talt...

Bag designet og produktionen: Gryder og pander i rustfrit stål - Gastrotools.dk

Bag designet og produktionen: Gryder og pander i rustfrit stål

Kogegrej i rustfrit stål har altid været førende i det professionelle køkken - og det er der en helt særlig årsag til.  Denne konstruktion er...

4 ting du kan lave i rustfrit stål - Gastrotools.dk

4 ting du kan lave i rustfrit stål

Vores gryder og pander i rustfrit stål er produceret i Italien - så hvad bedre at tilberede i dem, end lækre italienske retter.  Her giver...

Hvad er forskellen på 3-ply og 5-ply - Gastrotools.dk

Hvad er forskellen på 3-ply og 5-ply

Gryder og pander i rustfrit stål består af forskellige typer metal - lagt i lag.  Så den åbenlyse forskel imellem 3-ply og 5-ply er selvfølgelig...

Sådan fjerner du kalk og regnbuepletter fra dine stegepander og gryder i rustfrit stål - Gastrotools.dk

Sådan fjerner du kalk og regnbuepletter fra dine stegepander og gryder i rustfrit stål

Gryder og pander i rustfrit stål (særligt i en 5ply-konstruktion) er fantastiske. De er slidstærke, har en perfekt varmefordeling, varmekontrol og så pynter de i ethvert køkken. ...

Sådan bruger og vedligeholder du gryder i rustfrit stål - Gastrotools.dk

Sådan bruger og vedligeholder du gryder i rustfrit stål

En god gryde i rustfrit stål er en ren arbejdshest i køkkenet, som vil tjene dig de næste mange år. Her er de vigtigste tips til,...

Bag designet og produktionen: Stegepanden i carbonstål - Gastrotools.dk

Bag designet og produktionen: Stegepanden i carbonstål

Stegepander i carbonstål har eksisteret i århundreder - og foretrækkes af mange professionelle kokke. Og det er af en god grund.  Vi har spurgt de...

Sådan undgår du at slå din carbonstålpande skæv - Gastrotools.dk

Sådan undgår du at slå din carbonstålpande skæv

En stegepande i carbonstål er en pande for livet - som kun bliver bedre med tiden.  Alligvel er der nogle ting du skal være opmærksom...

Carbonstål-guide: Sådan opbygger du naturlig nonstick (seasoning) - Gastrotools.dk

Carbonstål-guide: Sådan opbygger du naturlig nonstick (seasoning)

Har du lige fået en stegepande i carbonstål ind af døren - eller overvejer du at anskaffe dig en?  Uanset hvad, er det vigtigt at...

Sådan laver du mad i en stegepande i carbonstål - Gastrotools.dk

Sådan laver du mad i en stegepande i carbonstål

Når først du har lært at lave mad i en stegepande i carbonstål, vil du aldrig se dig tilbage - Det er den ultimative stegepande, hvis...

Sådan rengør du din stegepande i carbonstål - Gastrotools.dk

Sådan rengør du din stegepande i carbonstål

Rengøringen af din stegepande i carbonstål er meget vigtigt for at få de bedste oplevelser med denne pande.  I denne artikel vil vi tage dig...

5 grunde til at vælge en stegepande i carbonstål - Gastrotools.dk

5 grunde til at vælge en stegepande i carbonstål

Har du nogensinde overvejet at få fingrene i en stegepande i carbonstål? Det forstår vi godt!  Selvom det har været svært at koge alle de...

3 ting du kan lave i din stegepande i carbonstål - Gastrotools.dk

3 ting du kan lave i din stegepande i carbonstål

Mangler du inspiration til, hvad du kan lave i din stegepande i carbonstål - eller til lækre retter, hvor pandens fantastiske stegeegenskaber virkelig kommer til...

Sådan fjerner du rust fra din stegepande i carbonstål - Gastrotools.dk

Sådan fjerner du rust fra din stegepande i carbonstål

Bare rolig, din pande er ikke ødelagt, bare fordi den har fået en smule rust.Med lidt lagereddike og kærlig pleje, kan den blive så god som...

Stegepande i carbonstål: Den bedste pande til udendørs madlavning - Gastrotools.dk

Stegepande i carbonstål: Den bedste pande til udendørs madlavning

Noget af det bedste vi ved i de varme sommermåneder er udendørs madlavning - og gerne over åben ild. Uanset om du sidder i gården,...

Er carbonstålpander sikre at lave mad på? - Gastrotools.dk

Er carbonstålpander sikre at lave mad på?

Carbonstålpander er ikke bare sikre nok til at lave mad på - du kan i princippet spise direkte af carbonstål. Sikkerhed og sundhed er vigtigt...

Hvad er carbonstål? - Gastrotools.dk

Hvad er carbonstål?

Carbonstål - også kendt som pladejern, jern, kulstål og kulstofstål - er et fantastisk materiale til stegepander. Gennem en periode, har carbonstålpander været glemt til...

Bedste olie til behandling af jernpander - Gastrotools.dk

Bedste olie til behandling af jernpander

Når du har modtaget og pakket din nye jernpande ud, kan du nok ikke vente med at komme i gang med at lave med -...

7 grunde til du skal have en stegeplade - Gastrotools.dk

7 grunde til du skal have en stegeplade

Stegeplade, grillplade, stegebord eller griddle. Kært barn har mange navne. Måske har du hørt, hvor fantastisk mad man kan lave på en stegeplade, men endnu ikke...

Bag designet: Stegepladen - Gastrotools.dk

Bag designet: Stegepladen

Carbonstål er et populært materiale inden for køkkengrej på grund af dets fremragende egenskaber. Det er holdbart, modstandsdygtigt over for ridser og kan varmes op...

Sådan plejer og bruger du din stegeplade i carbonstål - Gastrotools.dk

Sådan plejer og bruger du din stegeplade i carbonstål

Du har måske lige fået din nye stegeplade ind af døren eller overvejer at købe en. Men hvordan får man det bedste ud af sin...

5 ting du kan lave på en stegeplade - Gastrotools.dk

5 ting du kan lave på en stegeplade

Stegepladen er fantastisk til at lave mange ting - uanset om det er morgenmad, lækre bøffer eller burgere til hele familien.  Her viser vi nogle af vores...

Stegeplade-guide: Sådan genopretter du naturlig nonstick (seasoning) - Gastrotools.dk

Stegeplade-guide: Sådan genopretter du naturlig nonstick (seasoning)

Hvis du lige har foretaget en dybderengøring, eller er kommet til at tilberede syreholdig mad på din stegeplade, kan det være et godt tidspunkt at...

Sådan rengør du din stegeplade i carbonstål - Gastrotools.dk

Sådan rengør du din stegeplade i carbonstål

En stegeplade i carbonstål er perfekt til madlavning til mange mennesker. Du kan lave alt fra den lækreste brunch til perfekte smashburgers. Derudover er stegepladen...

Støbejern vs. nonstick: 5 forskelle som du skal kende - Gastrotools.dk

Støbejern vs. nonstick: 5 forskelle som du skal kende

I mange år har emaljeret støbejern og nonstick med teflon-belægning været blandt de foretrukne valg for både professionelle- og hjemmekokke. I den seneste tid har...

Sådan får du et perfekt stegeresultat - fri for PFAS - Gastrotools.dk

Sådan får du et perfekt stegeresultat - fri for PFAS

Er du også træt af stegepander, som skal udskiftes efter et år? Og vil du have en stegepande, som ikke er fuld af fluorstoffer (PFAS-stoffer),...

Carbonstål vs. Nonstick-pander: 8 forskelle - Gastrotools.dk

Carbonstål vs. Nonstick-pander: 8 forskelle

Jernpander (eller carbonstålpander) har længe været populære blandt professionelle, og i dag har flere hjemmekokke også fået øjnene op for de fantastiske stegepander i carbonstål,...

Bag designet: Foldbart rivejern - Gastrotools.dk

Bag designet: Foldbart rivejern

Du kender helt sikkert til besværet i at rengøre et boksformet rivejern - eller bare at finde et sted at opbevare det.  Eller har du...

5 ting du kan bruge dit rivejern til - Gastrotools.dk

5 ting du kan bruge dit rivejern til

Et godt rivejern er essentielt i ethvert køkken og tjener mange forskellige formål, når du kokkererer. Måske bruger du mest dit rivejern til at rive gulerødder,...

Bag produktionen: Skærebrætter i egetræ - Gastrotools.dk

Bag produktionen: Skærebrætter i egetræ

Tag med os til Frankrig syd for Lyon, hvor vi producerer vores skærebrætter i fransk egetræ - på et familiedrevet værksted, med mere end 100 års...

Rengøring af skærebrætter i egetræ - Gastrotools.dk

Rengøring af skærebrætter i egetræ

Når det kommer til skærebrætter, bør du altid gå efter et i træ frem for plastik eller bambus. Plastikskærebrætter holder ikke så længe, som man...

5 grunde til at vælge et skærebræt i egetræ - Gastrotools.dk

5 grunde til at vælge et skærebræt i egetræ

Et skærebræt i 100% egetræ er både smukt, naturligt antibakterielt og holder i rigtig mange år, hvis du passer på det.  Her er fem gode grunde...

Slibning af knive - Den ultimative guide - Gastrotools.dk

Slibning af knive - Den ultimative guide

Skarpe knive er afgørende i køkkenet og hvis du vil sikre at dine knive altid er så skabe som mulige, så kræver det ind in mellem...

Skærebrætter af træ eller plastik - Hvad er bedst? - Gastrotools.dk

Skærebrætter af træ eller plastik - Hvad er bedst?

Skærebrættet er et ofte overset redskab i køkkenet: ”Et skærebræt er jo bare et skærebræt”. Når du arbejder med et skærebræt i dårlig kvalitet eller...

Hvilken type fedt skal du bruge i køkkenet? - Gastrotools.dk

Hvilken type fedt skal du bruge i køkkenet?

Bliv klogere på fedt, hvordan vi bruger det i madlavningen - og hvorfor du bør kende til “rygepunktet” (eller “røgpunktet”). Når du har læst artiklen...

Gryder og pander: Emaljeret vs. ubehandlet støbejern - Gastrotools.dk

Gryder og pander: Emaljeret vs. ubehandlet støbejern

Emaljeret støbejern og ubehandlet/rå støbejern består af den samme kerne, men er vidt forskellige når det kommer til, hvordan du skal bruge og pleje dem....

Guide til pleje af emaljeret støbejern - Gryder og pander - Gastrotools.dk

Guide til pleje af emaljeret støbejern - Gryder og pander

Kasseroller, gryder og stegepander - Emaljeret støbejern fortjener pleje og en kærlig hånd. Her er den ultimative guide til at lave mad i støbejern og...

Bag designet: Støbejernspander og -gryder - Gastrotools.dk

Bag designet: Støbejernspander og -gryder

Da vi besluttede os for at udvikle en moderne støbejernskollektion, skulle der gå mere end et år, før vi endte med de gryder og stegepander, som vi...

Jernpande-guide: Spørgsmål og svar (FAQ) - Gastrotools.dk

Jernpande-guide: Spørgsmål og svar (FAQ)

Selvom mange professionelle kokke sværger til carbonstålpander, er det stadig sjældnere at finde blandt hjemmekokke. Hvis du spørger os, så er denne type pande helt fantastisk -...

Hvad er en jernpande? - Gastrotools.dk

Hvad er en jernpande?

Jernpander kendes under mange navne med samme betydning - herunder carbonstål, kulstofstål, kulstål eller pladejern, som alle er betegnelser for samme fantastiske stegepandetype.  Jernpander kombinerer...

Knuste krydderier vs. hele krydderier - hvad er bedst? - Gastrotools.dk

Knuste krydderier vs. hele krydderier - hvad er bedst?

Skal du bruge knuste krydderier eller hele krydderier, når du laver mad? Og er der egentligt en forskel? Det kigger vi nærmere på i denne...

Disse værktøjer skal du have i køkkenet - Gastrotools.dk

Disse værktøjer skal du have i køkkenet

Når man har passion for madlavning, kan man hurtigt lade sig blive grebet af alle de muligheder, der er for at købe spændende udstyr til...

Den komplette artikel om strygestål - Gastrotools.dk

Den komplette artikel om strygestål

Vi elsker skarpe knive hos Gastrotools. De gør arbejdet i køkkenet hurtigere, nemmere og ikke mindst sjovere.  Men for at have skarpe knive længere end...

En introduktion til de forskellige køkkenknive - Gastrotools.dk

En introduktion til de forskellige køkkenknive

Her hos Gastrotools finder du et væld af forskellige knive. Men hvornår er det, at du skal bruge en utility kniv fremfor urtekniven. Og kan...

Alt du skal vide om slibesten - Gastrotools.dk

Alt du skal vide om slibesten

Slibesten er et værktøj, du bruger til at slibe dine knive - og en rigtig god investering, hvis du ønsker at holde dine knive skarpe...

Slibning af knive - hvorfor, hvordan og hvor ofte? - Gastrotools.dk

Slibning af knive - hvorfor, hvordan og hvor ofte?

En skarp kniv gør dit arbejde i køkkenet meget lettere. Men hvor ofte skal man egentligt slibe sine knive? Og hvordan pokker gør man dog...

Knivhåndtering – lær at skære som en professionel kok - Gastrotools.dk

Knivhåndtering – lær at skære som en professionel kok

Når du først har anskaffet dig en god køkkenkniv (eller flere), er det vigtigt at lære, hvordan du håndterer den. Ikke bare så du kan...

Den ultimative guide: Sådan vedligeholder du dine køkkenknive - Gastrotools.dk

Den ultimative guide: Sådan vedligeholder du dine køkkenknive

Når du har investeret i en god køkkenkniv, vil du gerne have, at den holder så langt tid og så godt som muligt – og...

Køkkenknive: Sådan vælger du den helt rette - Gastrotools.dk

Køkkenknive: Sådan vælger du den helt rette

Er det tid til at udvide repertoiret med nye køkkenknive? Står du og skal investere i en køkkenkniv, kan udbuddet hurtigt blive overvældende, og i...

Hvilket stål er skarpest? - Gastrotools.dk

Hvilket stål er skarpest?

Er du i tvivl om forskellen på VG10-stål og det stål, som de fleste vestlige knive fremstilles af? Vi guider dig! De fleste køkkenknive fremstilles...

3 gode råd til hvorfor man bør vælge professionelt køkkengrej - Gastrotools.dk

3 gode råd til hvorfor man bør vælge professionelt køkkengrej

Professionelt køkkengrej er den rigtige løsning Professionelt køkkenudstyr er en investering for livet. Når først du har anskaffet dig de nødvendige køkkenredskaber højnes din madlavning...

Opskrifter fra professionelle, hver måned

I vores opskriftsunivers udgiver vi hver måned nytænkte opskrifter inden for alle madgenrer. Opskrifterne skabes og kureres af professionelle kokke efter sæsonens traditioner og råvarer.

Opskrifterne er kreative og nytænkte, men er skabt til at være nemme at kaste sig over og kræver derfor hverken exceptionelle køkkenfærdigheder eller dyre indkøb.

Om end du vil prøve en helt ny ret, imponere gæster eller blot lave et solidt måltid til familie og venner, er vores opskriftsunivers det perfekte sted at finde inspiration.

Se alle opskrifter

Seneste opskrifter

Brian Mark: Sauce Bearnaise

Brian Mark: Sauce Bearnaise

Lær at lave en fransk klassiker, sauce bearnaise. Brian Mark giver dig her sin opskrift både på selve saucen og en hjemmelavet bearnaiseessens, som skal bruges. Denne...

Brian Mark: Sauce Blanquette

Brian Mark: Sauce Blanquette

"Verdens nemmeste og måske mest alsidige sauce". Sådan beskriver Brian Mark sauce blanquette, som han her giver dig sin opskrift på. Saucen er lettere at...

Brian Mark: Hønsefond

Brian Mark: Hønsefond

Her får du Brian Mark Hansens opskrift på hønsefond, som er en hyppigt brugt ingrediens i mange af retterne på Michelinrestauranten Søllerød Kro, hvor han...

Brian Mark: Sådan steger du en tournedos

Brian Mark: Sådan steger du en tournedos

Tournedos er noget af det lækreste, du kan lave med en oksemørbrad, hvor kødet virkelig kommer til sin ret. Her guider Brian Mark, køkkenchef på...

Brian Mark: Grundopskrift til mayonnaise

Brian Mark: Grundopskrift til mayonnaise

Her får du grundopskriften på mayonnaise med et lille twist af olivenolie fra Brian Mark Hansen, som er køkkenchef på Michelinrestauranten Søllerød Kro. Opskriften tager...

Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Den klassiske risotto fås her i en grøn version med ramsløg og ærter, som både giver en smuk farve og en frisk smag sammenlignet med...

Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Kok og restauratør Christian F. B. Puglisi driver til daglig restauranterne Bæst og Mirabelle, som begge tager udgangspunkt i det italienske køkken. Her giver han...

Christian Puglisi: Lynstegt blæksprutte m. grillet hjertesalat

Christian Puglisi: Lynstegt blæksprutte m. grillet hjertesalat

Blæksprutte er ikke en af de hyppigste råvarer i de danske køkkener, men her fås den i selskab med grillet hjertesalat i en version, hvor...

Christian Puglisi: Sprød kylling m. selleriremoulade

Christian Puglisi: Sprød kylling m. selleriremoulade

Bliv guidet gennem udbeningen af kyllingelårene og få tips til at sikre lækkert, sprødt skind. Kyllingen serveres med en selleriremoulade - som på trods af...

Thomas Rode: Sådan laver du de perfekte bløde løg

Thomas Rode: Sådan laver du de perfekte bløde løg

Bløde løg er en sand favorit, som passer perfekt til et utal af forskellige retter - og så er de ultra-lette at lave. Her får...

Sol over Gudhjem 2024: Arturs vinderopskrift - Gastrotools.dk

Sol over Gudhjem 2024: Arturs vinderopskrift

 “Artur havde et godt niveau på begge retter. Han havde en fortælling med sin mad, der virkelig trådte igennem.” Sådan lød det fra Rasmus Munk,...

Videoopskrift med Adam Price - Paneret fasan med sommergrønt - Gastrotools.dk

Videoopskrift med Adam Price - Paneret fasan med sommergrønt

"En af de største glæder ved at jage er, at når det lykkes, så har du pludselig et helt stykke vildt, du skal tilberede. Man...

Videoopskrift med Adam Price - Oklahoma onion smash burger - Gastrotools.dk

Videoopskrift med Adam Price - Oklahoma onion smash burger

 "Det er en kæmpe glæde at få lov at lave mad ude i naturen. Det er fantastisk at lave vildtet tæt på, hvor man jagede...

Thomas Rodes grillede asparges med birkessmør - Gastrotools.dk

Thomas Rodes grillede asparges med birkessmør

Få Thomas Rodes opskrift på grillede asparges og broccolini: En perfekt sommerret, der både kan nydes som tilbehør eller som en lækker forret. Retten laves her...

Thomas Rodes stegte sandart med nye løg og løgolie - Gastrotools.dk

Thomas Rodes stegte sandart med nye løg og løgolie

Thomas Rode giver dig her en opskrift på sandart med løg i forskellige varianter - en smagfuld ret med den lyse sandart og løgene, der har...

Thomas Rodes grillede andebryst- & shiitakespyd og hollandaise med madagaskarpeber - Gastrotools.dk

Thomas Rodes grillede andebryst- & shiitakespyd og hollandaise med madagaskarpeber

Andebryst, aubergine og smagfulde shiitakesvampe grilles på spyd i denne opskrift fra Thomas Rode. Retten toppes med en cremet hollandaise, krydret med Madagaskarpeber - perfekt...

BBQ-sauce - Gastrotools.dk

BBQ-sauce

Løft sommerens grillaftener op til næste niveau, og marinér både grisekød, kylling og oksekød i din hjemmelavede BBQ-sauce. Prøv den gerne til saftige nakkekoteletter, møre...

Pasta med chorizo, semi-soltørrede tomater og rucola - Gastrotools.dk

Pasta med chorizo, semi-soltørrede tomater og rucola

Sæt lynhurtig og smagsrig mad på bordet med denne her opskrift på pasta med chorizo, semi-soltørrede tomater og rucola i en cremet tomatsauce. Retten får...

Pizzasandwich med mozzarella, rucola, skinke og pesto - Gastrotools.dk

Pizzasandwich med mozzarella, rucola, skinke og pesto

Gå om bord i den ultimative sandwich i form af en nybagt pizzasandwich, som er gået amok på TikTok og andre sociale medier den seneste...

Stir fry med oksekød og grønt - Gastrotools.dk

Stir fry med oksekød og grønt

Den her lækre og smagfulde ret med mørt oksekød i strimler, grøntsager og østerssauce tager ingen tid at bikse sammen. Variér gerne rettens indhold efter...

Grønne asparges og svampe med sprøde urtekrummer - Gastrotools.dk

Grønne asparges og svampe med sprøde urtekrummer

Denne her grønne ret får en sprød og smagfuld topping i form af brødkrummer stegt med olivenolie, hvidløg og friske krydderurter. Nyd retten som tilbehør,...

Surdejsbrød - Gastrotools.dk

Surdejsbrød

Surdejsbrød kan føles som en videnskab i sig selv, men det behøver ikke være så svært. Her får du en mere simpel version med lav...

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto - Gastrotools.dk

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Surdejsbaguettes - Gastrotools.dk

Surdejsbaguettes

Baguettes er en sikker vinder på langt de fleste spiseborde, uanset om det til charcuteri, tapas eller som tilbehør til hovedretten. Her i en simpel...

Pitabrød - Gastrotools.dk

Pitabrød

Mange tror, at det er svært at lave hjemmelavede pitabrød, fordi de skal have det karakteristiske hulrum i midten, så der er plads til lækkert...

Surdejsboller - Gastrotools.dk

Surdejsboller

Det er en helt speciel følelse at tage sine første vellykkede surdejsboller ud af ovnen, og det bliver helt sikkert ikke de sidste, når man...

Pizza bianca med butternut squash, feta og salvie - Gastrotools.dk

Pizza bianca med butternut squash, feta og salvie

Vil du gerne prøve noget andet end den klassiske pizza med tomatsauce og mozzarella? Så giv denne pizza bianca med butternut squash et skud. Kombination...

Pizzadej - Gastrotools.dk

Pizzadej

Den hjemmelavede pizza er blevet mere og mere populær og med god grund: Pizza er en sikker vinder i ethvert hjem, og hvis man virkelig...

Kogt hummer - Gastrotools.dk

Kogt hummer

Der findes mange fornemme retter med havets konge, hummeren, men det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at...

Brunede kartofler - Gastrotools.dk

Brunede kartofler

Til den klassiske julemiddag er brunede kartofler en fast medspiller, som de færreste vil være foruden. Kog og pil eventuelt kartoflerne dagen før. Så er...

Hjemmelavet rødkål til julemiddagen - Gastrotools.dk

Hjemmelavet rødkål til julemiddagen

Denne her nemme og klassiske opskrift på hjemmelavet rødkål er krydret med ribssaft og varme krydderier. Den er den perfekte ledsager til både andesteg, flæskesteg,...

Klassisk andesauce - Gastrotools.dk

Klassisk andesauce

Ingen andesteg er komplet uden en perfekt balanceret andesauce på sidelinjen. Her kommer en klassisk opskrift på den bedste andesauce tilsat piskefløde og ribsgelé. Basen...

Klassisk andesteg med æbler og svesker - Gastrotools.dk

Klassisk andesteg med æbler og svesker

For størstedelen af den danske befolkning er julen ikke komplet uden en saftig andesteg med sprødt skind på julebordet. Her kommer en nem og lækker...

Arrabiata-sauce - Gastrotools.dk

Arrabiata-sauce

Pasta Arrabiata er en italiensk klassiker med pasta i en enkel tomatsauce med hvidløg, olivenolie og tørret chili. Den laves typisk med hele flåede tomater...

Pasta med salsiccia - Gastrotools.dk

Pasta med salsiccia

Nemme pastaretter er et sikkert hit, og denne her krydrede sag med salsiccia, hvidløg og chili er ingen undtagelse. Den er perfekt til dage, hvor...

Saltimbocca ala Romana - Gastrotools.dk

Saltimbocca ala Romana

Saltimbocca består af tynde skiver kalveschnitzel, som steges sammen med salvie og lufttørret skinke. Hertil kommer en enkel sauce på sød marsalavin og fond. Ønsker...

Risotto med porre, persille og parmesan - Gastrotools.dk

Risotto med porre, persille og parmesan

Risotto er nem italiensk comfort food, som dog kræver din fulde opmærksomhed, mens du laver den. Der skal røres hyppigt i gryden, så risene tilberedes...

Frittata med svampe, tomat og pancetta - Gastrotools.dk

Frittata med svampe, tomat og pancetta

Italienernes svar på vores æggekage er typisk fyldt med masser af gode sager fra grøntsagsriget. Her er hovedingrediensen svampe, som får selskab af forårsløg, semi-soltørrede...

Stegte jomfruhummere med hvidløgssmør - Gastrotools.dk

Stegte jomfruhummere med hvidløgssmør

Skru helt op for wow-faktoren med de her stegte jomfruhummere med hvidløgssmør, som til trods for enkelheden i tilberedningen signalerer et festmåltid uden lige. Nyd...

Grønne asparges med olivenolie, citronskal og parmesan - Gastrotools.dk

Grønne asparges med olivenolie, citronskal og parmesan

Her kommer en lille og let grønsagsret, som passer perfekt som tilbehør, når der er italiensk mad på menuen. Er lysten til det, kan du...

Fritto Misto di Mare - Gastrotools.dk

Fritto Misto di Mare

Friteret blæksprutte, rejer og småfisk er fingermad, når det er bedst. Servér det som en forret for venner og familie med øl eller kølig hvidvin,...

Stegt blæksprutte med kålskud, blomkålspuré og soja-limevinaigrette - Gastrotools.dk

Stegt blæksprutte med kålskud, blomkålspuré og soja-limevinaigrette

Lækker lille ret med stegt blæksprutte, puré på blomkål, kålskud og en vinaigrette med æble, skalotteløg, soja og lime. Der er brugt kålskud fra palmekål...

Smash Burgers - Gastrotools.dk

Smash Burgers

Her er vores bud på en klassisk burger, som nemt kan laves på grillen, over bål eller indenfor ved komfuret. Smash burgers giver en ekstra sprød...

Hvide asparges med parmesan, ramsløg og brunet smør - Gastrotools.dk

Hvide asparges med parmesan, ramsløg og brunet smør

Denne her lille og lette anretning er en hyldest til forårets spisekammer. Brug gerne hvide asparges med tykke stængler til retten her. Kan du kun...

Nye kartofler med stenbiderrogn, rødløg, cremefraiche og urter - Gastrotools.dk

Nye kartofler med stenbiderrogn, rødløg, cremefraiche og urter

Let lille forret eller tilbehør til en god middag med flere små retter. Opskriften her er en hyldest til forårets bedste råvarer som de første...

Skindstegt torsk med kål, nødder og brunet smørsauce - Gastrotools.dk

Skindstegt torsk med kål, nødder og brunet smørsauce

Fisk får til tider ry for at være svært at tilberede, men sådan behøver det langt fra at være. Her kommer en simpel og lækker...

Millionbøf med kartoffelmos - Gastrotools.dk

Millionbøf med kartoffelmos

Millionbøf er en enkel, men skøn spise, som både små og store elsker. Hemmeligheden bag en god millionbøf er en god brun sovs, som den...

Brændende kærlighed - Gastrotools.dk

Brændende kærlighed

Til trods for enkelheden i en klassisk portion brændende kærlighed, så er det en intet mindre end herlig spise. De søde karamelliserede løg, de sprøde...

Karbonader med stuvede grøntsager - Gastrotools.dk

Karbonader med stuvede grøntsager

Om det hedder karbonader eller krebinetter kan der herske dyb uenighed om blandt danske fans af den elskede mormorspise. Bred enighed er der dog, når...

Mørbradgryde med champignon, cocktailpølser og bacon - Gastrotools.dk

Mørbradgryde med champignon, cocktailpølser og bacon

Mørbradgryde er en gammel kending på danskernes middagsborde, og det er ikke uden grund. Der er nemlig tale om ægte comfort food, som både små...

Kartoffel-porresuppe med bacon og timiancroutoner - Gastrotools.dk

Kartoffel-porresuppe med bacon og timiancroutoner

En klassisk kartoffel-porresuppe er en rigtig vintervarmer. Suppen er elsket blandt både store og små, den er nem at lave, og så er det samtidig...

Chili con carne - Gastrotools.dk

Chili con carne

Chili con carne har muligvis ikke rod i det danske traditionskøkken, men den er en favorit på danske middagsborde på lige fod med boller i...

Tarteletter med høns i asparges - Gastrotools.dk

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges er en klassiker fra det danske mormorkøkken. I stedet for en suppehøne er der her brugt kylling, som både er...

Flæskesteg med sprøde svær - Gastrotools.dk

Flæskesteg med sprøde svær

Den perfekte flæskesteg har saftigt kød og sprøde svær, og ved først at stege kødet ved en lav temperatur, øges chancen for at opnå begge...

Flæskestegssandwich med rødkål og agurkesalat - Gastrotools.dk

Flæskestegssandwich med rødkål og agurkesalat

En vellavet flæskestegssandwich med fyld af saftigt kød, sprøde svær, lun rødkål og en hjemmelavet agurkesalat er svær at modstå for de fleste. Her er...

Bagt æggekage med stegte cherrytomater og krydderurter - Gastrotools.dk

Bagt æggekage med stegte cherrytomater og krydderurter

En æggekage er både nem og økonomisk mad, der passer perfekt til travle hverdagsaftener, men du kan også nyde den som en lækker weekendfrokost. Du...

Oksefilet med rødvinssauce - Gastrotools.dk

Oksefilet med rødvinssauce

På årets sidste aften skal der noget særligt på bordet, og i den kategori passer en rosastegt oksefilet glimrende ind. Den smager herligt med en...

Gravad laks med rævesauce - Gastrotools.dk

Gravad laks med rævesauce

Gravad laks er en klassiker på påske- eller julefrokostbordet. Den ser imponerende ud, og så smager den fantastisk. Det bedste af det hele er, at...

Sådan laver du en lækker and til Jul og Mortensaften - Gastrotools.dk

Sådan laver du en lækker and til Jul og Mortensaften

Når det er jul og Mortensaften, skal vi selvfølgelig have and. Derfor har vi allieret os med Michelin-kok og ven af huset Thomas Rode, der...

Porchetta med urtefyld - Gastrotools.dk

Porchetta med urtefyld

Giv julens flæskesteg baghjul, og sæt i stedet en porchetta på bordet. Den sprøde og saftige italienske rullesteg med svær er her fyldt med en...

Frikadeller - Gastrotools.dk

Frikadeller

Klassiske frikadeller er et hit hos både store og små. Nyd frikadellerne med brun sovs, surt og kogte kartofler, eller brug dem i en frikadellesandwich...

Svensk pølseret - Gastrotools.dk

Svensk pølseret

Svensk pølseret er en god gammel kending, som de fleste børn af 80’erne har stiftet bekendtskab med gennem deres opvækst. Retten har overlevet frem til...

Okseconsommé med tortellini - Gastrotools.dk

Okseconsommé med tortellini

Consommé er en klaret suppe, som typisk laves på oksekraftben. Du kan servere den, som den er – eller bruge den som base i gammeldags...

Blinis med caviar, cremefraiche og tatar - Gastrotools.dk

Blinis med caviar, cremefraiche og tatar

Blinis er en fast ledsager til caviar. De kan købes på frost i velassorterede supermarkeder, men vil du gå hele vejen, kan du lave dem...

Helleflynder med ærter, bacon og syltede perleløg - Gastrotools.dk

Helleflynder med ærter, bacon og syltede perleløg

Herlig helleflynder med ærter, sprød bacon, syltede perleløg, ramsløgskapers og brunet smør. Servér eventuelt retten med godt brød eller kartofler for et mere mættende måltid. ...

Vol au vents med krebs og kantareller - Gastrotools.dk

Vol au vents med krebs og kantareller

Vol au vents med krebs og kantareller er en perfekt lille sensommer hapser. Kan du ikke få fingrene i friske kantareller, kan du enten udelade...

Salade nicoise med vagtelæg, syltede perleløg og avocado - Gastrotools.dk

Salade nicoise med vagtelæg, syltede perleløg og avocado

Salade nicoise er en velsmagende klassiker fra det franske køkken. Udgaven her er opdateret med syltede perleløg, avocado og vagtelæg.  Salaten smager fremragende med lynstegt...

Laksetatar med cremefraiche, lime og skalotteløg - Gastrotools.dk

Laksetatar med cremefraiche, lime og skalotteløg

Denne her laksetatar er både nem og lækker på sommerbordet, når der kommer gæster. Den tager ikke lang tid at lave, og det hele kan...

Multeceviche - Gastrotools.dk

Multeceviche

Denne her nemme og sommerlige forret tager ingen tid at bikse sammen, og derfor er den en perfekt ret at smide på menuen, når du...