3 ting du kan lave på dit bagestål

3 ting du kan lave på dit bagestål

Mangler du inspiration til, hvad du skal lave på dit bagestål

Her viser vores 3 ynglingsopskifter til dit bagestål - med en ekstra bonus nederst i indlægget. 

1. Den perfekte pizzadej

Den hjemmelavede pizza er blevet mere og mere populær og med god grund: Pizza er en sikker vinder i ethvert hjem, og hvis man virkelig har lyst, er der mulighed for at dykke helt ned i en kompliceret fremgangsmåde for det autentiske, italienske resultat.

Her får du en opskrift, hvor alle kan være med, som lykkes hver gang. Dejen hæves i køleskabet, hvor den får tid til at udvikle smag og glutenstruktur - og så kan du lade den stå på køl, til du er klar til at bruge den. Pizzaerne får en luftig og lækker skorpe med en saftig krumme.

2. Surdejsboller

Det er en helt speciel følelse at tage sine første vellykkede surdejsboller ud af ovnen, og det bliver helt sikkert ikke de sidste, når man først har opdaget surdejens fantastiske bageegenskaber. Bollerne er sprøde, luftige, lækre og perfekte ved siden af morgenkaffen med smør og en skive ost på.

Du kan godt bage surdejsboller på en almindelig bageplade, men de løfter sig bedst, når de bliver bagt på et bagestål, så de bliver sprøde udenpå og saftige indeni. Bollerne kan holde sig længere end gærbrød, da de er lavet på surdej, og så kan de sagtens fryses ned, så du altid kan tage en surdejsbolle op ad fryseren.

3. Surdejsbaguettes

Baguettes er en sikker vinder på langt de fleste spiseborde, uanset om det til charcuteri, tapas eller som tilbehør til hovedretten. Her i en simpel version, bagt med surdej.

Dejen koldhæves, så den får tid til at udvikle smag og en endnu bedre struktur. Når du er klar, skal dejen bare vendes ud på et bord, hakkes ud til baguettes, bages og så er der varme surdejsbaguettes til aftensmaden. De kan også sagtens bruges til sandwiches dagen efter, da surdejen holder brødet frisk og saftigt i længere tid.

Bonus: Pitabrød

Mange tror, at det er svært at lave hjemmelavede pitabrød, fordi de skal have det karakteristiske hulrum i midten, så der er plads til lækkert fyld. Det er dog meget lettere, end du tror, og man bliver aldrig træt af at se sine pitabrød ‘poppe’ inde i ovnen.

Hvis du bager dine pitabrød på et bagestål, får du det bedste resultat, da bagestålets eksplosive varme er med til at få brødene til at hæve op. Fyld dem med dit yndlingsfyld, og hvis du har nogen til overs, kan de sagtens komme i fryseren, til du en dag vil lave en omgang nem aftensmad.

Udforsk alle opskrifterne her→

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Guides

RSS
Bag produktionen og designet: Forklæde i hør

Bag produktionen og designet: Forklæde i hør

Hvordan bliver et forklæde produceret?  Kom med en tur til det nordlige Frankrig, hvor vi producerer vores hørforklæder, på en fabrik med mere end 150 års...

Læs mere
Pleje af egetræsskærebrætter

Pleje af egetræsskærebrætter

En af de største fordele ved et skærebræt i egetræ er, at det holder i mange år, hvis du passer ordentligt på det. Derfor er...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke