5 ting du skal bruge for at lave mad over bål

5 ting du skal bruge for at lave mad over bål

Der er få ting, der slår følelsen af udendørs madlavning i de varme sommermåneder, især når det foregår over åben ild. Uanset om du er i haven, på stranden eller midt i skoven, er der noget helt særligt ved duften af røg og den friske luft.

Og med det rette udstyr, er det ikke kun snobrød du kan tilberede over flammerne, men alt lige fra morgenmad til lækre bøffer eller burgere til hele familien. 

1. Stegeplade

Med en stegeplade i carbonstål, får du et utroligt alsidigt køkkenværktøj, som du både kan bruge på komfuret, griller eller ja, over åben ild. 

Den høje varmetolerance gør, at stegepladen egner sig perfekt til bålet. Og med den store stegeflade kan du lave store mængder mad på én gang! 

Bange for at starte en oliebrand? 

Med stegepladens høje kanter, er den designet til at holde både dine madvarer og fedtstof inden for stegefladen. 

7 grunde til du skal have en stegeplade

2. Bålstativ

Når du skal lave mad over bål er det utrolig vigtigt, at du kan kontrollere temperaturen.

Derfor er det helt essentielt med et [bålstativ], så du nemt kan montere din stegeplade over flammerne og holde temperaturen jævn. 

Du kan have dit bålstativ med dig overalt, og det er nemt at sætte op over bålet. 

Bålstativ er derfor en essentiel tilføjelse til stegepladen, hvis du skal lave mad over bål. 

3. Smasher

Smashburgere, sandwich med sprød skorpe eller bacon? 

Næsten uanset hvad du gerne vil give en sprød stegeskorpe, så har du brug for en smasher, når du laver mad over bål. 

Smasheren sikrer, at dine madvarer får maksimal kontakt med stegefladen. 

Konstruktionen i rustfrit stål tåler helt op til 450 grader - perfekt til brug over åben ild. 

Håndtaget er hævet på en måde, så du får den bedste kombination af kraftoverførsel og god afstand fra varmekilden.

4. Palet

Skal du lave mad over bål, skal du selvfølgelig også bruge et redskab til at vende dine madvarer med. 

Her er det super vigtigt, at du vælger en palet i et materiale, som kan tåle høje temperaturer - så paletten ikke smelter.

Derfor er vores palet i stål perfekt til madlavning over bål. 

Med sin tynde frontkant og ergonomiske silhuet er paletten perfekt til at vende alt fra spejlæg til ribeyes.

5. Skærebræt (+ en skarp kniv)

Det kommer nok ikke som den store overraskelse for dig, at du har brug for disse to ting når du skal lave mad over bål. 

Men derfor har de alligevel fortjent en plads på denne liste. 

Vi anbefaler, at du bruger et stort skærebræt med plads til mange råvarer. 

Derudover har du selvfølgelig brug for en skarp kniv til at forberede dine råvarer. Her skal det gerne være en alsidig kniv, som du kan bruge til alle dine snitte- og hakkeopgaver. 

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Guides

RSS
Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Kogegrej i både carbonstål og rustfrit stål har altid været førende i det professionelle køkken - og det er der en helt særlig årsag til....

Læs mere
Bag produktionen og designet: Forklæde i hør

Bag produktionen og designet: Forklæde i hør

Hvordan bliver et forklæde produceret?  Kom med en tur til det nordlige Frankrig, hvor vi producerer vores hørforklæder, på en fabrik med mere end 150 års...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke