5 ting du kan lave på en stegeplade

5 ting du kan lave på en stegeplade

Stegepladen er fantastisk til at lave mange ting - uanset om det er morgenmad, lækre bøffer eller burgere til hele familien. 
 
Her viser vi nogle af vores yndlingsretter, som du kan lave med vores stegeplade.

Smashburgere

Den måske mest klassiske og mest populære ret at lave på en stegeplade. Og netop til smashburgere er det afgørende, at du også har en grillpresse, så du kan få lækre, tynde og sprøde bøffer i din burger.

Udover at smashburgere er utrolig nemme at lave, smager det også fantastisk. Når du har formet og krydret dit hakkekød skal du placere dem på stegepladen, og mase dem flade. Når bøfferne er færdigtilberedt, kan du riste dine burgerboller (vi foretrækker brioche) direkte på stegepladen.
Læs hele opskriften her.

Brunch til hele familien 

Stegepladen er ideel til at lave brunch til hele familien.

Udover at have fantastiske stegeegenskaber, kan du også udnytte stegepladens store overflade til at stege bacon, æg og pølser samtidig - noget en almindelig stegepande ikke ville kunne klare.


Pandekager er en uundværlig del af en klassisk brunch, og med stegepladen kan du også tilberede disse til perfektion. Det kan være udfordrende at holde pandekager varme og lækre, når du kun kan lave et par stykker af gangen, men med stegepladen kan du lave op til 12 små pandekager samtidig.

Derudover kan du opdele pladen i to varmezoner, så du kan fortsætte med at lave flere pandekager på den ene side, samtidig med at du holder de færdigtilberedte varme på den anden side. Stegepladen er derfor perfekt designet til at lave en lækker brunch til hele familien.

Toast og sandwich

Hvis du elsker toasts eller en god sandwich, så skal du prøve at lave det på en stegeplade.

Nøglen til at få smeltet ost i midten omgivet af en sprød stegeskorpe er, at give brødet et tryk med en grillpresse / smasher. Sådan hjælper du osten med at smelte jævnt og giver dit brød fuld kontakt med stegepladens kulstofståloverflade. 

Med stegepladen suveræne varmekontrol kan du hurtigt sænke varmen og tilberede din sandwich langsommere, så du ikke ender med brændt brød og hård, kold ost.

Et lille tip: Smør ydersiden af brødet med mayonnaise i stedet for smør, for at få endnu bedre stegeskorpe. 

Fisk og skaldyr 

Stegeplader er velegnede til at tilberede både fisk og skaldyr. Du kan bruge dem til at tilberede hele fisk eller skaldyr - eksempelvis rejer eller en række jomfruhummere med smør og persille.

Stegepladen sikrer en sprød skorpe, samtidig med at den bevarer saftighed og smag. Den høje temperatur på stegepladen hjælper med at fremhæve smagsnuancerne, hvilket vil sige, at du med fordel kan holde krydderierne enkle.

En stegeplade har en naturlig seasoning / indbrænding, som giver nonstick effekt, så hvis du tilbedereder syreholdig mad på den, kan denne seasoning bliver nedbrudt. Vi elsker skaldyr med citronsaft, men anbefaler at du ikke tilfører det på selve stegepladen. 

Bøf og grønt

En stegeplade giver dig mulighed for at tilberede en saftig bøf med sprød stegeskorpe og servere den sammen med velsmagende friske grøntsager. 

Du er måske allerede bekendt med, hvor fantastisk carbonstål er til at stege kød, hvis du allerede ejer en jernpande. Med en stegeplade kan du lave den perfekte bøf, samtidig med at du tilbereder dine grøntsager, så de bliver dejligt sprøde.

Desuden er stegepladen ideel, når du skal tilberede bøffer til mange personer på én gang. Du kan nemlig stege dem samtidig, hvilket sikrer, at de førststegte bøffer ikke når at blive kolde, mens du fortsætter med resten.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Guides

RSS
Stegepande i carbonstål: Faser & udfordringer

Stegepande i carbonstål: Faser & udfordringer

Carbonstål er et materiale, som er kendt at opbygge naturlig nonstick ved patina. Det betyder, at overfladen udvikler sin farve og udtryk over tid, efterhånden som...

Læs mere
Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Mød producenten bag vores italienske kogegrej

Kogegrej i både carbonstål og rustfrit stål har altid været førende i det professionelle køkken - og det er der en helt særlig årsag til....

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke