Smash Burgers

Smash Burgers

Her er vores bud på en klassisk burger, som nemt kan laves på grillen, over bål eller indenfor ved komfuret. Smash burgers giver en ekstra sprød stegeskorpe. Alt du skal bruge er en god jernpande eller stegeplade. Og naturligvis en smasher / grillpresser.

Brug gerne hakket oksekød med en høj fedtprocent. Du kan nemt smage mayonnaisen til med en smule ekstra dijonsennep, paprika og chilisauce efter dine præferencer. 

4 personer

Ingredienser

500 g hakket oksekød
1 stort rødløg i skiver
Smør (til burgerbollerne)
4 burgerboller (gerne brioche)
4 skiver cheddarost
Syltede agurker og salat til servering
Mayonnaise (Evt. tilsmagt med dijon, paprika og chilisauce)
Olie til stegning
Salt og peber

Sådan gør du

Bland mayonnaisen med dine favoritsmagsgivere - eksempelvis dijon, paprika og/eller chilisauce. 
 
Del oksekødet i fire lige store portioner og form til kugler.

Opvarm stegepladen eller stegepanden til medium/høj varme i 3-5 minutter, og fordel et tyndt lag stegeolie. 

Når stegepladen er varm, skal rødløgsskiverne på i et par minutter til de tager farve. Sæt dem til side. 

Fordel de fire bøffer (som nu er formet som kugler) på stegepladen og smash dem med en let olieret smasher / grillpresser, så de bliver helt flade. Det gør ikke noget, at de ikke er perfekt runde. Kanterne bliver brunet og får en lækker stegeskorpe. Giv dem ca. 2 minutter og drys med salt. 

Vend bøfferne og lad dem stege i yderligere et minut, hvorefter cheddarskiverne fordeles og bøfferne steger færdig i ca. 1 minut mere, mens osten smelter. 

Læg nu de smurte briocheboller på stegepladen og lad dem brune i ca. 1-2 minutter. Hold godt øje med dem undervejs, så de ikke bliver brændte. 

Dine smash burgers er nu klar! Fordel mayonnaise-dressingen på bollerne og læg nu et stykke salat, bøfferne, rødløg og de syltede agurker på.

Velbekomme.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke