Denne her grønne ret får en sprød og smagfuld topping i form af brødkrummer stegt med olivenolie, hvidløg og friske krydderurter. Nyd retten som tilbehør, eller servér den som en selvstændig ret – eventuelt med pocherede æg for ekstra fylde.
Brug gerne daggammelt brød. Det er en super måde, hvorpå du kan undgå madspild.
Ingredienser
4 personer
2-3 skiver lyst brød
1 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld basilikum
2 spsk olivenolie
Salt og peber
500 g grønne asparges
500 g blandede svampe
Olie til stegning
Sådan gør du
Riv eller skær brødet i mindre stykker, og blend det til grove brødkrummer. Pil og hak hvidløg fint. Pluk og hak krydderurterne.
Steg brødkrummer og hvidløg i olivenolie på en pande eller stegeplade, til krummerne er gyldne og let sprøde. Vend krydderurter i, og krydr med salt og peber.
Skær enderne af de grønne asparges, og skær svampe i mundrette stykker hvis nødvendigt.
Steg begge dele ved høj varme i olie på en stegeplade eller stor pande, til de tager farve. Krydr med salt og peber.
Anret asparges og svampe på et fad, og drys med urtekrummer - eller servér direkte på stegepladen.