Grønne asparges og svampe med sprøde urtekrummer

Grønne asparges og svampe med sprøde urtekrummer

Denne her grønne ret får en sprød og smagfuld topping i form af brødkrummer stegt med olivenolie, hvidløg og friske krydderurter. Nyd retten som tilbehør, eller servér den som en selvstændig ret – eventuelt med pocherede æg for ekstra fylde. 


Brug gerne daggammelt brød. Det er en super måde, hvorpå du kan undgå madspild. 

 

Ingredienser

4 personer

2-3 skiver lyst brød

1 fed hvidløg

1 håndfuld bredbladet persille

1 håndfuld basilikum

2 spsk olivenolie

Salt og peber

500 g grønne asparges

500 g blandede svampe

Olie til stegning 

Sådan gør du 


Riv eller skær brødet i mindre stykker, og blend det til grove brødkrummer. Pil og hak hvidløg fint. Pluk og hak krydderurterne. 


Steg brødkrummer og hvidløg i olivenolie på en pande eller stegeplade, til krummerne er gyldne og let sprøde. Vend krydderurter i, og krydr med salt og peber. 


Skær enderne af de grønne asparges, og skær svampe i mundrette stykker hvis nødvendigt. 


Steg begge dele ved høj varme i olie på en stegeplade eller stor pande, til de tager farve. Krydr med salt og peber. 


Anret asparges og svampe på et fad, og drys med urtekrummer - eller servér direkte på stegepladen. 



← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Thomas Rodes Grillede Asparges med Birkessmør

Thomas Rodes Grillede Asparges med Birkessmør

Få Thomas Rodes opskrift på grillede asparges og broccolini: En perfekt sommerret, der både kan nydes som tilbehør eller som en lækker forret. Retten laves her...

Læs mere
Thomas Rodes Stegte Sandart med Nye Løg og Løgolie

Thomas Rodes Stegte Sandart med Nye Løg og Løgolie

Thomas Rode giver dig her en opskrift på sandart med løg i forskellige varianter - en smagfuld ret med den lyse sandart og løgene, der har...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke