Frikadeller - Gastrotools.dk

Frikadeller

Klassiske frikadeller er et hit hos både store og små. Nyd frikadellerne med brun sovs, surt og kogte kartofler, eller brug dem i en frikadellesandwich eller oven på rugbrød med en skefuld lun rødkål. De smager også godt som fyld i pitabrød sammen med en god dressing og salat. Ja, mulighederne er næsten uendelige, når det gælder frikadeller.

6 personer

Ingredienser

2 løg

800 g hakket svinekød eller kalv/flæsk

2 æg

3 spsk. havregryn

2 spsk. hvedemel

1,5 dl mælk

2 tsk. salt

1 knsp. sort peber

Smør og olie til stegning

Sådan gør du

Pil og riv eller hak løgene fint. Kom dem i en skål med hakket kød, æg, havregryn, hvedemel, mælk, salt og peber, og rør farsen sej. Dette kan med fordel gøres på en røremaskine. 

Form farsen til frikadeller, og steg dem i rigelige mængder smør og olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Thomas Rodes Grillede Asparges med Birkessmør

Thomas Rodes Grillede Asparges med Birkessmør

Få Thomas Rodes opskrift på grillede asparges og broccolini: En perfekt sommerret, der både kan nydes som tilbehør eller som en lækker forret. Retten laves her...

Læs mere
Thomas Rodes Stegte Sandart med Nye Løg og Løgolie

Thomas Rodes Stegte Sandart med Nye Løg og Løgolie

Thomas Rode giver dig her en opskrift på sandart med løg i forskellige varianter - en smagfuld ret med den lyse sandart og løgene, der har...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke