Klassiske frikadeller er et hit hos både store og små. Nyd frikadellerne med brun sovs, surt og kogte kartofler, eller brug dem i en frikadellesandwich eller oven på rugbrød med en skefuld lun rødkål. De smager også godt som fyld i pitabrød sammen med en god dressing og salat. Ja, mulighederne er næsten uendelige, når det gælder frikadeller.
6 personer
Ingredienser
2 løg
800 g hakket svinekød eller kalv/flæsk
2 æg
3 spsk. havregryn
2 spsk. hvedemel
1,5 dl mælk
2 tsk. salt
1 knsp. sort peber
Smør og olie til stegning
Sådan gør du
Pil og riv eller hak løgene fint. Kom dem i en skål med hakket kød, æg, havregryn, hvedemel, mælk, salt og peber, og rør farsen sej. Dette kan med fordel gøres på en røremaskine.
Form farsen til frikadeller, og steg dem i rigelige mængder smør og olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.