Om det hedder karbonader eller krebinetter kan der herske dyb uenighed om blandt danske fans af den elskede mormorspise. Bred enighed er der dog, når spørgsmålet omhandler, hvorvidt retten smager godt eller ej.
Her er den serveret helt klassisk med stuvede ærter og gulerødder, men du kan også komme spidskål, asparges eller kogte kartofler i mundrette stykker i stuvningen.
4 personer
Karbonader
Ingredienser
1 æg
2 dl hvedemel
2 dl rasp
600 g hakket kalv og flæsk
Smør og olie til stegning
Evt. ærteskud til pynt
Salt og peber
Sådan gør du
Pisk ægget i en dyb tallerken, og fordel hvedemel i en anden dyb tallerken og rasp krydret med salt og peber i en tredje.
Form farsen til karbonader, vend dem først i hvedemel, dernæst pisket æg og slutvis rasp.
Steg karbonaderne i rigelige mængder smør og olie i ca. 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.
Anret karbonader på en tallerken sammen med stuvede grøntsager. Pynt evt. med ærteskud, og nyd med kogte kartofler.
Stuvede grøntsager
Ingredienser
4 mellemstore gulerødder
250 g ærter
25 g smør
3 spsk. hvedemel
2,5 dl mælk
2,5 dl hønsefond- eller bouillon
Salt og peber
Sådan gør du
Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Kog dem i letsaltet vand, til de lige akkurat er møre. Lad ærterne koge med det sidste minut.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt hvedemel, og rør det sammen. Tilsæt nu mælk og fond eller bouillon lidt efter lidt under konstant omrøring, til du har en jævn og glat sovs uden klumper. Lad den simre i et par minutter, tilsæt gulerødder og ærter, og smag til med salt og peber.