Karbonader med stuvede grøntsager - Gastrotools.dk

Karbonader med stuvede grøntsager

Om det hedder karbonader eller krebinetter kan der herske dyb uenighed om blandt danske fans af den elskede mormorspise. Bred enighed er der dog, når spørgsmålet omhandler, hvorvidt retten smager godt eller ej.

Her er den serveret helt klassisk med stuvede ærter og gulerødder, men du kan også komme spidskål, asparges eller kogte kartofler i mundrette stykker i stuvningen.

4 personer

Karbonader

Ingredienser

1 æg

2 dl hvedemel

2 dl rasp

600 g hakket kalv og flæsk

Smør og olie til stegning

Evt. ærteskud til pynt

Salt og peber

Sådan gør du

Pisk ægget i en dyb tallerken, og fordel hvedemel i en anden dyb tallerken og rasp krydret med salt og peber i en tredje.

Form farsen til karbonader, vend dem først i hvedemel, dernæst pisket æg og slutvis rasp. 

Steg karbonaderne i rigelige mængder smør og olie i ca. 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.

Anret karbonader på en tallerken sammen med stuvede grøntsager. Pynt evt. med ærteskud, og nyd med kogte kartofler.

Stuvede grøntsager

Ingredienser

4 mellemstore gulerødder

250 g ærter

25 g smør

3 spsk. hvedemel

2,5 dl mælk

2,5 dl hønsefond- eller bouillon

Salt og peber

Sådan gør du

Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Kog dem i letsaltet vand, til de lige akkurat er møre. Lad ærterne koge med det sidste minut.

Smelt smørret i en gryde, tilsæt hvedemel, og rør det sammen. Tilsæt nu mælk og fond eller bouillon lidt efter lidt under konstant omrøring, til du har en jævn og glat sovs uden klumper. Lad den simre i et par minutter, tilsæt gulerødder og ærter, og smag til med salt og peber.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke