Mørbradgryde er en gammel kending på danskernes middagsborde, og det er ikke uden grund. Der er nemlig tale om ægte comfort food, som både små og store elsker at sætte til livs.
Hvis lysten er til det, kan du tilsætte mere grønt i form af perleløg og/eller peberfrugt i tern.
Nyd mørbradgryden med ris eller kartoffelmos.
4 personer:
Ingredienser
1 stort løg
250 g champignon
1 svinemørbrad
Olie til stegning
100 g tomatpuré
2 tsk. paprika
3 dl hønsefond- eller bouillon
2,5 dl piskefløde
200 g cocktailpølser
200 g bacon i tern
Salt og peber
Sådan gør du
Pil og hak løg, og skær champignon i skiver. Afpuds svinemørbraden, og skær den i ca. 1 cm tykke skiver. Brun kødet i olie i en stor gryde ad flere omgange, krydr med salt og peber, og sæt det til side.
Steg champignon i samme gryde, til de afgiver væde og tager farve. Tilsæt løg, og steg videre, til løgene er klare. Kom kødet tilbage i gryden sammen med tomatpuré, paprika, hønsefond og fløde. Bring gryden i kog, og lad den simre i 15 minutter.
Steg cocktailpølser i olie på en pande, til de tager farve. Kom dem i gryden, og lad den simre videre, til kødet er mørt. Smag til med salt og peber.
Steg bacon sprød, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.
Drys med bacontern ved servering, og nyd mørbradgryden med ris eller kartoffelmos.