Mørbradgryde med champignon, cocktailpølser og bacon - Gastrotools.dk

Mørbradgryde med champignon, cocktailpølser og bacon

Mørbradgryde er en gammel kending på danskernes middagsborde, og det er ikke uden grund. Der er nemlig tale om ægte comfort food, som både små og store elsker at sætte til livs.

Hvis lysten er til det, kan du tilsætte mere grønt i form af perleløg og/eller peberfrugt i tern.

Nyd mørbradgryden med ris eller kartoffelmos.

4 personer:

Ingredienser

1 stort løg

250 g champignon

1 svinemørbrad

Olie til stegning

100 g tomatpuré

2 tsk. paprika

3 dl hønsefond- eller bouillon

2,5 dl piskefløde

200 g cocktailpølser

200 g bacon i tern

Salt og peber

Sådan gør du

Pil og hak løg, og skær champignon i skiver. Afpuds svinemørbraden, og skær den i ca. 1 cm tykke skiver. Brun kødet i olie i en stor gryde ad flere omgange, krydr med salt og peber, og sæt det til side.

Steg champignon i samme gryde, til de afgiver væde og tager farve. Tilsæt løg, og steg videre, til løgene er klare. Kom kødet tilbage i gryden sammen med tomatpuré, paprika, hønsefond og fløde. Bring gryden i kog, og lad den simre i 15 minutter.

Steg cocktailpølser i olie på en pande, til de tager farve. Kom dem i gryden, og lad den simre videre, til kødet er mørt. Smag til med salt og peber.

Steg bacon sprød, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.

Drys med bacontern ved servering, og nyd mørbradgryden med ris eller kartoffelmos. 

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Omelet med spinat og gedeost

Her viser tv-kok og kogebogsforfatter Adam Price dig, hvordan du laver en af de mest klassiske retter i det salte køkken; Nemlig en omelet.  Omeletten...

Læs mere

Cacio e pepe

I samarbejde med Adam Price får du her hans opskrift på cacio e pepe. Retten består af få ingredienser og tager ikke længere tid at...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke