Chili con carne har muligvis ikke rod i det danske traditionskøkken, men den er en favorit på danske middagsborde på lige fod med boller i karry, mørbradgryde og frikadeller. Det er der god grund til, for til trods for en relativt simpel fremgangsmåde, som ikke kræver timevis i køkkenet, så er der fuld smæk på smagen.
Lav gerne en stor portion, nu du er i gang. Chili con carne er særdeles velegnet til en tur i frysen. Allerbedst bliver det dog, hvis du kan undlade at tilsætte bønnerne før lige inden servering.
Nyd chili con carne med ris eller brød samt eventuelt en skefuld cremefraiche til at tøjle varmen fra chilien.
4 personer:
Ingredienser
2 løg
3 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
Olie til stegning
600 g hakket oksekød
3 tsk. paprika
2 tsk. chilipulver
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
2 dåser hakkede tomater
2 spsk. tomatpuré
2,5 dl oksefond/-bouillon
25 g mørk chokolade
1 ds kidneybønner
1 ds sorte bønner
Koriander og frisk chili til pynt
Salt og peber
Sådan gør du:
Pil og hak løg og hvidløg. Skær peberfrugter i grove tern.
Sautér løg, hvidløg og peberfrugt i olie i en stor gryde, til løgene er klare. Tilsæt hakket oksekød, og brun det grundigt. Kom krydderier ved, og steg videre i et minuts tid. Tilsæt nu hakkede tomater, tomatpuré, fond og mørk chokolade, bring gryden i kog, og lad den simre i 20-25 minutter. Tilsæt bønner, og lad retten simre videre i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber samt ekstra chilipulver hvis nødvendigt.
Pynt med koriander og snittet chilipeber ved servering, og nyd med ris eller brød.