Sæt lynhurtig og smagsrig mad på bordet med denne her opskrift på pasta med chorizo, semi-soltørrede tomater og rucola i en cremet tomatsauce. Retten får også smag af både chili og fennikelfrø, som begge passer perfekt til chorizoen.
Tilpas mængden af chili efter smag og behag, og nyd eventuelt retten med en god grøn salat med en syrlig vinaigrette til at give modspil til saucen.
Ingredienser
4 personer
400 g pasta, fx rigatoni
1 lille løg
3 fed hvidløg
1 chilipeber
300 g fersk chorizo
4 spsk tomatpuré
1 tsk fennikelfrø
1 dl piskefløde
100 g semi-soltørrede tomater
2 håndfulde rucola
1 håndfuld revet parmesan
Salt og peber
Sådan gør du
Kog pastaen i letsaltet vand, til den er al dente. Hæld vandet fra, men gem en smule af det.
Pil og hak løg og hvidløg. Hak chilipeber.
Klem farsen ud af chorizoen, og del den i mindre stykker. Steg den på en tør pande, til den afgiver fedt og tager farve. Hæld lidt af fedtet fra, og tilsæt løg, hvidløg og chili. Steg videre, til løgene er klare. Tilsæt tomatpuré og fennikelfrø, og steg videre i 1 minut. Vend fløde, pasta og semi-soltørrede tomater i, og tilpas konsistensen med lidt af kogevandet fra pastaen.
Vend rucola i lige inden servering, og smag til med salt og peber.
Drys med revet parmesan ved servering.