Risotto er nem italiensk comfort food, som dog kræver din fulde opmærksomhed, mens du laver den. Der skal røres hyppigt i gryden, så risene tilberedes jævnt, og så de ikke brænder fast i grydens bund.
I denne udgave er der brugt porre, hvidløg og krydderurter, men risotto kan laves i et utal af variationer.
4 personer
Ingredienser
1 løg
3 fed hvidløg
1 bdt. porrer
½ bdt. persille
75 g parmesan
Olivenolie
300 g risottoris
2,5 dl tør hvidvin
1 l hønsefond
60 g smør
Salt og peber
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Skær porrer i fine ringe. Pluk og hak persille, og riv parmesanen.
Steg løg og hvidløg i olivenolie i en gryde, til løgene er klare. Tilsæt risottoris, og steg videre i 1 minut. Tilsæt hvidvin, og rør ofte, til al væden er fordampet. Tilsæt en smule fond, og lad den langsomt arbejdes ind i risene under hyppig omrøring. Fortsæt med resten af fonden, til risene er kogt færdige, men stadig har en smule bid. Det tager cirka 15 minutter.
Steg porrerne i halvdelen af smørret på en pande ved jævn varme i 5-6 minutter, uden at de tager farve.
Vend porre, persille, resten af smørret og halvdelen af parmesanen i risottoen, og smag til med salt og peber.
Top med med resten af parmesanen ved servering.