Risotto med porre, persille og parmesan - Gastrotools.dk

Risotto med porre, persille og parmesan

Risotto er nem italiensk comfort food, som dog kræver din fulde opmærksomhed, mens du laver den. Der skal røres hyppigt i gryden, så risene tilberedes jævnt, og så de ikke brænder fast i grydens bund.

I denne udgave er der brugt porre, hvidløg og krydderurter, men risotto kan laves i et utal af variationer.

4 personer

Ingredienser

1 løg

3 fed hvidløg

1 bdt. porrer

½ bdt. persille

75 g parmesan

Olivenolie

300 g risottoris

2,5 dl tør hvidvin

1 l hønsefond

60 g smør

Salt og peber

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg. Skær porrer i fine ringe. Pluk og hak persille, og riv parmesanen. 

Steg løg og hvidløg i olivenolie i en gryde, til løgene er klare. Tilsæt risottoris, og steg videre i 1 minut. Tilsæt hvidvin, og rør ofte, til al væden er fordampet. Tilsæt en smule fond, og lad den langsomt arbejdes ind i risene under hyppig omrøring. Fortsæt med resten af fonden, til risene er kogt færdige, men stadig har en smule bid. Det tager cirka 15 minutter.

Steg porrerne i halvdelen af smørret på en pande ved jævn varme i 5-6 minutter, uden at de tager farve.

Vend porre, persille, resten af smørret og halvdelen af parmesanen i risottoen, og smag til med salt og peber.

Top med med resten af parmesanen ved servering. 

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Den klassiske risotto fås her i en grøn version med ramsløg og ærter, som både giver en smuk farve og en frisk smag sammenlignet med...

Læs mere
Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Kok og restauratør Christian F. B. Puglisi driver til daglig restauranterne Bæst og Mirabelle, som begge tager udgangspunkt i det italienske køkken. Her giver han...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke