Risoni med svampe og parmesan - Gastrotools.dk

Risoni med svampe og parmesan

Risoni, som også går under navnet orzo, er en slags pasta, der ligner riskorn. Du finder den i velassorterede supermarkeder sammen med pastaen. Du kan blandt andet bruge den som her i stedet for ris i en risotto. I denne version får den selskab af blandede svampe, parmesan og kørvel. 

4 personer

Ingredienser

500 g blandede svampe

3 skalotteløg

2 fed hvidløg

Smør til stegning

400 g risoni (går også under navnet orzo)

2 dl tør hvidvin

1 l hønsefond

2 dl piskefløde

150 g friskrevet parmesan

20 g smør

1 bdt. kørvel

Salt og peber

Sådan gør du

Rens svampene. Skær evt. større svampe i mundrette stykker.

Pil og hak skalotteløg og hvidløg, og sautér begge dele i smør i en gryde i et par minutter, til løgene er klare. Tilsæt risoni, og sautér videre et minuts tid. Tilsæt hvidvinen, bring gryden i kog, og lad den simre under hyppig omrøring, til vinen næsten er fordampet. Tilsæt nu hønsefonden lidt efter lidt, så den langsomt arbejdes ind i risonien og absorberes. Tilsæt fløden, og lad den simre videre, til risonien er kogt mør. Kom nu revet parmesan og smør i, og lad det smelte i retten. Smag til med salt og peber. Bliver risonien for tør, kan du tilsætte lidt ekstra hønsefond 

Steg svampene i smør på en pande, til de afgiver væde og tager farve. Vend 2/3 af svampene i risonien.

Anret i dybe tallerkner, og top med resten af svampene og plukket kørvel.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke