Risoni med svampe og parmesan

Risoni, som også går under navnet orzo, er en slags pasta, der ligner riskorn. Du finder den i velassorterede supermarkeder sammen med pastaen. Du kan blandt andet bruge den som her i stedet for ris i en risotto. I denne version får den selskab af blandede svampe, parmesan og kørvel. 

4 personer

Ingredienser

500 g blandede svampe

3 skalotteløg

2 fed hvidløg

Smør til stegning

400 g risoni (går også under navnet orzo)

2 dl tør hvidvin

1 l hønsefond

2 dl piskefløde

150 g friskrevet parmesan

20 g smør

1 bdt. kørvel

Salt og peber

Sådan gør du

Rens svampene. Skær evt. større svampe i mundrette stykker.

Pil og hak skalotteløg og hvidløg, og sautér begge dele i smør i en gryde i et par minutter, til løgene er klare. Tilsæt risoni, og sautér videre et minuts tid. Tilsæt hvidvinen, bring gryden i kog, og lad den simre under hyppig omrøring, til vinen næsten er fordampet. Tilsæt nu hønsefonden lidt efter lidt, så den langsomt arbejdes ind i risonien og absorberes. Tilsæt fløden, og lad den simre videre, til risonien er kogt mør. Kom nu revet parmesan og smør i, og lad det smelte i retten. Smag til med salt og peber. Bliver risonien for tør, kan du tilsætte lidt ekstra hønsefond 

Steg svampene i smør på en pande, til de afgiver væde og tager farve. Vend 2/3 af svampene i risonien.

Anret i dybe tallerkner, og top med resten af svampene og plukket kørvel.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →