Risoni, som også går under navnet orzo, er en slags pasta, der ligner riskorn. Du finder den i velassorterede supermarkeder sammen med pastaen. Du kan blandt andet bruge den som her i stedet for ris i en risotto. I denne version får den selskab af blandede svampe, parmesan og kørvel.
4 personer
Ingredienser
500 g blandede svampe
3 skalotteløg
2 fed hvidløg
Smør til stegning
400 g risoni (går også under navnet orzo)
2 dl tør hvidvin
1 l hønsefond
2 dl piskefløde
150 g friskrevet parmesan
20 g smør
1 bdt. kørvel
Salt og peber
Sådan gør du
Rens svampene. Skær evt. større svampe i mundrette stykker.
Pil og hak skalotteløg og hvidløg, og sautér begge dele i smør i en gryde i et par minutter, til løgene er klare. Tilsæt risoni, og sautér videre et minuts tid. Tilsæt hvidvinen, bring gryden i kog, og lad den simre under hyppig omrøring, til vinen næsten er fordampet. Tilsæt nu hønsefonden lidt efter lidt, så den langsomt arbejdes ind i risonien og absorberes. Tilsæt fløden, og lad den simre videre, til risonien er kogt mør. Kom nu revet parmesan og smør i, og lad det smelte i retten. Smag til med salt og peber. Bliver risonien for tør, kan du tilsætte lidt ekstra hønsefond
Steg svampene i smør på en pande, til de afgiver væde og tager farve. Vend 2/3 af svampene i risonien.
Anret i dybe tallerkner, og top med resten af svampene og plukket kørvel.