Gnocchi med parmesansauce, svampe og kål

Nordisk inspireret gnocchi med årstidens svampe og grønkål i en cremet parmesansauce. Ønsker du et endnu fyldigere måltid, kan du eventuelt tilsætte lidt sprødstegt bacon i tern eller en rest kogt eller stegt kylling i mundrette stykker. Retten smager i øvrigt også dejligt med pasta.

4 personer

400 g blandede svampe
200 g grønkål
Smør til stegning
500 g gnocchi
Smør til stegning
Evt. parmesanflager til pynt
Salt og peber

Rens svampene, og skær evt. større svampe i mundrette stykker.

Rib grønkålsbladene af stænglerne, og skyl dem grundigt. Lad dem dryppe af i et dørslag.

Steg svampene i smør på en pande, til de afgiver væde og tager farve. Kom grønkålen ved, og steg videre, til den lidt falder sammen. Krydr med salt og peber.

Kog gnocchien efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, men gem en smule af det.

Vend gnocchien sammen med parmesansauce, svampe og grønkål – justér evt. konsistensen med lidt af kogevandet fra gnocchien. Smag til med salt og peber.

Pynt evt. med ekstra parmesan.

Parmesansauce:
1 skalotteløg
Smør til stegning
2 dl hønsefond
1 dl mælk
1 dl fløde
50 g fintrevet parmesan
Salt og peber

Pil og hak skalotteløget. Sautér det i smør i en gryde, til løgene er klare. Kom hønsefonden ved, bring gryden i kog, og reducér til det halve. Tilsæt mælk og fløde, og reducér atter til 1/3. Tag gryden af varmen, og tilsæt parmesan. Blend saucen, og smag til med salt og peber.

Lun saucen i en gryde ved servering uden at bringe den i kog.
Efterår

← Ældre indlæg Nyere indlæg →



Kommenter

Du skal acceptere vores handelsbetingelser, før du kan gå videre

Du har endnu ikke accepteret Handelsbetingelserne. Dette er nødvendigt, før du kan fortsætte.