Gnocchi med parmesansauce, svampe og kål - Gastrotools.dk

Gnocchi med parmesansauce, svampe og kål

Nordisk inspireret gnocchi med årstidens svampe og grønkål i en cremet parmesansauce. Ønsker du et endnu fyldigere måltid, kan du eventuelt tilsætte lidt sprødstegt bacon i tern eller en rest kogt eller stegt kylling i mundrette stykker. Retten smager i øvrigt også dejligt med pasta.

4 personer

Ingredienser

400 g blandede svampe
200 g grønkål
Smør til stegning
500 g gnocchi
Smør til stegning
Evt. parmesanflager til pynt
Salt og peber

Parmesansauce:
1 skalotteløg
Smør til stegning
2 dl hønsefond
1 dl mælk
1 dl fløde
50 g fintrevet parmesan
Salt og peber

Sådan gør du

Sådan gør du
Rens svampene, og skær evt. større svampe i mundrette stykker.

Rib grønkålsbladene af stænglerne, og skyl dem grundigt. Lad dem dryppe af i et dørslag.

Steg svampene i smør på en pande, til de afgiver væde og tager farve. Kom grønkålen ved, og steg videre, til den lidt falder sammen. Krydr med salt og peber.

Kog gnocchien efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, men gem en smule af det.

Vend gnocchien sammen med parmesansauce, svampe og grønkål – justér evt. konsistensen med lidt af kogevandet fra gnocchien. Smag til med salt og peber.

Pynt evt. med ekstra parmesan.

Parmesansauce:
Pil og hak skalotteløget. Sautér det i smør i en gryde, til løgene er klare. Kom hønsefonden ved, bring gryden i kog, og reducér til det halve. Tilsæt mælk og fløde, og reducér atter til 1/3. Tag gryden af varmen, og tilsæt parmesan. Blend saucen, og smag til med salt og peber.

Lun saucen i en gryde ved servering uden at bringe den i kog.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke