Lækker lille ret med stegt blæksprutte, puré på blomkål, kålskud og en vinaigrette med æble, skalotteløg, soja og lime. Der er brugt kålskud fra palmekål her, men andre slags kål som eksempelvis grønkål fungerer også fint. Kan du ikke finde kålskud, kan de større blade også benyttes. Sørg for at rive eller skære dem i mindre stykker inden brug.
4 personer
Ingredienser
½ lille blomkål
2 dl mælk
½ - 1 dl piskefløde
400 g renset blæksprutte
Olie til stegning
200 g kålskud
Salt og peber
Vinaigrette:
1 spsk. skrællet æble i små tern
1 spsk. skalotteløg i små tern
2 spsk. soja
1 spsk. limejuice
1/2 spsk. sukker
1 tsk. sesamolie
Sådan gør du
Skær blomkål i små buketter, og kog den møre i mælk. Sigt væden fra, og blend til en fin puré sammen med fløde. Smag til med salt og peber.
Skær bræksputtearmene af – er de meget store, kan de deles i mindre stykker. Rids kroppen, og skær den mindre stykker.
Steg blæksprutten i olie på en meget varm pande i cirka 60 sekunder. Krydr med salt og peber, og sæt dem til side.
Steg nu kålskuddene på samme pande i ca. 2 minutter. Krydr dem med salt og peber.
Anret kål, blæksprutte og blomkålspuré i dybe tallerkner, og top med vinaigretten.
Vinaigrette:
Kom alle ingredienserne i skål, og rør, til sukkeret er opløst.