Stegt blæksprutte med kålskud, blomkålspuré og soja-limevinaigrette - Gastrotools.dk

Stegt blæksprutte med kålskud, blomkålspuré og soja-limevinaigrette

Lækker lille ret med stegt blæksprutte, puré på blomkål, kålskud og en vinaigrette med æble, skalotteløg, soja og lime. Der er brugt kålskud fra palmekål her, men andre slags kål som eksempelvis grønkål fungerer også fint. Kan du ikke finde kålskud, kan de større blade også benyttes. Sørg for at rive eller skære dem i mindre stykker inden brug.

4 personer

Ingredienser

½ lille blomkål
2 dl mælk
½ - 1 dl piskefløde
400 g renset blæksprutte
Olie til stegning
200 g kålskud
Salt og peber

Vinaigrette:
1 spsk. skrællet æble i små tern
1 spsk. skalotteløg i små tern
2 spsk. soja
1 spsk. limejuice
1/2 spsk. sukker
1 tsk. sesamolie

Sådan gør du

Skær blomkål i små buketter, og kog den møre i mælk. Sigt væden fra, og blend til en fin puré sammen med fløde. Smag til med salt og peber.
 
Skær bræksputtearmene af – er de meget store, kan de deles i mindre stykker. Rids kroppen, og skær den mindre stykker.
 
Steg blæksprutten i olie på en meget varm pande i cirka 60 sekunder. Krydr med salt og peber, og sæt dem til side.
 
Steg nu kålskuddene på samme pande i ca. 2 minutter. Krydr dem med salt og peber.
 
Anret kål, blæksprutte og blomkålspuré i dybe tallerkner, og top med vinaigretten.

Vinaigrette:

Kom alle ingredienserne i skål, og rør, til sukkeret er opløst.


Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Kartoffelblinis med urtecreme og rogn

Siden optagelsen af denne video har fiskeriministeren udmeldt et forbud mod målrettet fiskeri efter stenbideren i 2025. For at støtte bestanden af stenbidere anbefaler Adam...

Læs mere

Ceviche af torsk med urteolie

Se opskriften her Ingredienser 4 personer 200 gram torsk (50 gram torsk pr. person) 1 lille fed hvidløg Saften af 2 citroner, 1 lime en...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke