Stegt blæksprutte med kålskud, blomkålspuré og soja-limevinaigrette - Gastrotools.dk

Stegt blæksprutte med kålskud, blomkålspuré og soja-limevinaigrette

Lækker lille ret med stegt blæksprutte, puré på blomkål, kålskud og en vinaigrette med æble, skalotteløg, soja og lime. Der er brugt kålskud fra palmekål her, men andre slags kål som eksempelvis grønkål fungerer også fint. Kan du ikke finde kålskud, kan de større blade også benyttes. Sørg for at rive eller skære dem i mindre stykker inden brug.

4 personer

Ingredienser

½ lille blomkål
2 dl mælk
½ - 1 dl piskefløde
400 g renset blæksprutte
Olie til stegning
200 g kålskud
Salt og peber

Vinaigrette:
1 spsk. skrællet æble i små tern
1 spsk. skalotteløg i små tern
2 spsk. soja
1 spsk. limejuice
1/2 spsk. sukker
1 tsk. sesamolie

Sådan gør du

Skær blomkål i små buketter, og kog den møre i mælk. Sigt væden fra, og blend til en fin puré sammen med fløde. Smag til med salt og peber.
 
Skær bræksputtearmene af – er de meget store, kan de deles i mindre stykker. Rids kroppen, og skær den mindre stykker.
 
Steg blæksprutten i olie på en meget varm pande i cirka 60 sekunder. Krydr med salt og peber, og sæt dem til side.
 
Steg nu kålskuddene på samme pande i ca. 2 minutter. Krydr dem med salt og peber.
 
Anret kål, blæksprutte og blomkålspuré i dybe tallerkner, og top med vinaigretten.

Vinaigrette:

Kom alle ingredienserne i skål, og rør, til sukkeret er opløst.


Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke