Friteret blæksprutte, rejer og småfisk er fingermad, når det er bedst. Servér det som en forret for venner og familie med øl eller kølig hvidvin, og gerne som en del af flere små retter inden hovedmåltidet.
Er blæksprutterne store, kan du ridse kødet på kryds og tværs og skære den i aflange stykker. Er de små, kan du stege dem hele, efter de er renset.
4 personer
Ingredienser
200 g store rejer
200 g renset blæksprutte
2 dl hvedemel
2 dl majsstivelse
¾ tsk. salt
1,5 tsk. bagepulver
4 dl kold danskvand
1 l smagsneutral olie til friturestegning
100 g renset smelt
Flagesalt
Citronbåde til servering
Sådan gør du
Pil rejerne, og fjern tarmen. Lad eventuelt hovedet sidde på.
Skær blækspruttekroppe i ringe, og skær armene fra hinanden.
Bland hvedemel, majsstivelse, salt og bagepulver, og pisk danskvand i lidt efter lidt.
Varm olien op til cirka 180 grader. Dyp rejer, blæksprutte og smelt i dejen, dryp af, og steg ad flere omgange, til det hele er sprødt. Dryp af på en rist eller på fedtsugende papir.
Drys med flagesalt, og servér med citronbåde.