Fritto Misto di Mare - Gastrotools.dk

Fritto Misto di Mare

Friteret blæksprutte, rejer og småfisk er fingermad, når det er bedst. Servér det som en forret for venner og familie med øl eller kølig hvidvin, og gerne som en del af flere små retter inden hovedmåltidet.

Er blæksprutterne store, kan du ridse kødet på kryds og tværs og skære den i aflange stykker. Er de små, kan du stege dem hele, efter de er renset.



4 personer

Ingredienser

200 g store rejer
200 g renset blæksprutte
2 dl hvedemel
2 dl majsstivelse
¾ tsk. salt
1,5 tsk. bagepulver
4 dl kold danskvand
1 l smagsneutral olie til friturestegning
100 g renset smelt
Flagesalt
Citronbåde til servering

Sådan gør du

Pil rejerne, og fjern tarmen. Lad eventuelt hovedet sidde på.

Skær blækspruttekroppe i ringe, og skær armene fra hinanden.

Bland hvedemel, majsstivelse, salt og bagepulver, og pisk danskvand i lidt efter lidt.

Varm olien op til cirka 180 grader. Dyp rejer, blæksprutte og smelt i dejen, dryp af, og steg ad flere omgange, til det hele er sprødt. Dryp af på en rist eller på fedtsugende papir.

Drys med flagesalt, og servér med citronbåde.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Kartoffelblinis med urtecreme og rogn

Siden optagelsen af denne video har fiskeriministeren udmeldt et forbud mod målrettet fiskeri efter stenbideren i 2025. For at støtte bestanden af stenbidere anbefaler Adam...

Læs mere

Ceviche af torsk med urteolie

Se opskriften her Ingredienser 4 personer 200 gram torsk (50 gram torsk pr. person) 1 lille fed hvidløg Saften af 2 citroner, 1 lime en...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke