Blæksprutter er meget andet end friturestegt calamari. Her er de stegt med chili og hvidløg, inden de serveres i en salat med tomat, fennikel, bladselleri og friske urter.
Pas på med at overstege blæksprutterne. Det gør dem nemlig seje. Tricket er, at panden skal være rygende varm, og du kan evt. stege blæksprutterne ad to omgange for det bedste resultat.
4 personer
Ingredienser
400 g renset blæksprutte
2 fed hvidløg
1 chilipeber
1 rødløg
Olie til stegning
2 stilke bladselleri
1 fennikel
200 g cherrytomater
1 bdt. urter, fx persille, oregano og basilikum
3 spsk. olivenolie
1 citron
Evt. godt brød til servering
Salt, peber
Sådan gør du
Er blæksprutterne små, kan du stege dem hele. Ellers skæres de i mundrette stykker. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Pil og hak hvidløg. Hak chilien – kassér evt. kernerne.
Varm olie op på en stor pande, og steg hvidløg og chili ganske kort, til hvidløget så småt begynder at tage farve. Tilsæt blækspruttestykkerne, og steg dem ved høj varme i cirka 2 minutter. Pas på med overtilberedning, da det vil gøre dem seje. Krydr med salt og peber, og sæt blækspruttestykkerne til side.
Snit bladsellerien i tynde, aflange stykker. Halvér fenniklen, og snit den fint. Halvér cherrytomaterne. Pluk og hak urterne. Vend det hele sammen med den stegte blæksprutte og olivenolie, til krydr med citronsaft, salt og peber.
Nyd evt. salaten med godt brød.