Salade Lyonnaise med vagtelæg

Klassisk salat fra Frankrig med hjemmelavede croutoner, pocherede æg og sprød bacon. Den laves traditionelt med hønseæg, men her er der brugt vagtelæg i stedet. Det er vigtigt at pochere æggene i en høj gryde. Ellers skal de laves én efter én.

 

4 personer

 

2 skriver daggammelt brød

3 spsk. olivenolie

200 g bacon i strimler

2 spsk. lagereddike

18 vagtelæg

1 håndfuld feldsalat

1 håndfuld radicchio

1 håndfuld friséesalat

Friske urter til pynt, fx snittet purløg og purløgsblomster

Salt og peber

 

Riv brødet i grove stykker, vend dem med olivenolie, salt og peber, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen ved 200 grader i ca. 7-8 minutter, til de er sprøde og gyldne.

 

Steg bacon sprød på en tør pande, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.

 

Bring en høj gryde med vand i kog, og tilsæt eddike. Slå æggene ud i en beholder, og hæld dem i gryden med det kogende vand. Når de dukker op til overfladen igen, er de klar. Tag dem op med en hulske, og læg dem i en skål med isvand.

 

Vend salatbladene sammen med dressingen, og anret dem i skåle med croutoner, pocherede vagtelæg og bacon. Pynt til sidst med purløg og purløgsblomster.

 

Sennepsvinaigrette:

3 spsk. olivenolie

1 spsk. hvidvinseddike

1 tsk. Dijonsennep

1 tsk. sukker

Salt og peber

 

Pisk olivenolie, eddike, sennep og sukker sammen. Smag dressingen til med salt og peber.


← Ældre indlæg Nyere indlæg →



Kommenter

Du skal acceptere vores handelsbetingelser, før du kan gå videre

Du har endnu ikke accepteret Handelsbetingelserne. Dette er nødvendigt, før du kan fortsætte.