Salade Lyonnaise med vagtelæg

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Se flere af vores opskrifter

Forberedelse: 15 min
Tilberedning: 10 min
I alt: 25 min

Klassisk salat fra Frankrig med hjemmelavede croutoner, pocherede æg og sprød bacon. Den laves traditionelt med hønseæg, men her er der brugt vagtelæg i stedet. Det er vigtigt at pochere æggene i en høj gryde. Ellers skal de laves én efter én.

Antal
personer
Ingredienser
2 skiver
daggammelt brød
3 spsk.
olivenolie
200 g
bacon i strimler
2 spsk.
lagereddike
18 stk.
vagtelæg
1 håndfuld
feldsalat
1 håndfuld
radicchio
1 håndfuld
friséesalat
Friske urter til pynt, fx snittet purløg og purløgsblomster
Salt og peber
3 spsk.
olivenolie
1 spsk.
hvidvinseddike
1 tsk.
Dijonsennep
1 tsk.
sukker
Salt og peber
Skærm
Fremgangsmåde

Salade Lyonnaise

Trin 1/3

Riv brødet i grove stykker, vend dem med olivenolie, salt og peber, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen ved 200 grader i ca. 7-8 minutter, til de er sprøde og gyldne.

Trin 2/3

Bring en høj gryde med vand i kog, og tilsæt eddike. Slå æggene ud i en beholder, og hæld dem i gryden med det kogende vand. Når de dukker op til overfladen igen, er de klar. Tag dem op med en hulske, og læg dem i en skål med isvand.

Trin 3/3

Vend salatbladene sammen med dressingen, og anret dem i skåle med croutoner, pocherede vagtelæg og bacon. Pynt til sidst med purløg og purløgsblomster.

Sennepsvinaigrette

Trin 1/1

Pisk olivenolie, eddike, sennep og sukker sammen. Smag dressingen til med salt og peber.

Bliv Gastro-VIP og få:

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.