Salade Lyonnaise med vagtelæg - Gastrotools.dk

Salade Lyonnaise med vagtelæg

Klassisk salat fra Frankrig med hjemmelavede croutoner, pocherede æg og sprød bacon. Den laves traditionelt med hønseæg, men her er der brugt vagtelæg i stedet. Det er vigtigt at pochere æggene i en høj gryde. Ellers skal de laves én efter én.

 

4 personer

 

2 skriver daggammelt brød

3 spsk. olivenolie

200 g bacon i strimler

2 spsk. lagereddike

18 vagtelæg

1 håndfuld feldsalat

1 håndfuld radicchio

1 håndfuld friséesalat

Friske urter til pynt, fx snittet purløg og purløgsblomster

Salt og peber

 

Riv brødet i grove stykker, vend dem med olivenolie, salt og peber, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen ved 200 grader i ca. 7-8 minutter, til de er sprøde og gyldne.

 

Steg bacon sprød på en tør pande, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.

 

Bring en høj gryde med vand i kog, og tilsæt eddike. Slå æggene ud i en beholder, og hæld dem i gryden med det kogende vand. Når de dukker op til overfladen igen, er de klar. Tag dem op med en hulske, og læg dem i en skål med isvand.

 

Vend salatbladene sammen med dressingen, og anret dem i skåle med croutoner, pocherede vagtelæg og bacon. Pynt til sidst med purløg og purløgsblomster.

 

Sennepsvinaigrette:

3 spsk. olivenolie

1 spsk. hvidvinseddike

1 tsk. Dijonsennep

1 tsk. sukker

Salt og peber

 

Pisk olivenolie, eddike, sennep og sukker sammen. Smag dressingen til med salt og peber.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke