Salade Lyonnaise med vagtelæg

Opskrifter fra professionelle

Klassisk salat fra Frankrig med hjemmelavede croutoner, pocherede æg og sprød bacon. Den laves traditionelt med hønseæg, men her er der brugt vagtelæg i stedet. Det er vigtigt at pochere æggene i en høj gryde. Ellers skal de laves én efter én.
Salade Lyonnaise
Riv brødet i grove stykker, vend dem med olivenolie, salt og peber, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen ved 200 grader i ca. 7-8 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Bring en høj gryde med vand i kog, og tilsæt eddike. Slå æggene ud i en beholder, og hæld dem i gryden med det kogende vand. Når de dukker op til overfladen igen, er de klar. Tag dem op med en hulske, og læg dem i en skål med isvand.
Vend salatbladene sammen med dressingen, og anret dem i skåle med croutoner, pocherede vagtelæg og bacon. Pynt til sidst med purløg og purløgsblomster.
Sennepsvinaigrette
Pisk olivenolie, eddike, sennep og sukker sammen. Smag dressingen til med salt og peber.