Klassisk salat fra Frankrig med hjemmelavede croutoner, pocherede æg og sprød bacon. Den laves traditionelt med hønseæg, men her er der brugt vagtelæg i stedet. Det er vigtigt at pochere æggene i en høj gryde. Ellers skal de laves én efter én.
4 personer
2 skriver daggammelt brød
3 spsk. olivenolie
200 g bacon i strimler
2 spsk. lagereddike
18 vagtelæg
1 håndfuld feldsalat
1 håndfuld radicchio
1 håndfuld friséesalat
Friske urter til pynt, fx snittet purløg og purløgsblomster
Salt og peber
Riv brødet i grove stykker, vend dem med olivenolie, salt og peber, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen ved 200 grader i ca. 7-8 minutter, til de er sprøde og gyldne.
Steg bacon sprød på en tør pande, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.
Bring en høj gryde med vand i kog, og tilsæt eddike. Slå æggene ud i en beholder, og hæld dem i gryden med det kogende vand. Når de dukker op til overfladen igen, er de klar. Tag dem op med en hulske, og læg dem i en skål med isvand.
Vend salatbladene sammen med dressingen, og anret dem i skåle med croutoner, pocherede vagtelæg og bacon. Pynt til sidst med purløg og purløgsblomster.
Sennepsvinaigrette:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. Dijonsennep
1 tsk. sukker
Salt og peber
Pisk olivenolie, eddike, sennep og sukker sammen. Smag dressingen til med salt og peber.