Saltimbocca ala Romana - Gastrotools.dk

Saltimbocca ala Romana

Saltimbocca består af tynde skiver kalveschnitzel, som steges sammen med salvie og lufttørret skinke.
Hertil kommer en enkel sauce på sød marsalavin og fond.

Ønsker du en tykkere sauce, kan du vælge at jævne den eller montere den med koldt smør – det vil sige, at du tager panden af varmen og pisker kolde smørtern i et efter et. 

Ingredienser

2 personer

2 kalveschnitzler, ca. 600 g

4 skiver lufttørret skinke

4 salvieblade

1,5 dl hvedemel

50 g smør

1 dl marsala

1 dl hønsefond

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kalveschnitzlerne mellem to stykker husholdningsfilm, og bank dem flade med en kødhammer eller bagsiden af en tung pande. Vikl lufttørret skinke omkring, og sæt skinke og salvieblade fast med en tandstikker. 

Krydr hvedemel med salt og peber. Vend hvert stykke kød i melet, og ryst det let, så overskydende mel drysses af.

Brun kalveschnitzlerne grundigt ad to omgange i halvdelen af smørret på en pande, og sæt dem til side. 

Rengør panden, tilsæt marsala og hønsefond, og kog ind til det halve. Tilsæt resten af smørret, og lad det smelte. Smag til med salt og peber. 

Kom kødet tilbage på panden, og servér.  

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Den klassiske risotto fås her i en grøn version med ramsløg og ærter, som både giver en smuk farve og en frisk smag sammenlignet med...

Læs mere
Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Kok og restauratør Christian F. B. Puglisi driver til daglig restauranterne Bæst og Mirabelle, som begge tager udgangspunkt i det italienske køkken. Her giver han...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke