Saltimbocca ala Romana - Gastrotools.dk

Saltimbocca ala Romana

Saltimbocca består af tynde skiver kalveschnitzel, som steges sammen med salvie og lufttørret skinke.
Hertil kommer en enkel sauce på sød marsalavin og fond.

Ønsker du en tykkere sauce, kan du vælge at jævne den eller montere den med koldt smør – det vil sige, at du tager panden af varmen og pisker kolde smørtern i et efter et. 

Ingredienser

2 personer

2 kalveschnitzler, ca. 600 g

4 skiver lufttørret skinke

4 salvieblade

1,5 dl hvedemel

50 g smør

1 dl marsala

1 dl hønsefond

Salt og peber

Sådan gør du

Læg kalveschnitzlerne mellem to stykker husholdningsfilm, og bank dem flade med en kødhammer eller bagsiden af en tung pande. Vikl lufttørret skinke omkring, og sæt skinke og salvieblade fast med en tandstikker. 

Krydr hvedemel med salt og peber. Vend hvert stykke kød i melet, og ryst det let, så overskydende mel drysses af.

Brun kalveschnitzlerne grundigt ad to omgange i halvdelen af smørret på en pande, og sæt dem til side. 

Rengør panden, tilsæt marsala og hønsefond, og kog ind til det halve. Tilsæt resten af smørret, og lad det smelte. Smag til med salt og peber. 

Kom kødet tilbage på panden, og servér.  

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Kartoffelblinis med urtecreme og rogn

Siden optagelsen af denne video har fiskeriministeren udmeldt et forbud mod målrettet fiskeri efter stenbideren i 2025. For at støtte bestanden af stenbidere anbefaler Adam...

Læs mere

Ceviche af torsk med urteolie

Se opskriften her Ingredienser 4 personer 200 gram torsk (50 gram torsk pr. person) 1 lille fed hvidløg Saften af 2 citroner, 1 lime en...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke