Kylling i prosciutto og salvie med marsalasauce - Gastrotools.dk

Kylling i prosciutto og salvie med marsalasauce

Den italienske klassiker saltimbocca er oprindeligt lavet med tynde skiver kalv. Her er der brugt kylling i stedet, som er lidt mere tilgængelig i danske supermarkeder. Kan du ikke få fingrene i den italienske hedvin marsala (den, som man også bruger i tiramisu), kan du i stedet bruge maderia. Hvidvin kan også benyttes, men saucen får dog ikke samme sødme.  

Nyd evt. retten med dine yndlingskartofler og dampet grønt.

4 personer

Ingredienser 

4 kyllingebrystfileter

½ bdt. salvie

8 skiver proscuitto eller anden lufttørret skinke

Smør til stegning

1 dl marsala

2 dl hønsefond

25 g koldt smør i tern

Salt og peber

Sådan gør du

Er kyllingebrystfileterne meget tykke, bankes de en smule fladere med en kagerulle eller bagsiden af en tung pande. Krydr dem med salt og peber, læg et par salvieplade på hvert kyllingebryst, og vikl skinken omkring dem. Sæt den evt. fast med en tandstikker eller en kødnål.

Brun kyllingebrystfileterne på en pande i smør, og overfør dem til et ovnfast fad. Steg dem færdige i ovnen ved 160 grader varmluft/180 grader alm. ovn i ca. 10 minutter. Lad dem hvile i 5-10 minutter.

Kom imens marsala på panden, og kog den ind til det halve. Kom nu hønsefonden på panden, og kog atter væden ind til det halve. Tag panden af varmen, og montér med smør (pisk de kolde smørtern i én efter en). Smag til med salt og peber.

Servér kyllingebrystfileterne med saucen. 

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Kogt hummer

Kogt hummer

Det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og...

Læs mere
Surdejsbrød

Surdejsbrød

Surdejsbrød kan føles som en videnskab i sig selv, men det behøver ikke være så svært. Her får du en mere simpel version med lav...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke