BBQ-vagtel

Den klassiske grillkylling får kamp til stregen af de her butterfly-vagtler i en spicy hjemmelavet BBQ-sauce. Lav evt. en dobbelt portion af sidstnævnte, nu du er i gang. Den smager også skønt på både gris, lam og ko.

 

Nyd evt. BBQ-vagtlerne med bagte kartofler, kogte majs og coleslaw.

 

4 personer

 

8 vagtler

BBQ-sauce

Salt og peber

 

Klip vagtlerne på hver side af rygbenet. Kassér benet, og skyl vagtlerne for eventuelle indmadsrester. Dup dem tørre med køkkenrulle. Spred dem ud som en sommerfugl med brystsiden opad, krydr med salt og peber, og pensl dem med BBQ-sauce.

 

Steg dem på en ovnrist ved 220 grader varmluft med grillfunktion i ca. 15 minutter, eller indtil de er sprøde og gennemstegte.

 

Tag vagtlerne ud af ovnen, og pensl dem atter med BBQ-sauce.

 

BBQ-sauce:

2 dl ketchup

2,5 spsk. æblecidereddike

1,25 g brun farin

1 tsk hvidløgspulver

2 tsk paprika

1 tsk cayennepeber

1 tsk salt

½-1 spsk hot sauce

 

Kom alle ingredienserne i en gryde, og giv BBQ saucen et opkog, til den brune farin er smeltet.

 

Sommer

← Ældre indlæg Nyere indlæg →


Kommentar


  • Kan klart anbefale denne marinade til Gylling. Så!! Tag og lave et par gode landkyllinger på grillen her i den danske sommer varme. Bestemt en oplevelse værd!👍😅🥵

    Jens Christian Hansen d.

Kommenter

Du skal acceptere vores handelsbetingelser, før du kan gå videre

Du har endnu ikke accepteret Handelsbetingelserne. Dette er nødvendigt, før du kan fortsætte.