Den klassiske grillkylling får kamp til stregen af de her butterfly-vagtler i en spicy hjemmelavet BBQ-sauce. Lav evt. en dobbelt portion af sidstnævnte, nu du er i gang. Den smager også skønt på både gris, lam og ko.
Nyd evt. BBQ-vagtlerne med bagte kartofler, kogte majs og coleslaw.
4 personer
Ingredienser
8 vagtler
BBQ-sauce
Salt og peber
BBQ-sauce:
2 dl ketchup
2,5 spsk. æblecidereddike
1,25 g brun farin
1 tsk hvidløgspulver
2 tsk paprika
1 tsk cayennepeber
1 tsk salt
½-1 spsk hot sauce
Redskaber
Lille gryde eller kasserolle
Evt. krydderikværn
Evt. udbenerkniv til filetering
Sådan gør du
Klip vagtlerne på hver side af rygbenet. Kassér benet, og skyl vagtlerne for eventuelle indmadsrester. Dup dem tørre med køkkenrulle. Spred dem ud som en sommerfugl med brystsiden opad, krydr med salt og peber, og pensl dem med BBQ-sauce.
Steg dem på en ovnrist ved 220 grader varmluft med grillfunktion i ca. 15 minutter, eller indtil de er sprøde og gennemstegte.
Tag vagtlerne ud af ovnen, og pensl dem atter med BBQ-sauce.
BBQ-sauce:
Kom alle ingredienserne i en gryde, og giv BBQ saucen et opkog, til den brune farin er smeltet.