BBQ-vagtel - Gastrotools.dk

BBQ-vagtel

Den klassiske grillkylling får kamp til stregen af de her butterfly-vagtler i en spicy hjemmelavet BBQ-sauce. Lav evt. en dobbelt portion af sidstnævnte, nu du er i gang. Den smager også skønt på både gris, lam og ko.

Nyd evt. BBQ-vagtlerne med bagte kartofler, kogte majs og coleslaw. 

4 personer

Ingredienser

8 vagtler

BBQ-sauce

Salt og peber

BBQ-sauce:

2 dl ketchup

2,5 spsk. æblecidereddike

1,25 g brun farin

1 tsk hvidløgspulver

2 tsk paprika

1 tsk cayennepeber

1 tsk salt

½-1 spsk hot sauce

Redskaber

Lille gryde eller kasserolle

Evt. krydderikværn

Evt. udbenerkniv til filetering

Sådan gør du

Klip vagtlerne på hver side af rygbenet. Kassér benet, og skyl vagtlerne for eventuelle indmadsrester. Dup dem tørre med køkkenrulle. Spred dem ud som en sommerfugl med brystsiden opad, krydr med salt og peber, og pensl dem med BBQ-sauce.

Steg dem på en ovnrist ved 220 grader varmluft med grillfunktion i ca. 15 minutter, eller indtil de er sprøde og gennemstegte.

Tag vagtlerne ud af ovnen, og pensl dem atter med BBQ-sauce.

BBQ-sauce:

Kom alle ingredienserne i en gryde, og giv BBQ saucen et opkog, til den brune farin er smeltet.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Den klassiske risotto fås her i en grøn version med ramsløg og ærter, som både giver en smuk farve og en frisk smag sammenlignet med...

Læs mere
Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Kok og restauratør Christian F. B. Puglisi driver til daglig restauranterne Bæst og Mirabelle, som begge tager udgangspunkt i det italienske køkken. Her giver han...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke