Der er fuld knald på smagen i de her revelsben, som er marineret natten over i en spicy BBQ-sauce med et hint af asiatiske smagsnoter. Er vejret til det, eller har du nem adgang til grillen, kan du stege dem færdige på den. Ellers fungerer det fint under ovnens grillfunktion. For at lette rengøringen, kan du evt. lægge de forstegte revelsben på en bageplade med bagepapir.
Nyd dem evt. med en kålsalat og bagte kartofler.
4 personer
Ingredienser
1,5 kg revelsben
1 portion spicy BBQ-sauce
Spicy BBQ-sauce:
1,5 dl ketchup
3 spsk. Sriracha-chilisauce
2 spsk. tomatpuré
3 spsk. soja
2,5 spsk. æblecidereddike
100 g brun farin
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. løgpulver
2 tsk paprika
½ tsk. stødt koriander
1 tsk. salt
1 knsp. peber
Sådan gør du
Kom revelsbenene i en frysepose sammen med BBQ-saucen, og lad dem marinere på køl natten over.
Læg revelsbenene i et ovnfast fad (gem den overskydende marinade), dæk det med et låg eller sølvpapir, og sæt det i ovnen ved 140 grader varmluft/160 grader alm. ovn 2 timer.
Giv imens den overskydende marinade et opkog, til konsistensen bliver en anelse tykkere.
Tag revelsbenene ud af ovnen, fjern låget/sølvpapiret, og pensl dem med marinaden. Skru ovnen op på grillfunktion (eller fyr op i grillen), og steg dem yderligere 10 minutter, til de får en pæn farve. Hold godt øje undervejs, så de ikke brænder på.
Spicy BBQ-sauce:Kom alle ingredienserne i en gryde, og giv BBQ saucen et opkog, til den brune farin er smeltet. Afkøl.