Få Thomas Rodes opskrift på grillede asparges og broccolini: En perfekt sommerret, der både kan nydes som tilbehør eller som en lækker forret.
Retten laves her på stegepladen over bål, men du kan også sagtens bruge stegepladen på grillen eller komfuret - og du kan endda anrette direkte på pladen.
Se opskriften her:
Ingredienser
Til 4 personer
8 tykke grønne asparges, befriet for den seje rodende og fligene
8 tykke hvide asparges, befriet for den seje rodende og skrællede
8 flotte broccolini
Olivenolie
Rosmarin
150 g usaltet smør, klaret og brunet*
1 rødløg, pillet og finthakket
2 spsk birkes
2 spsk pistaciekerner, grofthakkede
Den revne skal af en halv økologisk appelsin
Lidt appelsinsaft og citronsaft til at smage til med
Salt og friskkværnet peber
* Smelt smørret ved moderat varme, lad det bruse op og langsomt brune, til det skummer og udsender en nøddeagtig duft. Lad det herefter køle næsten af, inden det sies.
Sådan gør du
Grøntsager
Varm din stegeplade op til moderat varme over bål eller på komfuret. Dryp den med olivenolie, hvorpå der drysses med saltflager og rosmarinblade.
Placer herpå grøntsagerne skiftevis, og lad dem få farve, inden de vendes, dryppes med olivenolie og evt. krydres. Steg dem netop let møre.
Saucen
Varm det brunede smør, og tilsæt så først rødløg, så appelsinskal og så siden birkes og pistacier.
Smag til med salt, friskkværnet sort peber og juster med appelsin- og citronsaft.
Anretning
Hæld saucen over de grillede grøntsager, og sæt stegepladen på en bordskåner direkte på bordet.