Thomas Rodes stegte sandart med nye løg og løgolie - Gastrotools.dk

Thomas Rodes stegte sandart med nye løg og løgolie

Thomas Rode giver dig her en opskrift på sandart med løg i forskellige varianter - en smagfuld ret med den lyse sandart og løgene, der har fået lov til at karamellisere og blive søde.

Hvis du laver retten på den store stegeplade som Thomas Rode, kan du tilberede fisk og løg på samme tid takket være den store stegeflade. Med få, gode ingredienser er denne opskrift både enkel at tilberede og imponerende at servere. 

Se opskriften her:

Ingredienser

Til 4 personer

4 x 75 g sandartfilet, omhyggeligt skællet og befriet for ben 

4 nye løg, befriet for rod, det yderste lag og toppen. Gem toppen 

16 fine forårsløg, befriet for rod og det yderste lag og toppen. Gem toppen

1 dl olivenolie, gerne frugtig 

1 håndfuld bredbladet persille 

Evt. en aromatisk urt som rosmarin, citrontimian, salvie etc. 

1 skalotteløg, pillet og hakket fint

2 spsk. syltede asier, finthakkede 

Saften af en halv citron 

Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Sauce 

Kom olivenolie, løgtoppene og persillen samt den aromatiske urt, du eventuelt vil smagsætte saucen med, i en blender, og lad den køre, til olien begynder at dampe af friktionsvarmen. Den skal cirka være 53 grader varm.

Hæld olien i en fin si, og lad den dryppe igennem.

Tilsæt de finthakkede skalotteløg og asier, og smag til med citronsaft samt salt og friskkværnet peber. 

 

Løg

Flæk de nye løg.

Varm din stegeplade op over flammer eller på komfuret.

Dryp den moderat varme stegeplade med olivenolie, og drys flagesalt direkte på pladen.

Anbring de flækkede løg herpå med skærefladen nedad.

Lad løgene stege, til skærefladen er karamelliseret, og løgene er næsten møre. Vend dem.

Dryp mere olie på pladen, og læg nu forårsløgene på pladen. Steg dem, til de er møre og let brændte. 

 

Sandart 

Køb sandarten pivfrisk, og lad den ligge utildækket i køleskabet natten over.

Krydr fisken med salt og friskkværnet peber.

Varm din stegeplade op over flammer eller på komfuret.

Drys saltflager direkte på den varme plade, og læg fisken herpå med skindsiden nedad.

Pres forsigtigt fiskestykkerne helt flade mod pladen ved hjælp af din smasher, og steg dem ved høj varme. Lad være med at røre fisken, før al væsken er fordampet ud af skindet, og det begynder at sætte sig og blive sprødt.

Når fiskekødet begynder at blive hvidt hele vejen rundt i kanten, og skindet er gyldent, løsnes fisken og vendes rundt, får varme i cirka 15 sekunder og tages så af pladen og dryppes af. 

 

Anretning 

Anret forårsløg og de nye løg på et varmt fad eller tallerkener. Placer fisken herpå med den sprøde skindside opad, og drys med flagesalt.

Kom lidt af saucen rundt om fisken, og byd resten til.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Brian Mark: Sauce Bearnaise

Lær at lave en fransk klassiker, sauce bearnaise. Brian Mark giver dig her sin opskrift både på selve saucen og en hjemmelavet bearnaiseessens, som skal bruges. Denne...

Læs mere

Brian Mark: Sauce Blanquette

"Verdens nemmeste og måske mest alsidige sauce". Sådan beskriver Brian Mark sauce blanquette, som han her giver dig sin opskrift på. Saucen er lettere at...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke