Bløde løg er en sand favorit, som passer perfekt til et utal af forskellige retter - og så er de ultra-lette at lave.
Her får du et tip fra Thomas Rode med, hvordan du laver de perfekte bløde løg:
Ingredienser
4 nye løg, befriet for rod, det yderste lag og toppen.
16 fine forårsløg, befriet for rod og det yderste lag og toppen
Lidt olivenolie, gerne frugtig
Citronsaft, sherryvineddike eller hvidvinseddike
Evt. lidt krydderurter som f.eks. persille
Flagesalt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Flæk de nye løg.
Dryp den moderat varme stegeplade med olivenolie, og drys flagesalt direkte på pladen.
Anbring de flækkede løg herpå med skærefladen nedad.
Lad løgene stege, til skærefladen er karamelliseret, og løgene er næsten møre. Vend dem.
Dryp mere olie på pladen, og læg nu forårsløgene på pladen. Steg dem, til de er møre og let brændte.
Smag til med salt og peber - og til sidst lidt citronsaft, sherryvineddike eller hvidvinseddike
Kom evt. lidt krydderurter som f.eks. persille ved også.