Thomas Rode: Sådan laver du de perfekte bløde løg

Thomas Rode: Sådan laver du de perfekte bløde løg

Bløde løg er en sand favorit, som passer perfekt til et utal af forskellige retter - og så er de ultra-lette at lave.

Her får du et tip fra Thomas Rode med, hvordan du laver de perfekte bløde løg:

Ingredienser

4 nye løg, befriet for rod, det yderste lag og toppen.

16 fine forårsløg, befriet for rod og det yderste lag og toppen

Lidt olivenolie, gerne frugtig 

Citronsaft, sherryvineddike eller hvidvinseddike 

Evt. lidt krydderurter som f.eks. persille

Flagesalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Flæk de nye løg.

Varm din stegeplade (eller pande) op over flammer eller på komfuret.

Dryp den moderat varme stegeplade med olivenolie, og drys flagesalt direkte på pladen.

Anbring de flækkede løg herpå med skærefladen nedad.

Lad løgene stege, til skærefladen er karamelliseret, og løgene er næsten møre. Vend dem.

Dryp mere olie på pladen, og læg nu forårsløgene på pladen. Steg dem, til de er møre og let brændte. 

Smag til med salt og peber - og til sidst lidt citronsaft, sherryvineddike eller hvidvinseddike 

Kom evt. lidt krydderurter som f.eks. persille ved også. 

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Den klassiske risotto fås her i en grøn version med ramsløg og ærter, som både giver en smuk farve og en frisk smag sammenlignet med...

Læs mere
Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Kok og restauratør Christian F. B. Puglisi driver til daglig restauranterne Bæst og Mirabelle, som begge tager udgangspunkt i det italienske køkken. Her giver han...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke