Thomas Rodes grillede andebryst- & shiitakespyd og hollandaise med madagaskarpeber - Gastrotools.dk

Thomas Rodes grillede andebryst- & shiitakespyd og hollandaise med madagaskarpeber

Andebryst, aubergine og smagfulde shiitakesvampe grilles på spyd i denne opskrift fra Thomas Rode. Retten toppes med en cremet hollandaise, krydret med Madagaskarpeber - perfekt til, hvis du vil løfte din grillaften og imponere med hjemmelavet hollandaise.

Tip: Læg dine grillspyd i vand, inden du skal bruge dem, så holder de bedre til varmen uden at forkulle. 

Se opskriften her



Ingredienser

Til 4 personer

250 g. usaltet smør 

2 æggeblommer 

Saften af en halv citron

Et skvæt sherryvineddike 

1-2 skalotteløg, pillede og finthakkede

1-2 spsk. syltede, grønne madagascarpeberkorn, knuste 

2 andebryster, befriet for sølvhinderne og med ridset skind  

20 stk. shiitakesvampe, befriet for stokken 

4 miniauberginer, skåret i cirka 20 skiver 

4-5 blade salvie 

Skallen af en halv citron 

4 stk. grillspyd i træ

Sådan gør du

Spyd 

Skær andebrysterne i 20 skiver af ensartet tykkelse.

Krydr andebrysterne, skiverne af aubergine og shiitakesvampene med olivenolie, den revne citronskal, salt og friskkværnet peber.

Stik dem skiftevis på grillspyddene og således, at skindsiden på andebrysterne vender samme vej.  

Spyddene steges med skindsiden nedad ved moderat varme på stegepladen i cirka 7-8 minutter, hvorefter de vendes og steges i yderligere 2 minutter, inden de tages af og hviler, mens saucen piskes.

 

Sauce

Klar smørret ved at varme det op ved moderat varme, så vallen falder til bunds.

Kom de finthakkede skalotteløg i en kasserolle med god varmefordeling sammen med friskkværnet sort peber, citronsaft og sherryvineddiken.

Kog væsken væk, tilsæt et skvæt koldt vand og æggeblommerne, som piskes over svag varme til en luftig og cremet konsistens, lidt a la en varm æggesnaps.

Tilsæt under kraftig piskning den smeltede, klarede og ikke for varme smør i en tynd stråle, men ikke mere end at smørret hele tiden absorberes. 

Tilsæt de knuste, grønne peberkorn, og smag til med salt og friskkværnet sort peber samt evt. yderligere citronsaft.  

 

Anretning

Placer spyddene på et varmt fad, og træk træspyddene ud.

Kom saucen i en varm saucekande eller serveringskasserolle, og byd den til.

Server gerne grillede grøntsager og en god salat til spyddene.

 

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Brian Mark: Sauce Bearnaise

Lær at lave en fransk klassiker, sauce bearnaise. Brian Mark giver dig her sin opskrift både på selve saucen og en hjemmelavet bearnaiseessens, som skal bruges. Denne...

Læs mere

Brian Mark: Sauce Blanquette

"Verdens nemmeste og måske mest alsidige sauce". Sådan beskriver Brian Mark sauce blanquette, som han her giver dig sin opskrift på. Saucen er lettere at...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke