Christian Puglisi: Sprød kylling m. selleriremoulade

Christian Puglisi: Sprød kylling m. selleriremoulade

Bliv guidet gennem udbeningen af kyllingelårene og få tips til at sikre lækkert, sprødt skind. Kyllingen serveres med en selleriremoulade - som på trods af navnet adskiller sig markant fra den klassiske remoulade.

Opskriften kommer fra kok og restauratør Christian F. B. Puglisi, som driver restauranterne Bæst og Mirabelle, der begge tager udgangspunkt i det italienske køkken.

Se opskriften her 


Ingredienser

Til 2 personer

2-3 over- og underlår af kylling

2 fed hvidløg

50 g klaret smør

125 g knoldselleri i tynde strimler

2 spsk sorte oliven

En lille håndfuld persille

65 g mayonnaise

1 citron

Evt frisk rosmarin eller lignende krydderurter


Sådan gør du

Selleriremoulade

Giv knoldsellerien en smule salt, massér den kort, og lad den trække et par minutter.

Snit oliven og persille, og smid det i skålen med knoldselleri.

Tilføj mayonnaise og saften fra en halv citron og rør sammen.

Smag til med citronskal.


Sprød kylling

Varm en stegeplade eller pande gradvist op.

Udben kyllingen - se hvordan i videoen.

Når stegepladen er medium varm, tilføjes smør og lidt salt, hvorefter kyllingestykkerne lægges med skindsiden nedad. Læg en smasher eller stegevægt ovenpå for at presse kyllingen mod stegepladen.

Fjern smasher/stegevægt fra kyllingen efter et par minutter, og krydr med salt og peber. Giv de to fed hvidløg et slag for at bryde skallen, og læg dem på stegepladen, eventuelt med friske krydderurter.

Når kyllingen er brun og sprød, vender du den og lader den stege kort på den ene side.

Fjern kyllingen fra stegepladen, og lad den trække.


Anretning

Læg kyllingen på et skærebræt med skindsiden nedad og skær ud i mindre stykker.

Anret og server med selleriremoulade.



← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Den klassiske risotto fås her i en grøn version med ramsløg og ærter, som både giver en smuk farve og en frisk smag sammenlignet med...

Læs mere
Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Kok og restauratør Christian F. B. Puglisi driver til daglig restauranterne Bæst og Mirabelle, som begge tager udgangspunkt i det italienske køkken. Her giver han...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke