Christian F. B. Puglisi

"Hvis man har udstyr, der fungerer, har man større fornøjelse af at lave mad"

MØD VORES AMBASSADØR

Christian F. B. Puglisi

Christian Francesco Bach Puglisi er født i Italien og kom som barn til Danmark, hvor han i 2004 blev udlært fra restaurant Røgeriet. Efterfølgende tog han til udlandet og arbejdede som kok på forskellige restauranter, blandt andet El Bulli, der flere gange er kåret til verdens bedste restaurant. I 2007 vendte han tilbage til Danmark, hvor han som souschef styrede køkkenet på det prestigefyldte Noma, der også har haft titlen som verdens bedste restaurant.

Siden da har han åbnet sine egne restauranter, hvoraf den ene, Relæ, fik en Michelinstjerne i 2012. I dag driver han Bæst og Mirabelle i København, som begge afspejler Christian F. B. Puglisis italienske baggrund. I 2023 blev Bæst kåret til Europas 2. bedste pizzeria, hvor der blandt andet blev lagt vægt på de gode råvarer.

Kokketip fra Christian F. B. Puglisi

Myten om bouillon og risotto

“Man siger traditionelt, at man skal putte bouillonen i lidt ad gangen, når man laver risotto. Det er måske lidt misforstået. Det betyder ikke det store. Det, der er vigtigt, det er, at man ikke kommer for meget bouillon på.

Jeg vejer af, hvor meget bouillon jeg vil bruge til den mængde ris, jeg har, og så tilsætter jeg 80 % af det. Så er jeg sikker på, at jeg ikke har skudt over mål, for jeg kan ikke fjerne bouillonen igen. Men jeg behøver ikke hele tiden hælde på. Når risottoen har kogt i 12 minutter, justerer jeg konsistensen.”

Christian F. B. Puglisi x Gastrotools opskrifter

Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Christian Puglisi: Risotto m. ramsløg og ærter

Den klassiske risotto fås her i en grøn version med ramsløg og ærter, som både giver en smuk farve og en frisk smag sammenlignet med...

Læs mere
Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Christian Puglisi: Spaghetti 'ndujanara

Kok og restauratør Christian F. B. Puglisi driver til daglig restauranterne Bæst og Mirabelle, som begge tager udgangspunkt i det italienske køkken. Her giver han...

Læs mere
Christian Puglisi: Lynstegt blæksprutte m. grillet hjertesalat

Christian Puglisi: Lynstegt blæksprutte m. grillet hjertesalat

Blæksprutte er ikke en af de hyppigste råvarer i de danske køkkener, men her fås den i selskab med grillet hjertesalat i en version, hvor...

Læs mere
Christian Puglisi: Sprød kylling m. selleriremoulade

Christian Puglisi: Sprød kylling m. selleriremoulade

Bliv guidet gennem udbeningen af kyllingelårene og få tips til at sikre lækkert, sprødt skind. Kyllingen serveres med en selleriremoulade - som på trods af...

Læs mere