Simpelt og lækkert, men smækfyldt med smag fra lunere himmelstrøg. Kyllingen her er marineret i en masse skønne krydderier med rod i det mexicanske køkken. Er tiden til det, kan du med fordel lade kyllingen marinere i blandingen en time eller længere.
Kyllingen får selskab af en frisk og spicy mangosalsa med forårsløg og koriander. Den smager i øvrigt også godt med en bunke sweet potato fries på siden.
4 personer
Ingredienser
4 hele kyllingelår
3 spsk. olie
2 tsk. paprika
2 tsk. chilipulver
1 tsk. spidskommen
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. tørret oregano
2 tsk. flagesalt
1 knsp. sort peber
Mangosalsa:
2 mangoer
¼ agurk
1-2 grønne chilipebere
1 bdt. forårsløg
1 bdt. koriander
2 spsk. olivenolie
1 lime
Salt og peber
Sådan gør du
Del kyllingelårene ved leddene. Bland olie med alle de tørre krydderier, og gnid blandingen på kyllingen. Kom kyllingen i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen ved 180 grader varmluft/200 grader alm. ovn i ca. 40-45 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
Nyd kyllingen med mangosalsaen.
Mangosalsa:
Skær skrællen af mangoen, og skær den i små tern. Halvér agurken på langs, og skrab kernerne ud. Skær den i små tern. Hak chilien – kassér evt. kernerne. Snit forårsløg fint, og hak korianderen.
Kom det hele i en skål sammen med olivenolie, og smag til med limesaft, salt og peber.