Mexicansk krydret kylling med mangosalsa - Gastrotools.dk

Mexicansk krydret kylling med mangosalsa

Simpelt og lækkert, men smækfyldt med smag fra lunere himmelstrøg. Kyllingen her er marineret i en masse skønne krydderier med rod i det mexicanske køkken. Er tiden til det, kan du med fordel lade kyllingen marinere i blandingen en time eller længere.

Kyllingen får selskab af en frisk og spicy mangosalsa med forårsløg og koriander. Den smager i øvrigt også godt med en bunke sweet potato fries på siden.

4 personer

Ingredienser

4 hele kyllingelår

3 spsk. olie

2 tsk. paprika

2 tsk. chilipulver

1 tsk. spidskommen

1 tsk. hvidløgspulver

1 tsk. tørret oregano

2 tsk. flagesalt

1 knsp. sort peber

Mangosalsa:

2 mangoer

¼ agurk

1-2 grønne chilipebere

1 bdt. forårsløg

1 bdt. koriander

2 spsk. olivenolie

1 lime

Salt og peber

Sådan gør du

Del kyllingelårene ved leddene. Bland olie med alle de tørre krydderier, og gnid blandingen på kyllingen. Kom kyllingen i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen ved 180 grader varmluft/200 grader alm. ovn i ca. 40-45 minutter, til kyllingen er gennemstegt.

Nyd kyllingen med mangosalsaen.

Mangosalsa:

Skær skrællen af mangoen, og skær den i små tern. Halvér agurken på langs, og skrab kernerne ud. Skær den i små tern. Hak chilien – kassér evt. kernerne. Snit forårsløg fint, og hak korianderen.

Kom det hele i en skål sammen med olivenolie, og smag til med limesaft, salt og peber.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Arrabiata-sauce

Arrabiata-sauce

Pasta Arrabiata er en italiensk klassiker med pasta i en enkel tomatsauce med hvidløg, olivenolie og tørret chili. Den laves typisk med hele flåede tomater...

Læs mere
Pasta med salsiccia

Pasta med salsiccia

Nemme pastaretter er et sikkert hit, og denne her krydrede sag med salsiccia, hvidløg og chili er ingen undtagelse. Den er perfekt til dage, hvor...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke