Mexicansk krydret kylling med mangosalsa - Gastrotools.dk

Mexicansk krydret kylling med mangosalsa

Simpelt og lækkert, men smækfyldt med smag fra lunere himmelstrøg. Kyllingen her er marineret i en masse skønne krydderier med rod i det mexicanske køkken. Er tiden til det, kan du med fordel lade kyllingen marinere i blandingen en time eller længere.

Kyllingen får selskab af en frisk og spicy mangosalsa med forårsløg og koriander. Den smager i øvrigt også godt med en bunke sweet potato fries på siden.

4 personer

Ingredienser

4 hele kyllingelår

3 spsk. olie

2 tsk. paprika

2 tsk. chilipulver

1 tsk. spidskommen

1 tsk. hvidløgspulver

1 tsk. tørret oregano

2 tsk. flagesalt

1 knsp. sort peber

Mangosalsa:

2 mangoer

¼ agurk

1-2 grønne chilipebere

1 bdt. forårsløg

1 bdt. koriander

2 spsk. olivenolie

1 lime

Salt og peber

Sådan gør du

Del kyllingelårene ved leddene. Bland olie med alle de tørre krydderier, og gnid blandingen på kyllingen. Kom kyllingen i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen ved 180 grader varmluft/200 grader alm. ovn i ca. 40-45 minutter, til kyllingen er gennemstegt.

Nyd kyllingen med mangosalsaen.

Mangosalsa:

Skær skrællen af mangoen, og skær den i små tern. Halvér agurken på langs, og skrab kernerne ud. Skær den i små tern. Hak chilien – kassér evt. kernerne. Snit forårsløg fint, og hak korianderen.

Kom det hele i en skål sammen med olivenolie, og smag til med limesaft, salt og peber.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Omelet med spinat og gedeost

Her viser tv-kok og kogebogsforfatter Adam Price dig, hvordan du laver en af de mest klassiske retter i det salte køkken; Nemlig en omelet.  Omeletten...

Læs mere

Cacio e pepe

I samarbejde med Adam Price får du her hans opskrift på cacio e pepe. Retten består af få ingredienser og tager ikke længere tid at...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke