Stir fry med oksekød og grønt

Stir fry med oksekød og grønt

Den her lækre og smagfulde ret med mørt oksekød i strimler, grøntsager og østerssauce tager ingen tid at bikse sammen. Variér gerne rettens indhold efter sæsonen, og sørg endelig for ikke at stege grøntsagerne mere end højst nødvendigt. De må gerne stadig have bid. 

Retten smager også dejligt med peberfrugt, gulerod, spidskål, sukkerærter, sugarsnaps og svampe. 

Ingredienser

4 personer

1 løg

3 fed hvidløg

200 g asparges

200 g aspargesbroccoli

500 g mørt oksekød

Olie til stegning

4 spsk østerssauce

1 tsk mørk soja 

1-2 tsk sukker

1-2 spsk fiskesauce

1 knsp hvid peber

Sådan gør du 


Pil løg og hvidløg. Skær løget i tynde både, og hak hvidløg. Skær enderne af asparges, aspargesbroccoli og grønne bønner, og del det hele i mundrette stykker. 


Skær oksekød i strimler, og brun dem ved høj varme i olie på en pande. Sæt dem til side. 


Hæld lidt ekstra olie på panden, og steg hvidløg, til det så småt tager farve. Tilsæt grøntsagerne, og steg videre i cirka 2 minutter ved høj varme.  


Tilsæt østerssauce, mørk soja og sukker, og vend oksestrimlerne i. Hæld gerne en smule vand ved, hvis retten virker tør. Smag til med fiskesauce og hvid peber samt eventuelt ekstra sukker hvis nødvendigt.


Servér med ris eller nudler. 



← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Thomas Rodes Grillede Asparges med Birkessmør

Thomas Rodes Grillede Asparges med Birkessmør

Få Thomas Rodes opskrift på grillede asparges og broccolini: En perfekt sommerret, der både kan nydes som tilbehør eller som en lækker forret. Retten laves her...

Læs mere
Thomas Rodes Stegte Sandart med Nye Løg og Løgolie

Thomas Rodes Stegte Sandart med Nye Løg og Løgolie

Thomas Rode giver dig her en opskrift på sandart med løg i forskellige varianter - en smagfuld ret med den lyse sandart og løgene, der har...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke