Nudelsalat med steak, peanuts, urter og asiatisk dressing

Salaten her er en fest for både gane og øjne. Der er brugt rosastegt steak skåret i strimler, men du kan fint bruge både kylling eller svinekød, hvis du foretrækker det. Den vietnamesiske dressing har to formål i retten her. Den fungerer til dels som en dressing, man hælder på (i generøse mængder) ved bordet, men den er også med til at marinere gulerødderne, inden de kommer i salaten.

4 personer

Ingredienser

1 dl usaltede cashewnødder

4 gode bøffer, fx entrecotes

Olie og smør til stegning

3 store gulerødder

300 g tynde risnudler, gerne vermicelli

½ agurk

2 stk. hjertesalat

¼ bdt. mynte

½ bdt. sød basilikum

½ bdt. koriander

1 håndfuld spirer, fx bønnespirer

Evt. chili til pynt

Salt og peber

Dressing:

3 dl vand

1 dl sukker

1 dl limesaft eller riseddike

1 dl fiskesauce

1-2 fed hvidløg

1-2 røde chilipebere

Redskaber

Stegepande i carbonstål eller støbejern

Kokkekniv

Skræller

Utilitykniv

Sådan gør du

Rist peanuts på en tør pande, og hak dem groft.

Steg bøfferne efter smag og behag i olie og smør på en pande, krydr dem med salt og peber, og lad dem hvile i ca. 10 minutter, inden du skærer dem i skiver.

Skræl gulerødderne, og skær dem i julienne (tynde stave). Lad dem marinerede i dressingen, mens du forbereder resten.

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og lad dem dryppe af. Afkøl.

Skær agurken i strimler, snit salaten, og pluk urterne.

Tag gulerødderne op af dippen, og anret dem i skåle sammen med resten af salatens elementer.  

Hæld dressingen over ved servering.

Dressing:

Giv halvdelen af vandet og sukker et opkog, til sukkeret er opløst. Tilsæt resten af vandet, limesaft eller eddike og fiskesauce. 

Pil og hak hvidløg fint, og hak chilipeberen fint – kassér evt. kernerne. Vend begge dele i dressingen.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →