Salaten her er en fest for både gane og øjne. Der er brugt rosastegt steak skåret i strimler, men du kan fint bruge både kylling eller svinekød, hvis du foretrækker det. Den vietnamesiske dressing har to formål i retten her. Den fungerer til dels som en dressing, man hælder på (i generøse mængder) ved bordet, men den er også med til at marinere gulerødderne, inden de kommer i salaten.
4 personer
Ingredienser
1 dl usaltede cashewnødder
4 gode bøffer, fx entrecotes
Olie og smør til stegning
3 store gulerødder
300 g tynde risnudler, gerne vermicelli
½ agurk
2 stk. hjertesalat
¼ bdt. mynte
½ bdt. sød basilikum
½ bdt. koriander
1 håndfuld spirer, fx bønnespirer
Evt. chili til pynt
Salt og peber
Dressing:
3 dl vand
1 dl sukker
1 dl limesaft eller riseddike
1 dl fiskesauce
1-2 fed hvidløg
1-2 røde chilipebere
Sådan gør du
Rist peanuts på en tør pande, og hak dem groft.
Steg bøfferne efter smag og behag i olie og smør på en pande, krydr dem med salt og peber, og lad dem hvile i ca. 10 minutter, inden du skærer dem i skiver.
Skræl gulerødderne, og skær dem i julienne (tynde stave). Lad dem marinerede i dressingen, mens du forbereder resten.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og lad dem dryppe af. Afkøl.
Skær agurken i strimler, snit salaten, og pluk urterne.
Tag gulerødderne op af dippen, og anret dem i skåle sammen med resten af salatens elementer.
Hæld dressingen over ved servering.
Dressing:
Giv halvdelen af vandet og sukker et opkog, til sukkeret er opløst. Tilsæt resten af vandet, limesaft eller eddike og fiskesauce.
Pil og hak hvidløg fint, og hak chilipeberen fint – kassér evt. kernerne. Vend begge dele i dressingen.