Gratis levering 1-3 dage | 30 dages retur

Nudelsalat med steak, peanuts, urter og asiatisk dressing

Salaten her er en fest for både gane og øjne. Der er brugt rosastegt steak skåret i strimler, men du kan fint bruge både kylling eller svinekød, hvis du foretrækker det. Den vietnamesiske dressing har to formål i retten her. Den fungerer til dels som en dressing, man hælder på (i generøse mængder) ved bordet, men den er også med til at marinere gulerødderne, inden de kommer i salaten.

 

4 personer

 

1 dl usaltede cashewnødder

4 gode bøffer, fx entrecotes

Olie og smør til stegning

3 store gulerødder

300 g tynde risnudler, gerne vermicelli

½ agurk

2 stk. hjertesalat

¼ bdt. mynte

½ bdt. sød basilikum

½ bdt. koriander

1 håndfuld spirer, fx bønnespirer

Evt. chili til pynt

Salt og peber

 

Rist peanuts på en tør pande, og hak dem groft.

 

Steg bøfferne efter smag og behag i olie og smør på en pande, krydr dem med salt og peber, og lad dem hvile i ca. 10 minutter, inden du skærer dem i skiver.

 

Skræl gulerødderne, og skær dem i julienne (tynde stave). Lad dem marinerede i dressingen, mens du forbereder resten.

 

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og lad dem dryppe af. Afkøl.

 

Skær agurken i strimler, snit salaten, og pluk urterne.

 

Tag gulerødderne op af dippen, og anret dem i skåle sammen med resten af salatens elementer.  

 

Hæld dressingen over ved servering.

 

Dressing:

3 dl vand

1 dl sukker

1 dl limesaft eller riseddike

1 dl fiskesauce

1-2 fed hvidløg

1-2 røde chilipebere

 

Giv halvdelen af vandet og sukker et opkog, til sukkeret er opløst. Tilsæt resten af vandet, limesaft eller eddike og fiskesauce.

 

Pil og hak hvidløg fint, og hak chilipeberen fint – kassér evt. kernerne. Vend begge dele i dressingen.

Vinter

← Ældre indlæg Nyere indlæg →



Kommenter

Du skal acceptere vores handelsbetingelser, før du kan gå videre

Du har endnu ikke accepteret Handelsbetingelserne. Dette er nødvendigt, før du kan fortsætte.