Lun sommersalat med grønne asparges - Gastrotools.dk

Lun sommersalat med grønne asparges

I denne her lune sommersalat med grønne asparges, squash, artiskokker, bøftomater og radiser fungerer kogelagen som en slags dressing, der samler retten. Nyd den med godt brød.

 

4 personer

 

2 artiskokker

12 grønne asparges

1 lille squash

2 store bøftomater

8 radiser

2 dl hvidvin

4 dl hønsefond

1 dl olivenolie

½ dl citronsaft

½ bdt. ramsløg
Salt og peber

 

Fjern de yderste hårde blade på artiskokkerne. Skær stokken af, og fjern det yderste lag nær stokken med en urtekniv. Skær nu de øverste par centimeter af bladene, til du står tilbage med artiskokhjertet. Del artiskokkerne i kvarte, og fjern evt. ”hårene” i midten. Dette er ikke nødvendigt på unge artiskokker.

 

Skær enderne af de grønne asparges. Skær squash i aflange stykker. Skær tomaterne ud i grove tern, og halvér radiserne.

 

Bring hvidvin i kog i en gryde, og reducér den til det halve. Tilsæt hønsefond, olivenolie, citronsaft, salt og peber, bring gryden i kog, og kom nu artiskokkerne ved. Lad dem koge i lagen i ca. 5 minutter. Tilsæt de grønne asparges, squash og radiser, og kog videre i ca. 2 minutter, til grøntsagerne er møre, men stadig har bid. Vend dernæst bøftomater og ramsløg i.

 

Anret grøntsagerne i dybe tallerkner, og top med et par skefulde af lagen.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke