I denne her lune sommersalat med grønne asparges, squash, artiskokker, bøftomater og radiser fungerer kogelagen som en slags dressing, der samler retten. Nyd den med godt brød.
4 personer
2 artiskokker
12 grønne asparges
1 lille squash
2 store bøftomater
8 radiser
2 dl hvidvin
4 dl hønsefond
1 dl olivenolie
½ dl citronsaft
½ bdt. ramsløg
Salt og peber
Fjern de yderste hårde blade på artiskokkerne. Skær stokken af, og fjern det yderste lag nær stokken med en urtekniv. Skær nu de øverste par centimeter af bladene, til du står tilbage med artiskokhjertet. Del artiskokkerne i kvarte, og fjern evt. ”hårene” i midten. Dette er ikke nødvendigt på unge artiskokker.
Skær enderne af de grønne asparges. Skær squash i aflange stykker. Skær tomaterne ud i grove tern, og halvér radiserne.
Bring hvidvin i kog i en gryde, og reducér den til det halve. Tilsæt hønsefond, olivenolie, citronsaft, salt og peber, bring gryden i kog, og kom nu artiskokkerne ved. Lad dem koge i lagen i ca. 5 minutter. Tilsæt de grønne asparges, squash og radiser, og kog videre i ca. 2 minutter, til grøntsagerne er møre, men stadig har bid. Vend dernæst bøftomater og ramsløg i.
Anret grøntsagerne i dybe tallerkner, og top med et par skefulde af lagen.