Der er nem og nærende mad på menuen, hvis du smider laksesiden her i ovnen. Laksen har fået et asiatisk tvist i form af ingefær, soja, eddike og honning. Har du ikke riseddike ved hånden, kan du fint bruge helt almindelig lagereddike. Til gengæld er det vigtigt at bruge en saltreduceret soja, da du ellers risikerer, at retten bliver for salt. Kan du ikke finde sådan en, kan du i stedet bruge halv mængde almindelig soja.
Nyd evt. den bagte lakseside med en ris og stegte grøntsager. Den smager også skønt med en kålsalat med asiatisk dressing.
4 personer
Ingredienser
20 g ingefær
6 spsk. saltreduceret soja
3 spsk. honning
1 spsk. riseddike
1 lakseside, ca. 800 g
1 spsk. sesamfrø
1 fintsnittet chilipeber
1 håndfuld plukket mynte og koriander
Sådan gør du
Skræl ingefæren, og skær den i julienne (fine stave).
Giv soja, honning og riseddike et opkog sammen med ingefæren.
Læg laksen med skindsiden nedad i et ovnfast fad. Pensl laksen med marinaden, og sæt den i ovnen ved 180 grader varmluft/200 grader alm. ovn i 5 minutter. Tag laksen ud af ovnen, og pensl den atter med marinaden. Sæt den tilbage i ovnen i ca. 5-10 minutter, til laksen er tilberedt – stegetiden afhænger af tykkelsen på laksen. Bemærk, at den gerne må være en smule rosa i midten ved servering.
Anret laksen på et fad, og drys med sesamfrø. Pynt med fintsnittet chili samt plukket mynte og koriander.