Gravad laks med rævesauce - Gastrotools.dk

Gravad laks med rævesauce

Gravad laks er en klassiker på påske- eller julefrokostbordet. Den ser imponerende ud, og så smager den fantastisk. Det bedste af det hele er, at den er nem at lave, og så kan både laks og rævesauce tilberedes på forhånd.

Brug kun laks af den bedste kvalitet, og frys den i 24 timer, før du skal bruge den, for at undgå eventuelle parasitter. Tø den dernæst langsomt op i køleskabet.

8-10 personer

Ingredienser

800 g lakseside med skind

25 g havsalt

1 knsp. stødt anis

1 knsp. stødt fennikel

1 knsp. stødt kommen

50 g brun farin

6 spsk. tørret dild

Rævesauce:

3 spsk. brun farin

3 spsk. dijonsennep

2 spsk. god eddike, fx hvidvinseddike

1-2 spsk. tørret dild

1 dl smagsneutral olie

Salt og peber

Sådan gør du

Fjern fiskeskæl og eventuelle fiskeben (få evt. din fiskehandler til at gøre det for dig).

Bland salt, stødt anis, stødt fennikel, stødt kommen og brun farin. Læg laksesiden med skindsiden nedad på et fad, og fordel blandingen oven på. Drys til sidst med tørret dild.

Dæk fadet med husholdningsfilm, og sæt det på køl i ca. 48 timer.  

Skær laksen i tynde skiver ved servering, og nyd den med ristet brød og rævesauce.

Rævesauce:

Pisk alle ingredienserne sammen, og smag til med ekstra sennep, eddike eller brun farin hvis nødvendigt samt salt og peber.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke