Gravad laks med rævesauce - Gastrotools.dk

Gravad laks med rævesauce

Gravad laks er en klassiker på påske- eller julefrokostbordet. Den ser imponerende ud, og så smager den fantastisk. Det bedste af det hele er, at den er nem at lave, og så kan både laks og rævesauce tilberedes på forhånd.

Brug kun laks af den bedste kvalitet, og frys den i 24 timer, før du skal bruge den, for at undgå eventuelle parasitter. Tø den dernæst langsomt op i køleskabet.

8-10 personer

Ingredienser

800 g lakseside med skind

25 g havsalt

1 knsp. stødt anis

1 knsp. stødt fennikel

1 knsp. stødt kommen

50 g brun farin

6 spsk. tørret dild

Rævesauce:

3 spsk. brun farin

3 spsk. dijonsennep

2 spsk. god eddike, fx hvidvinseddike

1-2 spsk. tørret dild

1 dl smagsneutral olie

Salt og peber

Sådan gør du

Fjern fiskeskæl og eventuelle fiskeben (få evt. din fiskehandler til at gøre det for dig).

Bland salt, stødt anis, stødt fennikel, stødt kommen og brun farin. Læg laksesiden med skindsiden nedad på et fad, og fordel blandingen oven på. Drys til sidst med tørret dild.

Dæk fadet med husholdningsfilm, og sæt det på køl i ca. 48 timer.  

Skær laksen i tynde skiver ved servering, og nyd den med ristet brød og rævesauce.

Rævesauce:

Pisk alle ingredienserne sammen, og smag til med ekstra sennep, eddike eller brun farin hvis nødvendigt samt salt og peber.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Brian Mark: Sauce Bearnaise

Lær at lave en fransk klassiker, sauce bearnaise. Brian Mark giver dig her sin opskrift både på selve saucen og en hjemmelavet bearnaiseessens, som skal bruges. Denne...

Læs mere

Brian Mark: Sauce Blanquette

"Verdens nemmeste og måske mest alsidige sauce". Sådan beskriver Brian Mark sauce blanquette, som han her giver dig sin opskrift på. Saucen er lettere at...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke