Lam er på spisebordet hos de fleste til påske.
Men mangler du inspiration, så får du her en skøn og nem opskrift på lammekrone med sprød ramsløgscrust.
Nyd lammekronerne med en grøn salat og godt brød eller sammen med dine yndlingskartofler.
OBS: Kan du ikke finde ramsløg, kan du erstatte dem med eksempelvis bredbladet persille eller en blanding af forskellige krydderurter.
4 personer
Ingredienser
3 dl pankorasp
50 g ramsløgsblade
2 trimmede lammekroner
Smør til stegning
2 spsk. honning
1 spsk. dijonsennep
Salt og peber
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 210 grader alm. ovn/190 grader varmluft.
Fordel raspen på en bageplade med bagepapir, og rist den gylden i ovnen. Hold godt øje, så den ikke brænder på.
Hak ramsløgsbladene, og blend dem med den ristede rasp, salt og peber.
Rids fedtet på lammekronerne, og brun dem i smør på en pande. Hæld smørret over lammekronerne imens, og vend dem undervejs, så de får en fin stegeskorpe på både kød- og fedtsiden. Krydr dem med salt og peber.
Steg lammekronerne færdigt i ovnen i ca. 10 minutter, til kernetemperaturen når 56-58 grader for rosa.
Lad dem hvile i 15 minutter,
Bland sennep og honning, og pensl blandingen på toppen af lammekronerne. Vend den penslede side i ramsløgsblandingen.