Lammekrone med ramsløg

Skøn og nem opskrift på lammekrone med sprød ramsløgscrust. Kan du ikke finde ramsløg, kan du erstatte dem med eksempelvis bredbladet persille eller en blanding af forskellige krydderurter.

Nyd lammekronerne med en grøn salat og godt brød eller sammen med dine yndlingskartofler.

4 personer

Ingredienser

3 dl pankorasp

50 g ramsløgsblade

2 trimmede lammekroner

Smør til stegning

2 spsk. honning

1 spsk. dijonsennep

Salt og peber

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 210 grader alm. ovn/190 grader varmluft.

Fordel raspen på en bageplade med bagepapir, og rist den gylden i ovnen. Hold godt øje, så den ikke brænder på.

Hak ramsløgsbladene, og blend dem med den ristede rasp, salt og peber. 

Rids fedtet på lammekronerne, og brun dem i smør på en pande. Hæld smørret over lammekronerne imens, og vend dem undervejs, så de får en fin stegeskorpe på både kød- og fedtsiden. Krydr dem med salt og peber.

Læg lammekronerne i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen i ca. 10 minutter, til kernetemperaturen når 56-58 grader for rosa.

Lad dem hvile i 15 minutter, 

Bland sennep og honning, og pensl blandingen på toppen af lammekronerne. Vend den penslede side i ramsløgsblandingen.

Anbefalet redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →