Hønsesalat med fennikel, æble og bacon - Gastrotools.dk

Hønsesalat med fennikel, æble og bacon

En hjemmelavet hønsesalat med bladselleri, drueagurk og et hint af karry er et sikkert hit på årets julefrokostbord. Brug evt. en rest kylling fra en helstegt eller kogt kylling, hvis du har noget til overs fra gårsdagens måltid. Alternativt kan du koge et par kyllingelår i ca. 45 minutter, til de er møre. Afkøl dem, og pluk kødet fra benene.

4 personer

Ingredienser

1-2 stilke bladselleri

2-3 drueagurker

1,5 dl cremefraiche 18%

4 spsk. mayonnaise

1 tsk. Dijonsennep

1 tsk. karry

¼ citron

1 nip sukker

400 g kogt og plukket kyllingelårkød

½ fennikel

4 skiver bacon

1 æble

Friske urter til pynt, fx brøndkarse og karse

Rugbrød eller ristet franskbrød til servering

Salt og peber

Sådan gør du

Skær bladsellerien og drueagurkerne i små tern.

Rør cremefraiche med mayonnaise, sennep og karry, og smag til med citronsaft, sukker, salt og peber. Vend kylling, bladselleri og drueagurk i.

Halvér fenniklen, og snit den meget fint – evt. på et mandolinjern. Læg den snittede fennikel i isvand.

Steg bacon sprød på en pande, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.

Skær æblet ud i tynde både.   

Anret hønsesalaten på brød, og top med bacon, fennikel, æble og friske urter.

Anbefalede redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS
Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Pizza med parmaskinke, burrata og pesto

Salt parmaskinke, cremet burrata og frisk pesto går man aldrig galt i byen med. Her fungerer det også helt fantastisk med bunden af tomatsauce og...

Læs mere
Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Kartoffelpizza med stenbiderrogn og grønne asparges

Den normalt ydmyge kartoffelpizza er her blevet opgraderet med både stenbiderrogn og grønne asparges. Uden for sæsonen kan du erstatte rognen med caviar, hvis det...

Læs mere

Modtog tips & trick direkte i din indbakke