Hønsesalat med fennikel, æble og bacon

En hjemmelavet hønsesalat med bladselleri, drueagurk og et hint af karry er et sikkert hit på årets julefrokostbord. Brug evt. en rest kylling fra en helstegt eller kogt kylling, hvis du har noget til overs fra gårsdagens måltid. Alternativt kan du koge et par kyllingelår i ca. 45 minutter, til de er møre. Afkøl dem, og pluk kødet fra benene.

4 personer

Ingredienser

1-2 stilke bladselleri

2-3 drueagurker

1,5 dl cremefraiche 18%

4 spsk. mayonnaise

1 tsk. Dijonsennep

1 tsk. karry

¼ citron

1 nip sukker

400 g kogt og plukket kyllingelårkød

½ fennikel

4 skiver bacon

1 æble

Friske urter til pynt, fx brøndkarse og karse

Rugbrød eller ristet franskbrød til servering

Salt og peber

Sådan gør du

Skær bladsellerien og drueagurkerne i små tern.

Rør cremefraiche med mayonnaise, sennep og karry, og smag til med citronsaft, sukker, salt og peber. Vend kylling, bladselleri og drueagurk i.

Halvér fenniklen, og snit den meget fint – evt. på et mandolinjern. Læg den snittede fennikel i isvand.

Steg bacon sprød på en pande, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.

Skær æblet ud i tynde både.   

Anret hønsesalaten på brød, og top med bacon, fennikel, æble og friske urter.

Anbefalet redskaber

← Ældre indlæg Nyere indlæg →