En hjemmelavet hønsesalat med bladselleri, drueagurk og et hint af karry er et sikkert hit på årets påske- og julefrokostbord. Brug evt. en rest kylling fra en helstegt eller kogt kylling. Alternativt kan du koge et par kyllingelår i ca. 45 minutter, til de er møre. Afkøl dem, og pluk kødet fra benene.
4 personer
Ingredienser
1-2 stilke bladselleri
2-3 drueagurker
1,5 dl cremefraiche 18%
4 spsk. mayonnaise
1 tsk. Dijonsennep
1 tsk. karry
¼ citron
1 nip sukker
400 g kogt og plukket kyllingelårkød
½ fennikel
4 skiver bacon
1 æble
Friske urter til pynt, fx brøndkarse og karse
Rugbrød eller ristet franskbrød til servering
Salt og peber
Sådan gør du
Skær bladsellerien og drueagurkerne i små tern.
Rør cremefraiche med mayonnaise, sennep og karry, og smag til med citronsaft, sukker, salt og peber. Vend kylling, bladselleri og drueagurk i.
Halvér fenniklen, og snit den meget fint – evt. på et mandolinjern. Læg den snittede fennikel i isvand.
Steg bacon sprød på en pande, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.
Skær æblet ud i tynde både.
Anret hønsesalaten på brød, og top med bacon, fennikel, æble og friske urter.